Hey, nu ma deranjeaza offtopicurile, atata timp cat descopar si raspunsuri de calitate.
Kidu a trasat cateva idei interesante, trebuie sa recunosc ca nu stiu cu ce sa incep sau pe ce sa ma bazez mai mult.. serp sau vizitatori directi.
E greu sa aleg si nisa daca este un portal care se adreseaza publicului larg
I'm not a complete idiot, some parts are missing...
Pai e simplu, in linii mari:
Ai un site: Efortul/Costul pentru a aduce trafic pe el trebuie sa fie mai mic decat convertirea lui.
Cu alte cuvinte, daca nu vinzi nimic ci te bazezi pe publicitate in monetizare, trebuie sa aduci un trafic ieftin pe care sa-l "vinzi" scump. Cel mai bine aici e SEO, pentru ca nu te intereseaza nici asa tare sa fie omul targetat (poate vinzi CPM si atunci poti forta aducerea unui trafic pe te miri ce kw-uri). In cazul asta ai nevoie de advertoriale, link-uri, etc. Pentru ca nu se justifica sa cumperi trafic pentru ca tu-l monetizezi teoretic la fel (doar daca nu poti cumpara trafic ieftin din tari subdezvoltate si sa-l vinzi CPM in tari cu preturi mai mari... insa nu stiu cine o mai "musca").
In schimb, daca vinzi ceva, depinde ce urmaresti, cum zicea si Kidu. Pe termen lung e bine sa investesti in SEO (si sa faci acelasi lucru ca mai sus, insa de data asta nu ai nevoie de cantitate ci de calitate... sau pe limba SEO -> utilizatori targetati ). Pe termen scurt insa (ca ai nevoie de vanzari si pe termen scurt), incerci sa cumperi trafic. Adwords si Facebook iti permit sa iti targetezi foarte bine utilizatorii, incat sa nu arunci cu banii pe fereastra. Poti sa nu fii preocupat de SEO si sa te bazezi doar pe asta, doar ca aici... cat platesti ai clienti, cat nu nu. Ideal e insa sa nu excluzi nicio varianta, pentru ca, in timp (cand site-ul acumuleaza vechine), SEO-ul e mai usor de realizat (sau cu alte cuvinte, e prostesc sa nu profiti si de oportunitatea respectiva).
Acum astea se aplica in linii generale. Ca in particular fiecare nisa are specificul ei si mai ales pretul ei.
Ultima modificare făcută de Cristi U; 23rd September 2011 la 03:33.
Sa inteleg ca siteul tau este momentan ipotetic si nu stii ce va contine?
Daca faci un portal general, atunci te bazezi pur si simplu pe content & usability, investeste in autori ce vor scrie bine si divers. Pe masura ce articolele tale vor fi indexate in google, poti adauga un pic de social marketing si iti vei promova direct articolele. Daca sunt de calitate, restul vine de la sine.
Daca este un site de nisa, atunci se aplica prima parte referitoare la content&usability si adaugi optimizare pentru nisa ta.
"bagatul banului" este un concept ce se aplica la noi undeva dupa ce avem tot. Putini investesc de la inceput in platforma si calitatea continutului, desi, o astfel de investitie i-ar fi scutit in timp de multe sume bagate in reclama si seo. Adica, decat sa folosesti o platforma standard, articole de 2euro si apoi sa dai 100euro pe linkuri si advertoriale, investete in upgradeul platformei, articole de 25 euro si un strop de seo. Ca sa fortez exemplul, google va aprecia de 3 ori mai mult un articol excelent si original, linkat din blogosfera de cititori, decat un articol rescris si linkat fortat, pe bani, din 50 de siteuri ce nu au nici o legatura cu nisa respectiva.
@Kidu, nici nu cred ca e nevoie de articole de 25Euro. Daca stii sa faci research-ul si analiza bine, pentru subiecte care ar deveni virale, dupa care sa-i dai la writter doar sa "rumege" subiectul, totul poate merge uns![]()
Pe scurt eu as face asa:
- daca ai site cu mult continut (gen blog) cumperi linkuri si astepti vizite din SERP.
- daca ai joc online, o aplicatie, o jucarie etc cumperi bannere si faci in asa fel incat sa atragi cat mai mult vizitatorii.
in mod normal, s-ar face o strategie in functie de specificul site-ului. uite ce ofer eu, presupunand ca site-ul se adreseaza unei mase largi de consumatori: comentarii de recomandare pe bloguri, forumuri, comunitati sociale, articole de ziare etc, adica tot ce inseamna loc care permite comunicarea. daca ai blog, iti fac si articole, pe care ti le promovez. la sfarsit de luna iti voi da un raport al activitatii in baza caruia platesti factura. mi-ar fi mult mai usor sa-ti fac o oferta (care nu ar presupune nicio oblligatie din partea ta) daca mi-ai dat un PM cu mai multe detalii. in mare, eu iti recomand o campanie word of mouth.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)