Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12
Rezultate 11 la 17 din 17

Subiect: Idei pentru realizare vânzări - agenție imobiliară mică și la început de drum

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    51

Implicit

Citat Postat în original de haotik Vezi Post
    vezi ca sunt niste plaftome la astia de imobiliare unde iti pui anunturile sau ai acces la baza de date cu anunturi..
    Le știu, m-am uitat și prin admin-urile lor, sunt acele CRM-uri de care spuneam în deschiderea topicului.
    Încă "se mai deliberează" dacă dacă se va utiliza unul dintre ele sau nu.

Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    51

Implicit

Cred că acesta va fi planul de lansare. Topicul poate rămâne deschis.

1. Website
    Aproape sigur va fi ales CRM imobiliar clasic, deși sunt bune și ideile lui GABETU de la punctul 1 pentru acest tip de agenție. Dar încă se mai deliberează.

2. Promovarea ofertelor în online
    2.1. Siteuri de anunțuri - pe acest tip de promovare în online se va axa agenția;
    2.2. SEO - limitat (particularizat) la ofertele pentru care au exclusivitatea obținută din timp;
    2.3. Ads Google, Facebook Ads - limitat la ofertele pentru care au exclusivitate.

3. Offline
    Știu ei cum să facă, lucrează cu metode medievale, dar care funcționează foarte bine.

Și unele din celelalte idei exprimate sunt interesante și vor fi păstrate în coada de așteptate în cazul în care agenția va trece mai departe de stadiul "început de drum".

Seph este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    7th June 2006
    Posturi
    381
    Putere Rep
    36

Implicit

Eu as miza mult pe newslettere si alerte.
    Cam asta lipseste la olx si lajumate, faptul ca trebuie sa intri zilnic sa vezi daca s-a mai adaugat ceva.

Clax este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    3rd April 2007
    Locaţie
    Ploiesti
    Posturi
    574
    Putere Rep
    42

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Nu am experienta pe nisa imobiliare dar pot sa vorbesc decat din prisma unui utilizator de internet si posibil client candva. Eu cred ca este foarte important publicul caruia i te adresezi. In cazul de fata, una sunt garsonierele din Militari si alta casele prin Dorobanti. In functie de target poti sa iti stabilesti o strategie de promovare, aceasta fiind costisitoare in nisa imobiliare. De asemenea este important si rolul proprietatilor, daca sunt recomandate ca si investitii sau locuit ori chiar direct afaceri/birouri. Cred ca doar asa poti sa iti stabilesti strategia de promovare online, venind nou pe o piata imensa.

Clientii acestei nise se informeaza foarte bine, asta este principalul avantaj in cazul unei agentii noi. Are si aceasta sanse. Una e sa cumperi un mouse si alta o locuinta (pana si pt un mouse te informezi bine ). Eu as pune accent pe prezentarea cat mai detaliata si comerciala punand in evidenta beneficiile imobilului dar nu in mod exagerat. Fotografiile de produs, in cazul de fata sunt cele mai importante dupa parerea mea. In general, majoritatea promoveaza 'randari 3d' chiar si in cazul locuintelor deja construite. Una este in poze si alta la fata locului. As realiza schita 3d pentru fiecare imobil in parte (compartimentarea), consider ca este esentiala. Poze de anunt as pune: schita 3d, randarile 3d, foto reale ideal wide. Eventual se poate achizitiona si o camera foto 360 grade.

Nu cred ca are rost sa investesti in SEO sau cel putin pana nu iti asiguri 2-3 ani de activitate. As promova anunturile pe site-urile de profil imobiliar, pe toate! Un exemplu korter.ro - un proiect interesant care mi-a placut. As promova pe site-urile de anunturi (olx, etc) chiar si cu anunturi platite. Intens: Facebook (inclusiv instagram) si Google Ads.

Important: avand in vedere ca posibilii clienti se informeaza foarte bine inainte de o achizitie, este extrem de importanta campania de remarketing. Eu as imparti bugetul de reclame 50-50 cu aceasta. Daca se permite, ofera si un mic discount sau un cadou de 'casa noua' lead-urilor (sfatul acesta este indicat mai mult direct dezvoltatorilor) care se concretizeaza.

Si mai important: agentii imobiliari. Acestia au o putere mare de influentare, ideal sa fie motivati corect atat financiar cat si psihic. Afiseaza foarte vizibil pe site-ul de prezentare datele de contact (telefon, whatsapp, etc).

Platforma, mergi pe ceva universal. Cum a mentionat si userul gabetu si altii, un WP 'tunat' este foarte eficient. Nu are rost sa reinventezi roata investind intr-o platforma proprie.
    Ultima modificare făcută de Clax; 9th June 2021 la 14:23. Motiv: am cam mancat litere si cuvinte :))

Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    51

Implicit

Clax vine, ca de obicei, cu multiple sugestii într-un răspuns foarte bine îngrijit.
    Deși am considerat problema încheiată nu am cum să nu-i răspund.

Citat Postat în original de Clax Vezi Post
    Nu am experienta pe nisa imobiliare dar pot sa vorbesc decat din prisma unui utilizator de internet si posibil client candva. Eu cred ca este foarte important publicul caruia i te adresezi. In cazul de fata, una sunt garsonierele din Militari si alta casele prin Dorobanti. In functie de target poti sa iti stabilesti o strategie de promovare, aceasta fiind costisitoare in nisa imobiliare. De asemenea este important si rolul proprietatilor, daca sunt recomandate ca si investitii sau locuit ori chiar direct afaceri/birouri. Cred ca doar asa poti sa iti stabilesti strategia de promovare online, venind nou pe o piata imensa.
    Nou, dar vechi.

Clientii acestei nise se informeaza foarte bine, asta este principalul avantaj in cazul unei agentii noi. Are si aceasta sanse. Una e sa cumperi un mouse si alta o locuinta (pana si pt un mouse te informezi bine ). Eu as pune accent pe prezentarea cat mai detaliata si comerciala punand in evidenta beneficiile imobilului dar nu in mod exagerat. Fotografiile de produs, in cazul de fata sunt cele mai importante dupa parerea mea. In general, majoritatea promoveaza 'randari 3d' chiar si in cazul locuintelor deja construite. Una este in poze si alta la fata locului. As realiza schita 3d pentru fiecare imobil in parte (compartimentarea), consider ca este esentiala. Poze de anunt as pune: schita 3d, randarile 3d, foto reale ideal wide. Eventual se poate achizitiona si o camera foto 360 grade.
    Cam greu, cei de la agenție vând complet complexe imobiliare înainte de a fi terminate. Maxim schițele și "simulările" de la arhitect ar putea fi "la zi". Gen de-abia au terminat fundația și mai sunt 12 apartamente disponibile.

Nu cred ca are rost sa investesti in SEO sau cel putin pana nu iti asiguri 2-3 ani de activitate.
    Suntem mai aproape de același mod de a gândi decât peste 87,43% dintre cei de aici.

As promova anunturile pe site-urile de profil imobiliar, pe toate!
    Doar pe unul am ales deocamdată.

Un exemplu korter.ro - un proiect interesant care mi-a placut.
    Merci, chiar este interesant de studiat.

As promova pe site-urile de anunturi (olx, etc) chiar si cu anunturi platite.
    Pe OLX este cam greu să faci câte un cont ptr fiecare anunț ca să beneficiezi de gratuitate.

Intens: Facebook (inclusiv instagram) si Google Ads.
    Da.

Important: avand in vedere ca posibilii clienti se informeaza foarte bine inainte de o achizitie, este extrem de importanta campania de remarketing. Eu as imparti bugetul de reclame 50-50 cu aceasta.
    Remarketing-ul clar va fi și el de bază.

Daca se permite, ofera si un mic discount sau un cadou de 'casa noua' lead-urilor (sfatul acesta este indicat mai mult direct dezvoltatorilor) care se concretizeaza.
    Nu prea îmi dau seama ce, poți oferi un exemplu?

Si mai important: agentii imobiliari. Acestia au o putere mare de influentare, ideal sa fie motivati corect atat financiar cat si psihic. Afiseaza foarte vizibil pe site-ul de prezentare datele de contact (telefon, whatsapp, etc).
    Persoana a fost implicată [și] în vânzari de ani câțiva ani în acest domeniu, colaborări, știe mai bine ce și cum.
    Îmi amintesc când am fost la ea (avea un mic business în alt domeniu): venise cineva să le vândă ceva (un serviciu) și a plecat cumpărând ceva (un produs) de la firma ei.

Platforma, mergi pe ceva universal. Cum a mentionat si userul gabetu si altii, un WP 'tunat' este foarte eficient. Nu are rost sa reinventezi roata investind intr-o platforma proprie.
    Este aleasă:
    http://forum.seopedia.ro/metode-de-p...tml#post358061

gabetu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    10th April 2011
    Locaţie
    Piatra Neamt
    Posturi
    186
    Putere Rep
    27

Implicit

Mi-ar place sa vad ceva de genul asta https://view.wec360.com/demo/demo/matterport la imobiliarii nostri

Fiind o agentie noua conteaza mult si branding-ul, ceva nou si fresh nu strica pe piata.
    Ultima modificare făcută de gabetu; 9th June 2021 la 18:45. Motiv: Branding

Clax este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    3rd April 2007
    Locaţie
    Ploiesti
    Posturi
    574
    Putere Rep
    42

Implicit

Citat Postat în original de Marius Cristian Vezi Post
    Clax vine, ca de obicei, cu multiple sugestii într-un răspuns foarte bine îngrijit.
    Deși am considerat problema încheiată nu am cum să nu-i răspund.
    Apreciez

Citat Postat în original de gabetu Vezi Post
    Mi-ar place sa vad ceva de genul asta https://view.wec360.com/demo/demo/matterport la imobiliarii nostri

Fiind o agentie noua conteaza mult si branding-ul, ceva nou si fresh nu strica pe piata.
    O camera buna 360 + soft-ul acesta: https://www.immoviewer.com/

- sau -

Ceva mai low cost: dispozitivul acesta: https://www.amazon.com/Asteroom-Came.../dp/B08FBYS11D + app: https://apps.apple.com/us/app/asteroom/id1441372099

Vazusem nu de mult un dispozitiv dedicat (monopied+cam+soft automat, fiind per total mult mai practic si usor de utilizat) dar nu mai retin unde, ce mai retin ca era aproximativ 350 usd.

Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. PiataDigitala.ro - ultimul drum
    De edy12006 în forumul Subiecte pentru incepatori
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 13th August 2020, 20:01
  2. Caut tema pentru agentie imobiliara
    De Duta Constantin în forumul WordPress
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 1st May 2018, 12:02
  3. Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 29th September 2014, 11:17
  4. Pentru că n-am făcut asta de la început...
    De kelt în forumul Prezentare forumisti
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 30th November 2010, 01:42
  5. A inceput sezonul .. si agentiile de turism au inceput spamul
    De roadrunner în forumul SPAM made in .RO
    Răspunsuri: 17
    Ultimul Post: 25th April 2007, 22:31

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii