Citat Postat în original de evolution Vezi Post
- ID este auto_increament;
- ID primary este activa,adica pot da click pe ea;e inactiva numai la coloana descriere

- id aici am pus 20 , adica selecteaza 20 de produse dupa care alege din ele 15,daca am inteles (am pus numar mai mare in caz ca lipseste vreun id)
- la albastru trebuie modificat,adica in loc de a sa trec id-ul maxim din baza de date ,iar la b id-ul minim?
- in URL rescris apare produs-1.4372686310087.html ,adica in loc de id apare acest nr 1.4372686310087;asta vad cum o rezolv,sa vad intai ca merge mai repede selectia
Lol.... vezi ca id este un field nu il modifica tu cu numere. puneti in cod exact interogarea care ti-am dat-o.
Testeaz-o si in phpmyadmin sa vezi ce timp iti da(DAR NU MODIFICA INTEROGAREA).

Daca tabelul tau depaseste 5000 de row-uri,punei un index dupa categorie si subcategorie, o sa iti creasca viteza de cel putin 7-8 ori.

Daca faci inserari in tabelu asta si tot din asta selectezi iti recomand sa faci 2 tabele una pt insert si alta pt select, pt ca mysql tine in ram vechile interogari astfel la a 2 interogare facuta returneaza cu o viteza foarte mare.(nu e si cazul pt random).

pe locul 3 in speed pt mysql este tipul campurilor
foloseste char pt campuri cu text pana in 255 charactere, varchar pt text pana in 10000 caractere,text pt campuri >10 k caractere cu full text pe el si evident selecturi cu mace against ......

Fa pasii astia si o sa scoti un timp aprox 0,0050 pt limit 15...

PS: eu folosesc random pt limit 3000 din peste 2 mil de rowuri si scot un timp de aprox 0.0100