Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 11

Subiect: Ce procese pierde/castiga Google si cum ne influenteaza asta

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    108
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    108

Implicit Ce procese pierde/castiga Google si cum ne influenteaza asta

Google este o companie internationala si voit sau nu, incalca legi in diversele tari in care este prezent.

In Germania, Google a pierdut un proces in care un om de afaceri cerea indepartarea asocierii automate (google suggest) intre numele sau si cuvintele "frauda" si "scientologie".

“O înfrângere dureroasă pentru Google”
    Trust, but verify.

haos este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    60
    Data înscrierii
    19th February 2008
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    2.239
    Putere Rep
    60

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Pai si cum ne influenteaza? In Romania n-o sa piarda niciodata un proces
    Citeste primul meu curs SEO - principii de baza. Vezi oferta mea de advertoriale PR5.

Dan
    Reputatie:
    108
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    108

Implicit

Citat Postat în original de haos Vezi Post
    Pai si cum ne influenteaza? In Romania n-o sa piarda niciodata un proces
    Am inceput un topic generic si l-am deschis cu o stire de azi. Pentru viitoare dezbateri.
    Tu de unde cunosti viitorul? Teoretic asa, daca se judeca cu Apple sau cu Samsung n-o sa piarda pentru ca? Sau iti place doar sa agiti spiritele gratis asa?
    Trust, but verify.

haos este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    60
    Data înscrierii
    19th February 2008
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    2.239
    Putere Rep
    60

Implicit

Titlul topicului era/este "Ce procese pierde/castiga Google si cum ne influenteaza asta", am intrat, am citit stirea insa nu am aflat cum ne influenteaza asa ca am intrebat. Iar cealalta remarca este la libera exprimare, cred ca mai avem inca dreptul la opinii proprii, in 2013.

Ideea topicului este buna, dar ii lipseste dezbaterea de care vorbeai. Daca aceasta va incepe abia peste 100 de ani cand va pierde Google primul proces in Romania, atunci, un astfel de interval lung, e echivalent cu niciodata pentru mine. Voi fi deja sub pamant atunci..
    Citeste primul meu curs SEO - principii de baza. Vezi oferta mea de advertoriale PR5.

Dan
    Reputatie:
    108
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    108

Implicit

Avand in vedere ca exista precedent in UE pentru scoaterea din google suggest a unor rezultate nefavorabile, cred ca ne influenteaza. Teoretic, noi facem SEO pentru motoarele de cautare. Dintre care cel mai important in Romania este Google.

Probabil ca o sa urmeze si alte procese care sa influenteze si SEO-ul, dar si pe noi ca persoane cu drepturi.

Dezbatere nu are cum sa fie intre mine si mine, pentru ca prin definitie, dezbaterea implica mai multe persoane. Eu am dat doar startul unei discutii.
    offtopic: libera exprimare este un drept atunci cand ti-l exerciti la tine acasa sau in piete publice. Pe forumuri acest "drept" este limitat. Intervine topicul discutiei, regulamentul forumului, legile tarii, bunul simt etc.

Referitor la procesele pe care poate sau nu le poate pierde Google - explica de ce nu poate pierde Google un proces in Romania, chiar sunt curios. Insinuezi ca Google da spaga, sau ca judecatorii din Romania i-ar favoriza in vreun fel?
    Trust, but verify.

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    69
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    46
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    69

Implicit

FairSearch.org | Blog Aici vedeti ce se intampla cu Google in lume. Desi nu au mai postat din aprilie, e o sursa buna.

Si da, in Europa Google are probleme destul de costisitoare. Intai Franta, acum Germania. Nu cred ca mai sint in Europa alte tari care sa aiba curaj sa sa isi ceara drepturile, dar asa cum zice si Dan e un precedent, altele vor urma.

PS: Dan, de unde ai link-ul ala cu stirea?
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Dan
    Reputatie:
    108
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    108

Implicit

Citat Postat în original de Krumel Vezi Post

Si da, in Europa Google are probleme destul de costisitoare. Intai Franta, acum Germania. Nu cred ca mai sint in Europa alte tari care sa aiba curaj sa sa isi ceara drepturile, dar asa cum zice si Dan e un precedent, altele vor urma.

PS: Dan, de unde ai link-ul ala cu stirea?
    Sunt abonat la presseurop. Aveam senzatia ca ai dat "recommend" dupa mine

Da, precedentul conteaza in justitie. Avand in vedere ca Google are sediu si in Romania, nu e nevoie de un proces international costisitor pentru a rezolva problema unei firme care apare in G Suggest alaturi de cuvinte ca "teapa" si "scam".

Discutam cu Puthre pe tema asta si spunea ca trebuie sa ai bani pentru a da in judecata o companie mare, iar daca vrei sa si castigi, ai nevoie de avocati destepti platiti bine.
    Nu m-am judecat pana acum cu nimeni, dar cred ca pe baza precedentului si a legilor, un avocat mediu se va descurca sa castige un astfel de proces luand in considerare precedentul deja existent. Chiar daca justitia din Romania nu este cea mai credibila institutie, nu suntem chiar in vestul salbatic.

Sumele implicate in proces trebuie sa justifice "spalarea imaginii" firmei, deci este important din punctul meu de vedere sa stim ca se poate. De asemenea, Google va fi mai flexibil si mai deschis la a rezolva asemenea cereri, pentru ca nu ii convine sa ajunga in presa saptamanal ca a mai pierdut un proces. Google nu stie ce avocati ai tu, iar daca deja a pierdut un proces pe tema asta va lua in calcul beneficiile pe care le-ar avea suportand un proces si consecintele sale raportat la scoaterea din "suggest" a unor termeni.
    Trust, but verify.

Reputatie:
    69
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    46
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    69

Implicit

Oh, nu stiam ca urmaresti sursele externe. Am dat si eu stirea pe Twitter si pe Facebook, ma gandeam ca acolo ai vazut-o. Scuze.

Revenind, stirea asta nu a aparut in ziarele romanesti, a aparut doar cea cu Preţul unei acţiuni Google a depăşit pentru prima dată pragul de 900 de dolari. Deci e evident.

Apoi, "Curtea a dat dreptate unui om de afaceri care a făcut plângere împotriva Google pentru că a asociat automat cuvintele “scientologie” şi “fraudă” cu numele său." deci e nevoie de cineva cu putere financiara si o curte de justitie obiectiva. Ramane de vazut daca in Romania avem asa ceva.

Altfel, daca decizia din Germania ar putea fi adoptata si de EU doar atunci am putea avea acelasi rezultat si in Romania.
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    128
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    128

Implicit

Cu cat mai multe precedente cu atat mai bine. Pentru o afacere, cu seo sau fara, instant search produce pierderi.

De ex, daca cauti "creare site", google sugereaza gratis! Rezultatele sunt altele, iar cel care cauta, nu avea neaparat dorinta sa caute gratis, dar google zice: nu vrei gratis? Si implicit rezultatele sunt altele, preturi sunt altele, pentru ca exista si gratis.

"gratis", "ieftin" apar aproape la toate cautarile de produse si servicii, si influenteaza cautarile si traficul.

La alte nise, alte cautari.

Sper ca google sa invete ceva din procesele astea, dar nu cred. Trendul general la google este "income", si "corporate". Asa ca totul se rezuma la dependenta de "brand" si venituri, toate doar pentru ei.

Francezi au fost geniali. NU vrem sa fim locul 1, si nici nu vrem ca tu google sa produci bani pe baza content-ului nostru. Sunt curios daca wikipedia ar scoate content-ul din google, sau amazon. Vrei sa vezi cat costa un produs pe amazon? ai de ce nu intrii? Vrei sa citesti wikipedia, intra pe wikipedia. Francezii au revolutionat abordarea pt content, iar google ar trbeui sa-si ia masuri. Fara content, google nu are utilitate.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Reputatie:
    69
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    46
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    69

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Hostingul influenteaza rankingul google?
    De anca în forumul Google
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 3rd November 2012, 01:43
  2. Influenteaza Adsense pozitionarea in google?
    De stefan002377 în forumul Adsense
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 27th October 2011, 23:00
  3. daca expira isi pierde pr-ul?
    De inscaun în forumul Domenii
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 23rd September 2008, 10:06
  4. Google castiga un proces de incalcare a unui brand
    De Toto în forumul Stiri despre motoarele de cautare, SEO si Marketing
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 21st January 2007, 22:26

Permisiuni postare