Eu am o nedumerire: cine stabileste cate ore e nevoie pentru un proiect. Sunt programator, uneori merge rapid, alteori merge aiurea. O chichita de care nu-ti dai seama, oricat ai fi tu de avansat. Deci nu e mai ok plata pe proiect? Cat imi iei sa-mi faci aia? Atat. In cat timp livrezi? Atat. La writeri e cu cuvintele, ca se pot numara, fara sa mai conteze cat iti ia sa scrii articolul respectiv.
Legat de cat platesti pe ora in RO si cat in afara. Este adevarat ca aia au bani mai multi, dar totusi nu am vazut ca iPhone sa coste in jumatate in Ro fata de DE. Nu mai zic de o tema WP, nu au pret de RO si pret de Danemarca. Am mai zis, cred ca nicio parte nu trebuie sa vina cu preconceptii. Nu am bani, fa-mi mai ieftin, ca oricum te platesc la negru, etc.... Fiecare programator are propriile calcule, ma indoiesc ca mor de foame si nu vor sa lase la pret. Cred ca au resurse financiare suficiente ca sa traiasca, altfel se lasau de meserie. Sau poate au alt job, iar pentru timpul pierdut extra job isi fac propriul tarf. In loc sa stau cu muierea la cestii socoteli, iti fac treaba, dar daca in capul meu e mai avantajos sa stau cu copii la joaca, asta e. Ma repet, cererea trebuie sa se intalneasca cu oferta, asta nu inseamna numai sa scada pretul programatorul, poate insemna sa dai mai mult ca sa-ti vezi proiectul finalizat. ca si tu pierzi daca nu-l faci azi, maine ... sau deloc. Ce te faci daca gasesti pe unul cu 5 euro/ora si descoperi ca ti-a facut o varza? E el de vina? In capul lui poate ca a facut exact ce i-ai cerut. Pe de alta parte un programator experimentat, cu ceva "renume" o sa vrea sa faca treaba super ok, sa nu ajunga de rasul comunitatii.

Răspunde cu citat