Salut!

Mi-am făcut la începutul anului (mai exact aproape de sfârşitul lui ianuarie) un blog pe wordpress (wordpress free). Ideea a fost să am un locşor unde să-mi trântesc ideile şi nimic mai mult. Pe parcurs am devenit curios (ştiu, nu-i a bună) şi mi-a năzărit o întrebare cam retorică:"de ce n-am mai mult trafic?".

Conţinut am că vorba aia "conţinutul e rege". Nu pun filme, bancuri şi alte porcării care se găsesc rapid în motoarele de căutare şi după care sunt ahtiaţi googlenauţii. Am în jur de 50 (uneori mai puţin, uneori mai mult) cuvinte cheie diferite după care intră userii din motoarele de căutare pe blog. Majoritatea cuvintelor coincid cu tema despre care scriu deci nu ajung prea mulţi oameni "din greşeală". Numărul 50 este mic sau mare (pentru un blog de aproape un an)? Aici sunt curios.

Trecând mai departe mi-am dat seama de o chestie: în ciuda faptului că atunci când caut pe google un cuvânt/expresie (de pe care se ajunge la mine pe blog) şi mai este şi pe primul loc în rezultate acel keyword îmi aduce din motoarele de căutare 2-4 googlenauţi. În genere nu-mi explic cum din atâtea milioane de români pe net (am dreptate?) să apese doar 2-3 pe link-ul respectiv mai ales când e şi în faţă..

L-am înscris şi în câteva directoare, am făcut câteva schimburi de link-uri, am căpătat PR4 şi am câteva cuvinte/expresii găsibile uşor pe google. Totuşi nu depăşesc 100 de vizitatori pe zi dacă las blogul să respire doar din googlenauţi şi câţiva cititori fideli (3-4) şi alţi câţiva ajunşi din greşeală de pe un referrer sau altul. Hai să spunem 70-80 click-uitori, uneori mai puţin.

Nu obişnuiesc să comentez pe alte bloguri (dor pe ălea care chiar le citesc) căci oricum cititorii ăia de intră nu se transformă în fideli şi rămân click-uri fără rost. Ce este de făcut pentru a mări traficul? Vreau să promovez un "produs" şi nu pot sta în 70-80 unici dintre care 80% iau o informaţie sau nu o iau şi părăsesc blogul. Mă axez doar pe informaţie (text) şi nu cred că "oblig" click-uitorii să facă ceva anume. Nu am reclame, folosesc diacritice, nu scriu porcării (cred).

Un sfat sau chiar două?