4th January 2015, 00:37
2 out of 2 members found this post helpful.

Postat în original de
Oink
Sunt de parere ca e din ce in ce mai greu sa promovezi ceva pe facebook, avand in vedere zecile si sutele de incercari de spam pe care le primeste zilnic un utilizator facebook. Nu prea ai credibilitate.
Daca vii cu ceva diferit de spam, cred ca poti sa atragi cel putin trafic in functie de criterii specifice ( acesta poate converti ulterior daca nu in aceeasi zi).
Am facut o campanie de 3 saptamani (10.12.2014-ongoing) si am ajuns la urmatoarele cifre:
Target: - femei si barbati de la 30 de ani in sus Ro.
- interese legate de continutul anuntului.
- Numar persoane target: 1.600.000
fb-ad.png
Obiective:
Crestere trafic pe blog.
Cresterea vanzarilor. (analiza FB / Google Analytics)
Metoda: Promovarea unei postari cu link catre un articol informativ catre nisa abordata (cat mai util pentru vizitatori)
Pret mediu pe click: 0,01 $
Concluzie:
Traficul catre blog a crescut destul de mult datorita continutului din anunt .
Pe langa traficul platit a venit si trafic organic (neplatit) din likeurile/share-uri si comentarii.
fb-ad2.png
Legat de vanzari inca se mai pot face imbunatatiri.
In aceasta campanie a crescut numarul de vanzari din facebook insa rata de conversie a fost de sub 1 % conform Google Analytics.
Chiar daca traficul nu genereaza conversiile/obiectivele dorite pe termen scurt, se pot incerca si alte solutii ...Ex.: remarketing sau captarea adresei de Email.
Consider ca daca exista o strategie pe termen lung putem optimiza rezultatele.
Imi place sa citesc despre online marketing . ( My favourite keyword: Constant Research )