Rezultate 1 la 5 din 5

Subiect: publicititatea online e profitabila?

Ioan Margineanu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    16th May 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Posturi
    1.098
    Putere Rep
    39

Implicit

Mai postasem o data aceasta intrebare dar, din pacate s-a pierdut datorita tranzitiei. Problema e simpla: publicitatea romaneasca online poate aduce profit? Si daca aduce, de la ce nivel de trafic?

WeaselMan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    22nd July 2005
    Locaţie
    weaseland
    Vârstă
    41
    Posturi
    447
    Putere Rep
    37

Wink

Citat Postat în original de miromulus @ Nov 26 2005, 12:17 PM) [post=7191
    Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
    Mai postasem o data aceasta intrebare dar, din pacate s-a pierdut datorita tranzitiei. Problema e simpla: publicitatea romaneasca online poate aduce profit? Si daca aduce, de la ce nivel de trafic?
    Mai postasem si eu o data raspunsul, dar din pacate mi-e lene sa mai ]
    [/QUOTE]
    Mai postasem si eu o data raspunsul, dar din pacate mi-e lene sa mai scriu inca o data... :blink:
    (\_/) I like bunnies
    (>.<) ...and people with b00bs. But especially bunnies with b00bs xD

Toto este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    46
    Data înscrierii
    14th June 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.905
    Putere Rep
    46

Implicit

Citate din stirile de zilele astea:
    potrivit unor estimari ale companiei Neogen, lider regional pe piata serviciilor online, in 2006, piata de profil va atinge 5 milioane de euro, adica in jur de 6 milioane de dolari.
    :p

In 2005 cheltuielile pentru publicitatea pe internet s-au dublat fata de anul precedent
    Eu spun ca daca ai o idee buna, eventual originala, apuca-te de treaba.. Potential exista..

Vivi este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    5th October 2005
    Locaţie
    New York
    Posturi
    59
    Putere Rep
    36

Implicit

Citat Postat în original de toto &#064; Nov 26 2005, 02&#58;55 PM) [post=7193
    Eu spun ca daca ai o idee buna, eventual originala, apuca-te de treaba.. Potential exista..
    Poti sa spui si sursa stirilor?

La adresa http://www.vivi.ro/publicitate/ gasesti ce site-uri sunt in ce retele de publicitate, cu traficul lor cu tot. Poti sa calculezi un procent de acoperire de 25% pentru numarul tau de afisari, asta variind in functie de calitatea site-ului si de targetul acestuia (site de fun -> target slab, site de afaceri si de stiri -> target bun).

Apoi pune un 2 euro pentru o mie de afisari in formatul 768x90 si vezi cam cat iti iese... aia sunt banii pe care ii poti castiga din publicitate online.

Cand ai un site care crezi ca merita, da un mail la boom.ro si la arbomedia, vezi ce parere au fiecare dintre ei, ce cred ei ca pot face cu site-ul tau, ce iti ofera... uita-te bine pe contracte si nu semna exclusivitate pe perioade mai mari de un an (arbomedia are un contract initial cu exclusivitate pe trei ani :-) ) pentru ca multe se pot intampla intr-un an. :-)

Parerea mea: daca ai un site bun, se poate castiga din publicitatea online cam cat un salariu sau chiar mai mult, insa nu te vei imbogati din asta. In schimb, daca ai un site bun, ai investit in potentialul lui nu neaparat in a castiga imediat din publicitate online... si site-ul in sine are si el valo]
    [/QUOTE]

La adresa http://www.vivi.ro/publicitate/ gasesti ce site-uri sunt in ce retele de publicitate, cu traficul lor cu tot. Poti sa calculezi un procent de acoperire de 25% pentru numarul tau de afisari, asta variind in functie de calitatea site-ului si de targetul acestuia (site de fun -> target slab, site de afaceri si de stiri -> target bun).

Apoi pune un 2 euro pentru o mie de afisari in formatul 768x90 si vezi cam cat iti iese... aia sunt banii pe care ii poti castiga din publicitate online.

Cand ai un site care crezi ca merita, da un mail la boom.ro si la arbomedia, vezi ce parere au fiecare dintre ei, ce cred ei ca pot face cu site-ul tau, ce iti ofera... uita-te bine pe contracte si nu semna exclusivitate pe perioade mai mari de un an (arbomedia are un contract initial cu exclusivitate pe trei ani :-) ) pentru ca multe se pot intampla intr-un an. :-)

Parerea mea: daca ai un site bun, se poate castiga din publicitatea online cam cat un salariu sau chiar mai mult, insa nu te vei imbogati din asta. In schimb, daca ai un site bun, ai investit in potentialul lui nu neaparat in a castiga imediat din publicitate online... si site-ul in sine are si el valoare. Evident, daca e bun. :-)
    Octavian Costache
    http://www.vivi.ro

Toto este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    46
    Data înscrierii
    14th June 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.905
    Putere Rep
    46

Implicit

Citat Postat în original de Vivi &#064; Nov 26 2005, 09&#58;26 PM) [post=7205
    Pai sunt pe majoritatea site-urilor de difuzeaza stiri... Cauta si tu de exemplu pe ho]
    Poti sa spui si sursa stirilor? [/QUOTE]

Pai sunt pe majoritatea site-urilor de difuzeaza stiri... Cauta si tu de exemplu pe hotnews.. "publicitatea online"

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Chat online pe un magazin online - impact?
    De kevinro în forumul Comert electronic, e-Commerce
    Răspunsuri: 37
    Ultimul Post: 10th May 2014, 10:03
  2. Concursuri Online - o alternativa eficienta de promovare online
    De tataraseni în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 11th April 2009, 01:03
  3. GPS Online
    De Iulian în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 11th December 2008, 17:54
  4. Balthasar online
    De Balthasar în forumul Prezentare forumisti
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 10th August 2006, 15:25
  5. Jocuri online
    De Duncan în forumul Bar, lobby...