Buna...am nevoie de o indrumare... situatia sta cam asa:
Am cumparat niste produse in valoare de $72 de la un chinez (de pe alibaba, comanda s-a facut pe skype), transportul a costat $80 prin EMS + ca i-am platit si taxa de la Paypal 4.5% ($6.8) - total = $158.8, l-am rugat sa declare pachetul la o valoare mai mica undeva la $20-$30 si sa-l marcheze ca si Gift sau Commercial Sample, a fost de acord, nici o problema... Dupa ce a ajuns coletul in Romania, imi zice chinezi ca nu o declarat o valoare mai mica ci $158.8 (valoarea produselor + transportul + comisionul paypal) pe tot pachetul, iar eu acum am de platit 24% TVA + intre 3-7% (nu mai stiu exact) taxa de import din $158.8. Intre timp am facut disputa, chinezu nu a participat la ea si asa ca am inaintat-o la Paypal, azi am primit si avizul ca maine sa ma prezint sa ridic coletul de la posta vamala.... am incercat sa vb cu el inainte de a deschide disputa pt imi returna o parte din bani, dar a vrut doar o suma mica, nici nu acopera taxa pe care o am de platit.
Acum ce sa fac, sa ridic coletul si sa platesc taxa sau sa-l refuz si sa arat in disputa ca l-am refuzat si sa-mi recuperez banii? Vreau sa-mi recuperez cel putin taxa pe care trebuie sa o platesc sau de ce nu, toti banii, deoarece nu a respectat in totalitate intelegerea noastra.
Multumesc