Pagina 3 din 8 PrimulPrimul 12345 ... UltimulUltimul
Rezultate 21 la 30 din 80

Subiect: 100% not provided

Afișare hibrid

Baxi este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    3rd June 2013
    Posturi
    54
    Putere Rep
    26

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

100% Not Provided nu inseamna ca totul se indreapta spre campanii adwords. Intradevar Google avand monopol face cam tot ce doreste si ingreuneaza foarte mult munca celor ce se ocupa de seo. Parerea mea este ca 100% not provided se indreapta mai mult spre brand si long tail. Cine doreste publicitate foloseste adwords, cine doreste sa ofere informatii exacte optimizeaza o pagina pe long tail si atunci sti exact pentru ce cuvant cheie ai optimizat acea pagina si nu trebuie sa-ti mai pui intrebarea: oare pentru ce cuvant cheie a fost accesata pagina mea ?

Consider ca 100% not provided este un mod ca utilizatorul de rand sa primeasca informatii mult mai calitative.

emm
    emm este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    59
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    59

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

Ce se intampla acum este ceea ce am anticipat, si despre care postez eu de luni bune. 3 link-uri organice pe prima pagina e bine... din pacate cred ca se va ajunge la unul singur.

Urasc sa am dreptate, mai ales cand sunt informatii negative. Si totusi, pentru cei care stiu sa citeasca "semnele", lucrurile sunt clare - cu mult timp inainte sa apara un astfel de eveniment.

Google este un monopol, unul dintre cele mai puternice din lume. In curtea lor, joci pe muzica pe care ti-o canta ei. Ei au doua task-uri principale acum, referitor la SEO: Sa castige lupta cu spamerii, si in acelasi timp (mai ales) sa gaseasca noi modalitati de a-si inzeci veniturile. Si acum vin sa-si intareasca monopolul cu o miscare de forta. Si in acelasi timp sa rezolve o buna parte din ambele probleme.

Sa o luam punctual:

- Analytics va furniza tot "not provided" de aici incolo, pentru ca altfel nici nu are cum. Se bazeaza pe cod introdus in pagina ta, si keyword e o informatie care nu mai ajunge acolo.
    - Orice alt tool bazat pe keyword research devine irelevant.
    - Webmaster Tools va fi singura sursa de keyword stats. Deocamdata. Nimeni nu garanteaza ca in curand nu-ti va oferi, din 1000 keywords, doar 10. Sau doar top 5. Sau " a random set of 10 keywords you rank for". Din punctul asta de vedere, detin controlul absolut.
    - Singurul loc in care vei avea oarecare informatii despre ce cautari sunt pe o nisa, este Adwords. Din acest motiv, Adwords va deveni EXTREM de important pentru oricine are un business online. Nu m-ar mira ca folositorul Keyword Tool sa devina un instrument platit.... pe bani grei. "Buy credits for keyword tool queries"

Cred insa ca Google aici se joaca putin cu focul. Informatiile astea ar trebui sa fie libere, vizibile pentru webmasteri. Asta e parerea mea. Comunitatea webmasterilor cred ca va reactiona negativ in masa, la acest fenomen. Recent, motoare precum DuckDuckGo au inceput sa creasca tocmai datorita miscarilor pe care le face G. Daca s-ar crea o miscare in masa de promovare a unui search engine alternativ, tot imperiul G s-ar putea prabusi peste noapte. Fireste insa, sunt interese mari la mijloc... deci cu siguranta se vor apara intr-un astfel de caz.

Parerea mea este ca solutia optima pentru Search este un sistem de cautare distribuit, descentralizat, public.

Asa cum Bitcoin-ul este o moneda libera, ar trebui sa existe un soft de Search liber, open source, distribuit pe glob, si necontrolat de nimeni, decat de comunitatea utilizatorilor insasi, exact in modul in care functioneaza Bitcoin; si in care feedback-ul pozitiv si negativ al utilizatorilor sa fie important, iar situatia in care un site legitim sa ajunga sa fie penalizat in search pe motive de algoritm prea zelos, sa nu mai existe. Iar acest lucru va sprijini si advertising-ul, piata reclamei online ar fi si ea mult mai libera si cu mai multi jucatori, adica exact asa cum ar fi bine sa fie.

Baxi este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    3rd June 2013
    Posturi
    54
    Putere Rep
    26

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de emm Vezi Post

Cred insa ca Google aici se joaca putin cu focul. Informatiile astea ar trebui sa fie libere, vizibile pentru webmasteri. Asta e parerea mea. Comunitatea webmasterilor cred ca va reactiona negativ in masa, la acest fenomen. Recent, motoare precum DuckDuckGo au inceput sa creasca tocmai datorita miscarilor pe care le face G. Daca s-ar crea o miscare in masa de promovare a unui search engine alternativ, tot imperiul G s-ar putea prabusi peste noapte. Fireste insa, sunt interese mari la mijloc... deci cu siguranta se vor apara intr-un astfel de caz.

Ai dreptate. Informatii de tip: afisarea cuvantului cheie pentru care am primit trafic ar trebuii sa fie libere pentru ca webmasterul sa ofere din ce in ce mai buna informatie. Dar daca ne gandim la partea negativa a acestui aspect, altii profita ca stiu acel cuvant cheie pe care au primit trafic si pot cu usurinta sa manipuleze rezultate fiind ele si proaste doar pentru a isi urma un anumit interes. Si de aici si ideea mea ca Google a introdus 100% not provide pentru ca rezultate cautarilor a fi cat mai naturale.

Am vazut si pe site-uri de specialitate de pe .com se tot discuta acest subiect si nimeni nu e multumit de aceasta situatie. Cum zicea si Rand Fishkin de la moz.com intr-un filmulet, atat timp cat webmasteri permit ca Google sa le indexeze site-urile si robotii nu sunt blocati, aceste informatii oferite ar trebuii sa fie libere. Daca Google continua in acest mod cu siguranta va avea un competitor pe masura in viitorul apropiat. Un competitor care tine cont de webmasteri si ideile acestora.

Catalin C. este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    5th April 2013
    Locaţie
    retired
    Posturi
    1.035
    Putere Rep
    45

Implicit

Citat Postat în original de Baxi Vezi Post
    Cum zicea si Rand Fishkin de la moz.com intr-un filmulet, atat timp cat webmasteri permit ca Google sa le indexeze site-urile si robotii nu sunt blocati, aceste informatii oferite ar trebuii sa fie libere.
    Permiti robotilor sa te indexeze ca ai suflet mare si vrei sa faci o favoare Google sau nu inteleg?
    Retired

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    66
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    54
    Posturi
    3.948
    Putere Rep
    66

Implicit

Cum zicea si Rand Fishkin de la moz.com intr-un filmulet, atat timp cat webmasteri permit ca Google sa le indexeze site-urile si robotii nu sunt blocati, aceste informatii oferite ar trebuii sa fie libere. Daca Google continua in acest mod cu siguranta va avea un competitor pe masura in viitorul apropiat. Un competitor care tine cont de webmasteri si ideile acestora.
    Asta nu am inteles nici eu, de ce sa fie libere?
    Cum ar suna ceva gen: Dorele, te las sa imi scanezi siteul gratuit. In schimb sa-mi dai tot gratuit o aplicatie din care sa scot lista cu expresiile care te-au impresionat.
    Poate ca Dorel nu vrea...
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
    Mi se spunea 1nesco

I.Alex este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    16th November 2011
    Posturi
    147
    Putere Rep
    29

Implicit

Eu vad aceasta miscare ca pe un avantaj al celor care fac SEO de mult timp si ca o descurajare pentru altii sa inceapa sa se axeze/invete/practice SEO.

O persoana care e in acest domeniu de mult timp stie oarecum care sunt keywordurile longtail ce aduc conversii, iar acest lucru ii ofera un mare avantaj, pe cand o persoana noua in domeniu va merge oarecum pe ghicite si sunt mai sanse ca strategia sa nu ajunga la un rezultat pozitiv, in cele din urma incercand sa se axeze pe alta meserie.

Consider ca 100% not provided este un mod ca utilizatorul de rand sa primeasca informatii mult mai calitative.
    100% not provided nu este un mod prin care utilizatorul primeste informatii mai calitative. Rezultatele in Google vor fi in mare parte aceleasi. Tu daca vedeai in analytics ca primeai vizite de pe o anumita cautare care nu era pusa in plan inca de la inceput, insa ai avut conversii cu ea(cautarea) si te-ai hotarat sa te axezi si mai mult pe aceasta, inseamna ca site-ul tau oferea rezultate calitative din moment ce convertea.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    132
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    132

Implicit

Citat Postat în original de I.Alex Vezi Post
    Eu vad aceasta miscare ca pe un avantaj al celor care fac SEO de mult timp si ca o descurajare pentru altii sa inceapa sa se axeze/invete/practice SEO.

O persoana care e in acest domeniu de mult timp stie oarecum care sunt keywordurile longtail ce aduc conversii, iar acest lucru ii ofera un mare avantaj, pe cand o persoana noua in domeniu va merge oarecum pe ghicite si sunt mai sanse ca strategia sa nu ajunga la un rezultat pozitiv, in cele din urma incercand sa se axeze pe alta meserie.
    Asta clar. Ne poti spune si noua conversiile la urmatoarele cautari:

- masina de spalat vase
    - ferestre pvc
    - cosuri craciun
    - rca ieftin
    - administrare personal
    - samsung galaxy s4
    - optimizare seo
    - rochii de seara
    - curatenie mocheta
    - manusi de box
    - cazi de baie
    -etc.

Doar la cele pe care le stii. Numarul de cautari nu este necesar, ca nu-l mai stie nimeni, dar daca se poate o aproximare a % de trafic obtinut din numarul de cautari oferit de google, pe nisele de mai sus? Sau macar pe nisele tale?

De ex: rca ieftin are 50k cautari, loc 1 primeste x%, din care y% sunt conversii.

Merci.

off:

teoretic nu poti avea mai multi clienti pe aceeasi nisa, deci nu te ajuta datele existente (ale unui client).

teoretic orice nisa evolueaza sau involueaza, datele de acum, peste 2 ani sunt inutile.

teoretic conversia unei cautari nu tine doar de pozitie (seo) sau trafic.

teoretic serviciile seo sunt despre pozitii si trafic, nu despre conversii.
    Ultima modificare făcută de Tom; 25th September 2013 la 15:36.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

I.Alex este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    16th November 2011
    Posturi
    147
    Putere Rep
    29

Implicit

@ Tom Stii foarte bine ca nu am cum sa iti ofer statistici sau procente, insa din moment ce prin campaniile anterioare cei mai vechi in domeniu au inteles ce anume converteste, cei mai noi pot scapa din vizor aceste cuvinte cheie.

Sa luam de exemplu 'cosuri craciun' - Aici eu vad cam in felul urmator treaba:

O persoana veche in acest domeniu s-ar axa pe aceste cuvinte cheie(cel putin):
    magazin cosuri craciun
    cosuri craciun
    cosuri cadou
    cosuri de craciun
    promotii cosuri craciun
    cosuri cadou online
    cosuri craciun online

O persoana noua in domeniu s-ar axa pe:
    cosuri craciun
    cosuri craciun online
    -si cam atat

Iar pe cuvantul de baza concurenta fiind mare, sunt multe sanse sa nu aiba rezultate bune, iar in cele din urma sa renunte la seo.

Nu te ajuta datele existente fiindca si cautarile si nisele evolueaza in timp, insa trecand prin aceste lucruri iti faci o idee mai buna despre cum sa abordezi optimizarea, pur si simplu ai un precedent... fata de o persoana noua in domeniu. Si nu trebuie sa ai un precedent lucrand la acelasi keyword, ci in ansamblu.

Cei mai vechi s-au descurcat si fara Yahoo site explorer, si fara KeyWord Tools, si se vor descurca si cu 100% not provided....aceste schimbari le vad ca o descurajare pentru cei ce vor sa intre in acest domeniu.

Hakuna Matata este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    48
    Data înscrierii
    21st January 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    791
    Putere Rep
    48

Implicit

Cetateanul Turmentat - Eu nu inteleg despre ce vorbiti voi ... am observat si eu ca Google a trecut by default la https consecinta fiind cea pe care o dezbateti aici si anume 100% not provided for keywords

Cetateanul Turmentat - Din cate observ KeywordPlanner furnizeaza in continuare estimarea de cautari pentru cuvintele cheie deci keywords research exista.

Cetateanul Turmentat - Despre ce vorbim acum?! Despre faptul ca era mai comod sa vezi in analytics de pe ce key a venit si ca acum e complicat deoarece nu mai stii de unde a venit?

Cetateanul Turmentat - Pai cand faci optimizarea de pagini la inceput cand lansezi site-ul nu iti targhetezi niste key pe care ulterior le si promovezi?! Vorbim de site-uri dinamice, mari cu continut generat de utilizatori ... atunci nu controlezi nimic deoarece daca cel care pune contentul devine viral automat acea pagina se va ridica daca nu va ramane o pagina gazduita de un site [cu ce ne incalzeste sa stim key-ul?]

Cetateanul Turmentat - Vorbim de magazine online?! Atunci trebuie sa aflam ca orice afacere costa, ca si in piata reala accesul la vad este constrans de pretul chiriei [esti dupa bloc fac cat dupa bloc, esti la strada esti pe val]. Nu vad de ce online-ul ar face rabat de la regula, si aici trebuie platita o "chirie" pentru spatiu, mai mare sau mai mica in functie de numarul de potentiali clienti trimisi.

Nu sunt fan Google, nu am fost niciodata, insa nu inteleg in cazul acesta unde-i problema. Poate imi scapa ceva ...

Spike este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    10th May 2013
    Posturi
    36
    Putere Rep
    27

Implicit

Citat Postat în original de Hakuna Matata Vezi Post
    Cetateanul Turmentat - Despre ce vorbim acum?! Despre faptul ca era mai comod sa vezi in analytics de pe ce key a venit si ca acum e complicat deoarece nu mai stii de unde a venit?
    Da.

1. Cum faci diferenta brand vs non-brand? Poate ca magazin online ai o campanie offline (tv, de exemplu) care-ti creste traficul considerabil, generand brand awarness. Cum poti cuantifica exact impactul acelei campanii offline, daca nu stii pe ce cheie a ajuns la tine pe site vizitatorul peste o saptamana? Poate a cautat "eugenia de la dobrogea" sau poate a cautat pur si simplu "eugenia cu vanilie". Cum poti diferentia?

2. Ai un site de publishing si scrii despre iphone-uri. Vezi ca un articol genereaza multe vizite. Tu crezi ca este optimizat pentru o anumita cheie pe long-tail (ex: iphone 5s fingerprint sensor reader), dar de fapt traficul ajunge prin alte 2 chei, asemanatoare (gen: iphone 5s fingerprint sensor security sau iphone 5s fingerprint sensor debate), mai performante (in cazul tau). Nu ai de unde sti asta si in viitor poate te vei concentra in alte articole pe aceeasi cheie mai putin performanta, iar rezultatele nu vor fi atat de bune.

Am urmarit si eu "whiteboard tuesday" de pe moz.com. Am retinut 2 idei, mai ales din comentarii:

1. Sa folosesti AdWords cu buget mic, in ideea de a "face un profil" pentru cheile performante (care convertesc) si sa faci SEO ulterior pe/pentru acele chei.

2. Sa creezi doar pagini optimizate pentru o singura cheie, ca sa poti trage concluzia ca daca pagina P (optimizata pentru keywordul K de tine) are cel mai mare trafic, atunci keywordul K iti aduce cel mai mult trafic.

S-a comentat acolo ca ambele variante nu sunt suficient de "exacte".

Intrebare: care sunt limitarile exacte in Google Webmaster Tools pentru "search queries"?
    Din ce stiu:
    1. "rotunjirea" numarului de vizite (se folosesc niste aproximari, "buckets", in care se incadreaza fiecare termen cautat)
    2. perioada pentru care poti vedea rezultate e de 90 de zile (se spune ca se va prelungi la 1 an)
    3. limitarea afisarii la doar 2000 de queries

La punctul 3 am nelamuriri. Este vorba de 2000 de queries pentru tot intervalul maxim sau strict pentru orice perioada aleasa (1 zi sa spunem). In a doua varianta, asta ar inseamna ca intr-o zi poti vedea anumite chei, iar in alta zi alte chei (presupunand ca nu se repeta 100% - destul de improbabil sa se intample ata).

Pagina 3 din 8 PrimulPrimul 12345 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 25th September 2013, 15:48
  2. vizitatori de pe cuvantul "(not provided)"
    De stefan_hellzone în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 1st April 2012, 10:46

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •