Eu varianta cu premiile si banii as lasa-o pe ultimul loc; e ok cand devii popular si ai creeat oricum dependenta. Pana atunci e doar o modalitate de a aduce useri doar pentru asta si nu cred ca asta e scopul, pentru ca succesul ar fi temporar.
Cred ca cel mai important este sa fii orientat catre o nisa destul de cautata/interesanta. Eu am un forum de exemplu pentru brasoveni, insa succesul pana acum este relativ (in ~ 6 luni)... desi sunt subiecte interesante, sunt gasit pe google, se inscriu oameni (~ 3-4 / saptamana) nu prea se raspunde la posturi, iar despre deschis topicuri nici nu mai zic.
Ce ma enerveaza cel mai tare e ca sunt unii care se inscriu si posteaza doar intr-un singur topic (ala pe care au nimerit din google).
Intr-o oarecare masura la un forum cred ca e important sa lansezi intrebari, topicuri de suport sau in care sa ceri ajutor si care sa fie gasite in cautarile cu SE; asta in general ii motiveaza pe oameni sa scrie. Altfel daca lansezi tutoriale si topicuri in care din primele 2-3 mesaje se ofera solutia sau un raspuns foarte elaborat (ca asta al meu...) risti sa ramai doar citit.
Daca are cineva ceva sugestii referitor la forumul meu le astept cu cel mai mare interes.

Răspunde cu citat