Se considera plagiat si atunci cand:
1- specifici sursa articolului? pozei?
2- lasi linkuri din articolele pe care le "copiezi" linkuri ce duc spre pagina "mama"
sunt curios...
Se considera plagiat si atunci cand:
1- specifici sursa articolului? pozei?
2- lasi linkuri din articolele pe care le "copiezi" linkuri ce duc spre pagina "mama"
sunt curios...
A plagia e una, iar a copia, prelua materialul fara acord e altceva. Daca preiei o parte din material indicand sursa printr-un link, nu vad de ce sa te ,, deranjeze “ cineva. Fiecare insa poate avea regulile proprii, daca vrei sa fi 100% sigur de ceva, intrebi autorul.
Am un Blog
de intrebat am intrebat... doar ca nu mereu am primit si raspuns. d-aia intreb... sa ma lamuresc cat de cat. nu ca as face eu vreo concureta siteurile de genul promotor sau 4tuning...dar ca idee.
O parte din site-urile de stiri fac parte dintr-o asociatie de presa, iar regulamentul asociatie spune ceva de genul preluare 40 - 60 % din material cu specificarea sursei printr-un link.
Am un Blog
Implicit este furt.
Ca situl are anumite reguli care permit preluarea a x% din continut cu precizarea sursei e alta poveste.
In lipsa unei astfel de prevederi e indicat sa iei legatura cu detinatorul drepturilor si sa ii explici frumos ce doresti sa faci. In majoritatea cazurilor vei avea avea un raspuns favorabil + un acord oficial.
Am lista de directoare românești gratuite și o unealtă pentru căutare de utilizatori în rețelele sociale românești.
Nu mi s-a intamplat pana acum sa ma refuze cineva, doar sa nu primesc un raspuns la 3-4 mailuri.
A plati un articol scriind sursa la sfarsit e ca si cum ai oferi pentru munca cuiva un "multumesc frumos": daca e cineva cu care ai vorbit in prealabil si iti agreaza acest lucru e ok, daca e cineva strain care traieste din acel tip de munca nu e la fel de ok. De fapt e chiar furt, conform unei legi ce protejeaza si creatia, parca legea 8/1996. Totusi anumite trusturi de presa au o conventie prin care permit preluarea a maxim 500 de caractere dintr-un articol, fara a depasi 50% din total (un articol de 800 de caractere iti da dreptul la copierea a 400 de caractere).
Ca sa-ti faci o idee cat poti copia, ceea ce am scris eu mai sus a trecut deja de 500 de caractere.
@cristi_kenzo, de ce nu rescrii stirile cu cuvintele tale? astfel ai avea continut unicat si nu te poate trage nimeni de maneca.
Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!
Lucru care desi suna ok este de obicei pus in aplicare prin schimbarea unui cuvant din 5 cu un sinonim.
Am avut experiente din astea cu unii si categoric nu am fost de acord cu solutia lor.
Am lista de directoare românești gratuite și o unealtă pentru căutare de utilizatori în rețelele sociale românești.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)