Sa-mi dau si eu cu parerea...
Sa zicem ca ma intalnesc cu un amic, utilizator de internet in cote normale, nu dependent ca noi de aici. Il rog sa ma ajute cu ceva. Eu ii zic un cuvant si el imi spune primul lucru care ii vine in minte cand il aude.
Incep:
1. Microsoft --> Windows
2. Yahoo --> Mail
3. Google --> Cautare
Raspunsurile lui sunt cat se poate de logice... asocierea de mai sus fiind in mintea a peste 99% dintre utilizatorii de internet. E clar ca fiecare utilizator identifica brand-ul cu un produs al sau care ii este lui de cel mai mare folos.
Eu as incerca sa canalizez eforturile spre produsele pentru care sunt recunoscut si de care sunt constient ca sunt de calitate.
Microsoft face Windows. Fara Windows nu se poate... nu poti avea acces la Yahoo(mail) si Google(cautare). Sa nu-mi ziceti ca exista Linux... sunt prea putini care il utilizeaza si care ar fi dispusi sa renunte la Windows pentru el.
Yahoo are mail, si inca ce mail. Utilizatorii obisnuiti de internet s-ar putea sa prefere interfata Yahoo celei de la Gmail, este clasica si mai aspectuoasa. Fara mail internetul nu ar mai fi acelasi. De ce nu incearca Yahoo sa inlature celelalte firme concurente pe piata Email-ului si se baga pe Search?
Google, in state a ajuns sa fie folosit termenul "google it" cand vine vorba de a cauta ceva. Asta spune multe. Principalul serviciul al Google este cautarea si se pricepe foarte bine sa arate asta. Interfata sa de cautare este simpla, curata si eleganta, ceea ce nu poti spune despre site-urile Yahoo si Live.com. Si nu poti deoarece principala lor prioritate nu este Cautarea ci cresterea veniturilor prin Cautare.
Sunt de acord cu Dan si toto, alianta care se pregateste nu o sa reuseasca sa detroneze Google din pozitia de "King of Search", poate doar sa-l zguduie putin.
De ce Google nu se pregateste de razboi? Cand te pregatesti sa ataci pe cineva si vezi ca nu reactioneaza in nici un fel e cazul sa te ingrijorezi, nu?
Well... am cam aberat... sunt obosit.
PS: Ma bucur ca in sfarsit underclick.ro a aparut pe forum. Numai bine.![]()

Răspunde cu citat