Rezultate 1 la 2 din 2

Subiect: Optimizare trafic pe blog

leo
    leo este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    2nd February 2008
    Vârstă
    38
    Posturi
    21
    Putere Rep
    0

Implicit Optimizare trafic pe blog

Salut!

Mi-am făcut la începutul anului (mai exact aproape de sfârşitul lui ianuarie) un blog pe wordpress (wordpress free). Ideea a fost să am un locşor unde să-mi trântesc ideile şi nimic mai mult. Pe parcurs am devenit curios (ştiu, nu-i a bună) şi mi-a năzărit o întrebare cam retorică:"de ce n-am mai mult trafic?".

Conţinut am că vorba aia "conţinutul e rege". Nu pun filme, bancuri şi alte porcării care se găsesc rapid în motoarele de căutare şi după care sunt ahtiaţi googlenauţii. Am în jur de 50 (uneori mai puţin, uneori mai mult) cuvinte cheie diferite după care intră userii din motoarele de căutare pe blog. Majoritatea cuvintelor coincid cu tema despre care scriu deci nu ajung prea mulţi oameni "din greşeală". Numărul 50 este mic sau mare (pentru un blog de aproape un an)? Aici sunt curios.

Trecând mai departe mi-am dat seama de o chestie: în ciuda faptului că atunci când caut pe google un cuvânt/expresie (de pe care se ajunge la mine pe blog) şi mai este şi pe primul loc în rezultate acel keyword îmi aduce din motoarele de căutare 2-4 googlenauţi. În genere nu-mi explic cum din atâtea milioane de români pe net (am dreptate?) să apese doar 2-3 pe link-ul respectiv mai ales când e şi în faţă..

L-am înscris şi în câteva directoare, am făcut câteva schimburi de link-uri, am căpătat PR4 şi am câteva cuvinte/expresii găsibile uşor pe google. Totuşi nu depăşesc 100 de vizitatori pe zi dacă las blogul să respire doar din googlenauţi şi câţiva cititori fideli (3-4) şi alţi câţiva ajunşi din greşeală de pe un referrer sau altul. Hai să spunem 70-80 click-uitori, uneori mai puţin.

Nu obişnuiesc să comentez pe alte bloguri (dor pe ălea care chiar le citesc) căci oricum cititorii ăia de intră nu se transformă în fideli şi rămân click-uri fără rost. Ce este de făcut pentru a mări traficul? Vreau să promovez un "produs" şi nu pot sta în 70-80 unici dintre care 80% iau o informaţie sau nu o iau şi părăsesc blogul. Mă axez doar pe informaţie (text) şi nu cred că "oblig" click-uitorii să facă ceva anume. Nu am reclame, folosesc diacritice, nu scriu porcării (cred).

Un sfat sau chiar două?

crash este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Cluj-Napoca, Romania
    Posturi
    462
    Putere Rep
    35

Implicit

bun, sa incepem cu inceputul. cateva chestii pe care ar trebui sa le faci:

1. la continutul blogului as avea cateva sugestii: update zilnic, daca nu de 2-3 ori pe zi, lungimea articolelor si cel mai important zic eu, densitatea cuvintelor cheie (daca vizezi un anumite cuvant cheie in titlu, cel mai bine ar fi sa-l repeti in continul articolului pt a-l intari); diacriticele nu stiu cat de mult te ajuta avand in vedere faptul ca foarte putini oameni cauta in google FARA diacritice, e frumos sa scrii cu diacritice, e mai jurnalistic... dai mai mult inteles cuvintelor insa cel putin acum, cand vine vorba de motoare de cautare si SEO cred ca pierzi foarte mult trafic pe tema asta.

2. cuvintele cheie de pe care primesti vizitatori pot fi unele usoare si tocmai de aceea primeste 2-4 vizitatori. poate ca ar trebui sa-ti alegi cu o mai mare atentie cuvintele cheie vizate, tocmai pentru a "tinti" acolo unde sunt multe cautari.

3. submitul in directoare poate fi si el problematic, la fel si link exchange-ul... adica mai intai trebuie sa faci un studiu, sa alegi cuvintele cheie pt care vrei sa fie listat blogul si apoi, incet si cu calm, sa dai submituri... 2-3 luni in cate 2-3 directoare/zi

uite ca ti-am dat trei sfaturi in loc de doua insa, daca vrei o parere ca la carte, baga un link cu blogul pe pm si o sa incerc sa-ti zic in detaliu despre ce e vorba.
    keep dreaming...

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Optimizare CTR
    De Tudi în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 14th January 2008, 12:51
  2. nume-blog.domeniu.com sau nume-blog.blogspot.com
    De jeremy în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 20th November 2007, 22:27
  3. example.com/blog -> example.com/blog.html
    De psycho în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 25th October 2007, 09:07
  4. Cum pot vedea o analiza de trafic pe un blog de pe blogspot.com
    De jeremy în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 26th March 2007, 08:55
  5. Optimizare pentru blog
    De slobodan în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 28th September 2006, 15:36

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •