Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 16

Subiect: Murfi's Ads

Toto este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    46
    Data înscrierii
    14th June 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.905
    Putere Rep
    46

Implicit Murfi's Ads

Saluuut...

am citit mai intai topicul cu neogenu... Si ma intrebam daca sa mai scriu aici sau nu.. ma gandesc ca o sa imi sara lumea in cap (cum sa intamplat si pe alte forumuri, ca e reclama, etc...) ... dar... hai sa risc avand in vedere ca este forum de seo, promovare, etc...

Reprezint Murfi.com (am pretentia sa il numesc Motor de Cautare romanesc, si pentru cine e interesat o sa spun si de ce) si de curand, mai exact pe 10 iunie 2005 am lansat Murfi's Ads ... Da, este exact Google Adsense/Adwords, Neogen Asociati ... insa la fel este doar conceptul, ideea... in rest am incercat sa nu copiem si de aceea am ales ca bannerele noastre sa fie realizate in flash dinamic..

Am vazut pe topicul Neogen ca e cam hulit ... nu stiu ce sa zic, nu i-am folosit si nici nu am de gand...

O sa lipesc aici, ceea ce noi numim "comunicat de presa" desi nici un ziar nu sa obosit sa il publice, probabil pentru ca ne lipsea sarea si piperul adica nici un scandal, nici o t^ta goala sau altceva...

Cod:
     http://www.murfi.com/presa.php
    Asta asa, ca sa intelegeti sau sa va lamuriti mai bine asupra problemei...

In fine, astept sa discutam pe baza "Plata-Pe-Click", SEO, promovare online sau ce mai vreti voi...

Si ca sa anticipez unele "raspunsuri"... da, acest topic are si un iz de reclama insa as dori sa discutam pe baza PPC, promovare, nu neaparat pe Murfi's Ads... Si... sa fim seriosi.. cum se poate discuta de ceva fara exemple concrete??

Numai bine...

dexter este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    28th April 2005
    Vârstă
    41
    Posturi
    213
    Putere Rep
    37

Implicit Re: Murfi's Ads

Originally posted by toto
    [b]
    in rest am incercat sa nu copiem si de aceea am ales ca bannerele noastre sa fie realizate in flash dinamic..
    Nu am inteles ceva.. practic in site-ul tau ... apar....... bannere sau textads?
    Nu forta, foloseste un ciocan mai mare.
    Stiri IT, calculatoare, telefoane

Razvan Pop este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    9th July 2004
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    1.376
    Putere Rep
    41

Implicit

BannerAds in Flash? Nu cred ca e cea mai buna alegere.

Pe mine ma intereseaza mai mult partea de SE a site-ului. Am facut ceva cautari si am ajuns la concluzia ca titlul paginii are o pondere prea mica.

http://www.murfi.com/?query=telefoane+mobi...it.y=0&search=1
    Cod:
    GSM.RO - Cele mai mici preturi la telefoane mobile, preturi telefoane mobile, preturi mobile, free ringtones, free logo, free sms, preturi telefoane, oferta reselleri [100.00%]
    Relevanta 100%? Titlul este cam lung si putin irelevant. Din cate vad eu se pune baza pe keywords. Este un spider scris de voi?
    Cu stima,
    Razvan Pop

Reputatie:
    46
    Data înscrierii
    14th June 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.905
    Putere Rep
    46

Implicit

Stai asa, hai sa le luam pe rand ca incurcam problemele...

Murfi's Ads e una (seamana cu google adsense/adwords) si serveste reclama text dar afisata in banner flash 468x60 (pt inceput) ...

Murfi.com (sau ideea de baza de la care sa plecat) este motor de cautare pe webu' romanesc... Acesta din urma are spider care cauta si el pe net si indexeaza pagini...

Deci sunt doua lucruri total diferite care au oarece legaturi Ati inteles ceva... ??? :lol:

BannerAds in Flash? Nu cred ca e cea mai buna alegere.
    Uai not ??

Despre rezultatele rezultate la cautare si relevanta lor... In momentul cand se spidereste o pagina , botul analizeaza meta-urile acelei pagini + continutul dintre <body> </body> ... In functie de cuvintele cheie, titlu, si continutul paginii se da o nota acelei pagini ... si in functie de aceasta nota se face si afisarea rezultatelor ... La urmatoarea indexare a paginii se schimba situatia si se iau in calcul schimbarile efetuate intre timp de site-ul respectiv...

Parerea mea e ca la cuvintele cu care ai cautat (telefoane mobile), ai gasit exact ceea ce cautai. Nu crezi ?

Spideru e facut de noi... Bineinteles, pot fi buguri, poate nu indexeaza intotdeauna corect, insa cel mai important (asa am hotarat sa incepem) este sa avem o baza de pagini indexate, cat de cat corect, dupa care putem schimba algoritmii de indexare, clasificare, etc oricand ... O sa ajungem mai ceva ca google :lol: :lol:

Bruzli este deconectat Administrator
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    25th April 2005
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    46
    Posturi
    980
    Putere Rep
    42

Implicit

Sectiunea pagini aleatoare: majoritatea domeniilor incep cu a sau cu o cifra - 99% - solutia ar fi sa-mi iau domeniu care incepe cu a?

Releventa rezultate - extrem de mica, nu am fost multumit de rezultate la nici o cautare.

In primul rand algoritmul este foarte slabut, si din cauza criteriilor tinde sa-mi afiseze rezultatele in ordine alfabetica.

La rezultate - paginile asemanatoare: http://www.agendaconstructiilor.ro/agenda_...zor.php?code=14
    http://www.agendaconstructiilor.ro/agenda_...zor.php?code=15
    ...
    In loc sa-mi afiseze 5 pagini de rezultate cu acelasi domeniu, ar trebui filtrate un pic.

Legat de numele domeniului - e un nume usor de retinut, dar din experienta proprie site-urile adresate romanilor au mai mare success cele cu extensia .ro. Iti recomand sa achizitionezi si murfi.ro, inainte sa o faca altcineva care va castiga de pe domeniului tau.

E un inceput, dar mai e de lucru.
    Success mai departe, mai ai mult, mult de lucru si mai tine-ne la curent cum evolueaza lucrurile.

Ben Boingeanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    44
    Data înscrierii
    12th July 2004
    Locaţie
    Suceava
    Posturi
    1.722
    Putere Rep
    44

Implicit

buna observatie Bruzli - chiar mi-a placut - la orice cautare sunt preferate domeniile care incep cu a sau cifra... :lol:

de ar fi asa pe google... :lol:

Reputatie:
    46
    Data înscrierii
    14th June 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.905
    Putere Rep
    46

Implicit

Pai explicatia e simpla ... Pana acum s-au indexat doar domeniile care incep cu a ... din acest motiv poate nici rezultatele nu sunt chiar concludente, alegerile aleatoare de pe prima pagina sunt doar cu a, etc... Acum stiu, e normal sa scoateti in fata "ce e mai rau" si e in regula pt ca asa il perfectionam, insa privind din afara valoarea o da potentialul care il are .. arerea mea... Si da, sunt de acord.. mai e mult de lucru...

Ce ne-am dori noi este sa inceapa lumea sa il foloseasca, sa adauge url-uri, chestii d-astea .. altfel nu are cum sa creasca... nu are cum sa se dezvolte.. indiferent de rezultate sau alte lucruri

Ben Boingeanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    44
    Data înscrierii
    12th July 2004
    Locaţie
    Suceava
    Posturi
    1.722
    Putere Rep
    44

Implicit

o sa aveti o lupta grea pentru promovare...

e ca si lupta dintre firefox si Ie - desi IE are multe buguri, probleme cod, lumea il foloseste, pt ca ii este greu sa se obisnuiasca cu alt ceva.

in cazul tau sunt mai multe - google, yahoo, msn - care ofera rezultate bune pentru paginile din romania si au mai multe facilitati decat ceea ce ofera pe moment murfi.com....

felicitari pentru ceea ce ati realizat pana acuma - si speram, in cat mai scurt timp, sa vedem cat mai multe pagini indexate... numai bine

Bruzli este deconectat Administrator
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    25th April 2005
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    46
    Posturi
    980
    Putere Rep
    42

Implicit

Ma gandisem anul trecut sa fac si eu ceva de genul, dar din lipsa de timp, am abandonat inainte sa incep. Pentru asa ceva e important sa te ocupi doar de asa ceva si nu de unul singur cum eram atunci.

Ideea de a face asa ceva, o faci nu neaparat sa castigi din publicitate..., ci pentru o vanzare ulterioara, tot is la moda preluarile, si se castiga destul de bine

Din curiozitate in ce e facut robotelul tau?

Reputatie:
    46
    Data înscrierii
    14th June 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.905
    Putere Rep
    46

Implicit

ben
    Multzam pentru incurajari si cuvintele frumoase ... Si ai mare dreptate ... daca faci un site cu ringtones, etc, concurenta poate fi usor depasita.. dar in cazul nostru ... pai ma bat eu cu google ? yahoo ?? niciodata... pai daca ajunge murfi sa aiba macar 1% din traficul,clientii, succesul lui google cred ca dau petrecere si invit toata tara...

Bruzli

Ai si tu dreptate .. insa noi am inceput proiectu' asta asa, mai mult de hobby, nu de afacere... iar murfi's ads este ca o completare la murfi ca si motor de cautare ... unii au spus si vor mai spune si altii "Ati copiat google" ! Eu le spun NU. Nu am copiat nimic... Pot spune ca ne-am inspirat, ca am aplicat unele chestii invatate de la ei, etc... asta da, e corect ... Si ce e rau in asta ?

Cred ca e mai important ca am facut un spider, ca avem baza noastra proprie de linkuri, etc... Pe cuvant ca am facut in 10 minute un script care
    face query in google si afiseaza rezultatele cu css ai cu interfata murfi ... Totul e mult mai simplu folosind acel script .. insa am refuzat sa il folosim tocmai din ideea ce asa au facut si altii care pretind ca ei au "motor de cautare romanesc" si nici macar nu au bunul simt macar sa spuna "powered by google" ... Am preferat sa facem totul de la zero, si cred ca e mai bine...

Frumusetea (daca imi permiteti) murfi-ului este ca e facut in php ... tot, cap - coada ... mai are si un cgi pe spate, si un pic de java, etc, dar in principale e php. Poate mai tarziu o sa abordam si alta tehnologie...

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •