Sunt doua parti aici ... una pozitiva si una negativa
cea pozitiva - Inseamna ca softpedia e un site al naibii de bun de este copiat (si chiar e)
cea negativa - e degradant
Sunt doua parti aici ... una pozitiva si una negativa
cea pozitiva - Inseamna ca softpedia e un site al naibii de bun de este copiat (si chiar e)
cea negativa - e degradant
damircea, softpedia chiar e cel mai bun, si fara copiile astea de 2 ROL
o copie ramane o copie rar isi depaseste originalul, nu cred ca are de ce sa si faca griji un site cu vechime si renume din cauza micilor intreprinzatori care doresc sa scoata un ban cinstit![]()
Eu cred ca datorita faptului ca sof tpedia este un site bun ,a ajuns sa fie imitat !
Asa cum am mai scris pe diferite forumuri ( de unde m-am ales cu banare permanenta ), eu cred ca piratarea unor produse software , si nu numai , face ca proprietarii de drept ai acestor patente si inventii , sa vina cu imbunatatiri ale acestor produse pentru a-si pastra cota de piata !
Daca nu erau hackerii si imitatorii de 2 lei , nu se mai ajungea la web 2.0 si internetul nu se dezvolta , la fel si web-designul !
Odata ce un site are un design de succes , concurenta ii raspunde prin cel mai sincer compliment , adica il imita !
Siteul reclamat nu este o clona , pentru ca o clona este ceva diferit , iar furtul trebuie aspru pedepsit !
E normal ca un webmaster sa se inspire de la alti webmasteri , pentru ca o carte se scrie din alte carti , se pare ca nici Biblia nu a fost editie princeps pentru ca s-a inspirat de pe unde a putut !
ce bagabonzi , este inadmisibil asa ceva...
Nu neaparat e copiat. Poate au folosit un template, gen templatemonster, pe care l-au modificat, fiecare cum a crezut. Cazurile astea sunt cele mai intalnite.
Eu cred ca e copiat.
Sincer, cred ca orice model de business poate servi ca si inspiratie/poate fi copiat, multiplicat, imbunatatit. Softpedia.com cand a aparut nu s-a orientat dupa download.com, caruia ia adus cateva imbunatatiri? Soft32.com oare cu cine seamana ? s-au luat si au copiat softpedia, sau doar modelul de business ? Courage/Bogdan ce spui ? btw, bafta cu noul layout.
Daca ar fi sa facem o analogie intre softpedia, soft32 si downloadpipe si un business de car-wash, oare numai celor de la softpedia li s-ar da licenta si aproba spalatoria auto ? sau ar putea fi toate 3, chiar una langa alta?
PS: Interesante verdicte: Copie, dar unde este explicatia de ce credeti ca este copie?
imitatia e cea mai buna forma de flatare :-)
deh, cum s-a mai spus, inainte de softpedia era download.com.
dar concurenta e binevenita;-)
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)