Eu varianta cu premiile si banii as lasa-o pe ultimul loc; e ok cand devii popular si ai creeat oricum dependenta. Pana atunci e doar o modalitate de a aduce useri doar pentru asta si nu cred ca asta e scopul, pentru ca succesul ar fi temporar.

Cred ca cel mai important este sa fii orientat catre o nisa destul de cautata/interesanta. Eu am un forum de exemplu pentru brasoveni, insa succesul pana acum este relativ (in ~ 6 luni)... desi sunt subiecte interesante, sunt gasit pe google, se inscriu oameni (~ 3-4 / saptamana) nu prea se raspunde la posturi, iar despre deschis topicuri nici nu mai zic.
Ce ma enerveaza cel mai tare e ca sunt unii care se inscriu si posteaza doar intr-un singur topic (ala pe care au nimerit din google).

Intr-o oarecare masura la un forum cred ca e important sa lansezi intrebari, topicuri de suport sau in care sa ceri ajutor si care sa fie gasite in cautarile cu SE; asta in general ii motiveaza pe oameni sa scrie. Altfel daca lansezi tutoriale si topicuri in care din primele 2-3 mesaje se ofera solutia sau un raspuns foarte elaborat (ca asta al meu... ) risti sa ramai doar citit.

Daca are cineva ceva sugestii referitor la forumul meu le astept cu cel mai mare interes.