Neil Patel face treaba buna, dar articolul pare scris de cineva care deabia a auzit ce e SEO. Face niste comparatii bazandu-se pe optimizarea facuta acum 3-4 ani. Lucrurile s-au schimbat mult si se pare ca nu prea s-a adaptat schimbarilor.

Din experienta mea, domeniul nu are nici o valoare sau e foarte mica, daca are. Motivul pentru care domeniile generice rankeaza pentru cuvintele respective e ca s-au investit o gramada de bani in ele si au fost cumparate de firme puternice pe nisa respectiva.

Cat despre comparatia 1000 - 3000 linkuri, e copilareasca. Pot sa-mi fac azi un site si peste o saptamana sa am 10,000 de linkuri. Asta-mi ofera vreo sansa sa rankez pentru un cuvant bun ? Nu.

Valoarea ancorei a scazut si ea enorm de mult si a crescut ratingul acordat relevantei. E mult mai important ca titlul / continutul paginii de unde iei linkul sa fie relevant cu pagina ta, decat sa aiba ancora respectiva, dar pagina sa nu aiba nici o legatura.

Meta ? Chiar e cineva care spera sa-i creasca traficul cu meta ? Eu consider ca singurul meta luat in considerare e Description, dar nici pe ala nu-l foloseste Google mereu.

SEO s-a schimbat enorm si ce conta acum cativa ani nu mai are acum aproape nici o valoare.