Rezultate 1 la 9 din 9

Subiect: Disputa Paypal - China

Raoul este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    17th March 2013
    Locaţie
    Baia Mare
    Vârstă
    34
    Posturi
    129
    Putere Rep
    24

Implicit Disputa Paypal - China

Buna...am nevoie de o indrumare... situatia sta cam asa:
    Am cumparat niste produse in valoare de $72 de la un chinez (de pe alibaba, comanda s-a facut pe skype), transportul a costat $80 prin EMS + ca i-am platit si taxa de la Paypal 4.5% ($6.8) - total = $158.8, l-am rugat sa declare pachetul la o valoare mai mica undeva la $20-$30 si sa-l marcheze ca si Gift sau Commercial Sample, a fost de acord, nici o problema... Dupa ce a ajuns coletul in Romania, imi zice chinezi ca nu o declarat o valoare mai mica ci $158.8 (valoarea produselor + transportul + comisionul paypal) pe tot pachetul, iar eu acum am de platit 24% TVA + intre 3-7% (nu mai stiu exact) taxa de import din $158.8. Intre timp am facut disputa, chinezu nu a participat la ea si asa ca am inaintat-o la Paypal, azi am primit si avizul ca maine sa ma prezint sa ridic coletul de la posta vamala.... am incercat sa vb cu el inainte de a deschide disputa pt imi returna o parte din bani, dar a vrut doar o suma mica, nici nu acopera taxa pe care o am de platit.

Acum ce sa fac, sa ridic coletul si sa platesc taxa sau sa-l refuz si sa arat in disputa ca l-am refuzat si sa-mi recuperez banii? Vreau sa-mi recuperez cel putin taxa pe care trebuie sa o platesc sau de ce nu, toti banii, deoarece nu a respectat in totalitate intelegerea noastra.

Multumesc
    Ultima modificare făcută de Raoul; 11th August 2014 la 21:29.

Prometeu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    27th October 2007
    Posturi
    1.434
    Putere Rep
    39

Implicit

Esti sigur ca ai castiga disputa daca refuzi coletul? Din punctul meu de vedere el nu era obligat sa treaca cadou daca vinde un produs (adica inteleg ca asa ati stabilit voi, pe skype, dar nu are nicio valoare). Nu cred ca Paypal iti va da castig de cauza...

alarma este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    10th August 2011
    Locaţie
    Tg Mures
    Posturi
    180
    Putere Rep
    26

Implicit

Eu as incerca o alta metoda: ia incearca la vama daca ti se cere sa platesti taxele (tva+% din categorie), si daca ti se cere sa platresti atunci refuzi. (Eu de multe ori mergeam cu factura tiparita intre 50-100$, gata sa platesc taxele si il durea in cot pe vames, a dat pachetul si larevedere)

kleampa este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    52
    Data înscrierii
    31st May 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    36
    Posturi
    1.581
    Putere Rep
    52

3 out of 3 members found this post helpful.

Implicit

platesti si o ai ca lectie pentru datile viitoare
    Membru fondator al societății secrete Afiliatti.

Serban Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    81
    Data înscrierii
    1st November 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    4.328
    Putere Rep
    81

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

Disputa se inchide in momentul in care chinezul demonstreaza ca ti a expediat. Povestea cu valoarea mai mica e lipsita de importanta.
    La posta din cate stiu e asa, la mica intelegere, nu am auzit pe cineva sa plateasca la modul real, cu exceptile cand au exagerat cu volumul sau au facut pe smecherii.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    100
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    48
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    100

Implicit

tipareste o factura cu valoarea "reala" a produsului si in care treci si valoare transportului, ambalaj etc si te duci cu ea la posta, si daca fetele sunt ok o sa te puna sa platesti doar pentru produs nu si pentru transport, ambalare, etc
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Gratian Alinei este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    23
    Data înscrierii
    8th November 2013
    Locaţie
    Mangalia
    Posturi
    203
    Putere Rep
    23

Implicit

Citat Postat în original de lovelife Vezi Post
    tipareste o factura cu valoarea "reala" a produsului si in care treci si valoare transportului, ambalaj etc si te duci cu ea la posta, si daca fetele sunt ok o sa te puna sa platesti doar pentru produs nu si pentru transport, ambalare, etc
    Taxele vamale și TVA se plătesc la valoarea în vamă=suma cheltuielilor pe parcurs extern (produs, transport, asigurare etc)

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    96
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    4.027
    Putere Rep
    96

Implicit

Nu ai nici o baza pentru a deschide o disputa. Omul ti-a trimis produsele, ca el nu ti-a trecut o valoare mai mica sau nu a specificat "Sample" or smth este irelevant. Poti deschide o disputa cu sanse reale de castig doar daca produsele nu au fost livrate sau sunt neconforme. In rest... e cancan.
    offtopic: pe viitor, daca tot vrei sa pacalesti sistemul, alege livrare prin swiss post sau deutsche post (servicii lowcost).
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

Raoul este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    17th March 2013
    Locaţie
    Baia Mare
    Vârstă
    34
    Posturi
    129
    Putere Rep
    24

Implicit

Am luat pachetul, n-am platit taxe, totul s-a rezolvat cu o taxa de 6 lei ca a stat pachetul la ei mai mult de 1 sapt. si vorbe frumoase

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Disputa PayPal
    De lovelife în forumul PayPal
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 16th July 2012, 15:09
  2. Google - A new approach to China
    De evolution în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 16th January 2010, 01:45
  3. Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 23rd November 2006, 20:30
  4. China Buys Google