Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 19

Subiect: neintelegeri cu plagiatul

giovanni12345 este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    29th March 2009
    Posturi
    264
    Putere Rep
    0

Implicit neintelegeri cu plagiatul

ce inseamna totusi un site plagiat ?
    daca cineva imi ia template-ul sitului apoi schimba un pic culorile si mai adauga sau scoate 2-3 butoane , se poate spune ca asta e plagiat sau nu ?

Dupa ce criterii se ia plagiatul sitului si care sunt urmarile ?

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    51

Implicit

pai plagiat -> Plagiatul reprezintă însuşirea ideilor, metodelor, procedurilor, tehnologiilor, rezultatelor sau textelor unei persoane, indiferent de calea prin care acestea au fost obţinute, prezentându-le drept creaţie personală (conf. wikipedia)

Sa nu confunzi plagiatul cu furtul. Adica daca eu iti iau continut si il pun la mine, dar zic ca tu esti autorul dar tu nu erai de acord cu preluarea acestui continut, atunci e furt. Daca zic ca eu sunt autorul, atunci e plagiat.

Site plagiat poate sa insemne multe. Nu stiu care or fi proportiile plagiate ca sa poti afirma ca un site e plagiat, dar poti sa zici logo plagiat, elemente grafice plagiate, texte plagiate, idei plagiate, etc. etc. etc.
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Netul este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    47
    Data înscrierii
    5th January 2006
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    46
    Posturi
    1.065
    Putere Rep
    47

Implicit

Plagiatul poate fi fie al aspectului fie al continutului. Ambele sunt la fel de grave insa cel al continutului mi se pare mai grav (parerea mea). Daca cineva se inspira dupa un template si il modifica foarte mult incat pare un design cu totul diferit atunci nu poate fi vorba de plagiat.

giovanni12345 este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    29th March 2009
    Posturi
    264
    Putere Rep
    0

Implicit

poate cineva sa-mi dea exemplu de 2 situri plagiate, unde stapinul sitului original il poate da in judecata pe celalalt de plagiat.

Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    51

Implicit

Citat Postat în original de giovanni12345 Vezi Post
    poate cineva sa-mi dea exemplu de 2 situri plagiate, unde stapinul sitului original il poate da in judecata pe celalalt de plagiat.
    http://forum.seopedia.ro/plagiat/forumdisplay.php?f=33

Aici ai "di tate"!
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Mindrunner este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    4th December 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    60
    Posturi
    49
    Putere Rep
    27

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Ca sa nu deschid alt thread, am si eu cateva intrebari:

Poate careva sa-si aroge dreptul de propietate pe template-ul default de la Prestashop???
    Pot fi acuzat de plagiat pentru ca am folosit acest template? Nu am dreptul sa creez un site pe baza acelui template cu culorile default?
    Mentionez ca acuzatorul nu a facut nimic decat sa adauge produse si niste poze. Se ataca acum ca l-am plagiat.N-a modificat nici macar faviconul si-mi tine mie predici despre moralitate si SEO.
    Ma acuza si de faptul ca domeniul meu este asemanator cu al lui Eu am cumparat domeniul pentru ca era liber si cred ca am tot dreptul.
    Personal, consider ca atata timp cat cineva ia un template free si nu face decat sa adauge text si poze, nu poate tipa ca este plagiat doar prin faptul ca siteul sau a aparut primul....

Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    51

Implicit

Putem discuta de etica cel mult aici. Adica eu am un site care e copiat integral de catre tine (incepand de la domeniu, nisa, design) si vin la tine si iti zic: "Ba, da-te-n... ca mi-ai copiat tot site-ul!". Dar mai mult nu am ce sa iti fac.

Template-ul ala nu e al lui. E pus la dispozitie de Pretashop si probabil ca il poti folosi sub o anumita licenta fara nicio problema.

Plagiat ar fi daca ii copiezi elementele grafice, texte si asa mai departe. Dar elemntele grafice sa fie ale lui (create de el).

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    62
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    62

Implicit

Atunci Cristian Mezei ar trebui sa se pregateasca de procese, ca a copiat cateva mii de forumuri cu Seopedia

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    129
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    129

Implicit

Citat Postat în original de Mindrunner Vezi Post
    Ca sa nu deschid alt thread, am si eu cateva intrebari:

Poate careva sa-si aroge dreptul de propietate pe template-ul default de la Prestashop??? NU
    Pot fi acuzat de plagiat pentru ca am folosit acest template? Nu am dreptul sa creez un site pe baza acelui template cu culorile default?Nu, dar e absurd sa faci un business pe un template. Doar daca e for fun
    Mentionez ca acuzatorul nu a facut nimic decat sa adauge produse si niste poze. Se ataca acum ca l-am plagiat.N-a modificat nici macar faviconul si-mi tine mie predici despre moralitate si SEO. Aiurea
    Ma acuza si de faptul ca domeniul meu este asemanator cu al lui Eu am cumparat domeniul pentru ca era liber si cred ca am tot dreptul.Prestashop = shop = magazin = vindeti acelasi produse? ce legatura are cu plagiatul ?
    Personal, consider ca atata timp cat cineva ia un template free si nu face decat sa adauge text si poze, nu poate tipa ca este plagiat doar prin faptul ca siteul sau a aparut primul....
    personal cred ca daca cineva face un shop pe un template free se chiama faliment.

Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    51

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de attagency Vezi Post
    personal cred ca daca cineva face un shop pe un template free se chiama faliment.
    Am mai avut discutia asta cu cineva. Afirmatia ta mi se pare identica cu aia: Solutie Custom vs Solutie CMS in care se merge marsant pe solutie custom in dezbatere pe aceleasi argumente pe care le-ai dat tu (Sic ).

Sa fim seriosi... daca ai un magazin online pe o nisa restransa fara concurenta, unde nici nu sunt vanzari mari, oamenii care vor intra acolo fix de asta se vor impotmoli si nu vor mai cumpara: ca tu ai template-ul default de la Pretashop (care btw, arata foarte bine). Sunt sigur si de faptul ca ei stiu asta. Toti!
    Ultima modificare făcută de Cristi U; 4th December 2010 la 20:44.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Google sitemap neintelegeri
    De giovanni12345 în forumul Google
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 28th July 2009, 15:51

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •