cum pot sa pun parola pe un singur fisier (fisier nu folder) folosind .htaccess
cum pot sa pun parola pe un singur fisier (fisier nu folder) folosind .htaccess
Htaccess: Pui fisierul intr-un folder dedicat.
SAU, pt un fisier, folosesti scriptul asta. Insa nu te incredere prea mult in securitate.
Asta e doar ce stiu eu.
Co-founder of Deepstash. Tech lover. Dinosaur. Dad. Chef.
nu imi foloseste la nimic scriptul tau, chestia e urmatoarea eu am un pjp nuke si toata lumea stie de h**p://link/admin.php si eu vreau cand acceseaza cineva fisierul restectiv sa imi ceara user+pass exact cum pun la folder din cpanel .... am vazut la cineva dar nu vrea sa imi spuna![]()
In folderul in care este fisierul pe care vrei sa il protejezi pui 2 fisiere. Unul denumit .htaccess si unul .htpasswd
In .htaccess ai:
AuthUserFile este calea catre fisierul cu parola (si anume .htpasswd)AuthName "Administrare"
AuthType Basic
AuthUserFile /www/public_html/administrare/.htpasswd
require valid-user
In .htpasswd ai:
unde nume_user este numele tau de utilizator (folosit pt login) si ce urmeaza dupa ":" este parola criptata.nume_user:qi1wM2Pphz1kd
Aici ai un tool cu care sa iti criptezi parola... Bine, el genereaza continutul pentr ambele fisiere, insa tu nu ai nevoie de acolo decat de parola...
Bafta.
Daca ai nevoie de un programator... | Nu folosesc !YM
Presupun ca ai hosting platit, nu hosting gratis. Majoritatea furnizorilor de hosting iti ofera si un panou de control (cPanel sau PLESK) care iti ofera posibilitatea sa protejezi un director.
Protectia consta in modificarea fisierului .htaccess cum spunea toto mai sus, doar ca se face toata treaba automat si nu trebuie sa-ti bati tu capu de criptarea parolei![]()
buna ziua domnu' tis, daca ai crapa ochisorii mai bine inainte de a te trezi, si ai fi citit cu atentie, m-am referit la fisier nu la folder.
cu acest ultim post pt acest thread tin sa multumesc domnului toto si sa rog un moderator sa inchida acest thread pt ca nu multi se trezesc dimineatza![]()
pts - nu are rost sa te iei de alti in felul asta, toti gresim intr-un fel sau altul, posibil ca pe viitor cineva sa caute cum sa puna parola la un director si sa gaseasca aicea ( n-am testat metoda, poate chiar functioneaza ).
Boingeanu Ben
ben - am test eu, si inca folosesc, merge perfect
hai sa fim seriosi, cine nu stie ca din cpanel se pune parola pe director cand scrie clar "Password Protect Directories"
Ultima modificare făcută de pts; 19th October 2006 la 11:28.
Ai dreptate... dupa ce ma trezesc ar trebui sa mai fac altceva decat sa ma duc direct la calculator. Scuze.
tis sorry man, eu nu vreau sa ma cert cu nimeni d p forum, raspunsul meu a fost ca al unui bou... (vreau sa fiu ajutat si eventual sa ajut si eu) eu tre sa imi cer scuze, sorry inca 1 data.
Bafta![]()
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)