Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 25

Subiect: plata baner persoana fiizica persoana juridica

StarNET este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    5th March 2009
    Locaţie
    Brasov
    Posturi
    1.429
    Putere Rep
    37

Implicit

Chiar o sa imi intreb contabila ... sunt tare curios cat de legala e treaba.

Mi se pare un pic dubios deoarece:

Tu patron de firma neplatitoare de TVA ( cu impozit pe venit de 2,5 sau 3 .. nici nu stiu cat platesc ) ... ca sa scoti banii pe persoana fizica te "costa" 16% ( metoda: dividente )

E mai ieftin sa-i scot de pe firma cu 10% si sa scriu un contract (intre mine si firma, sau intre o alta persoana si firma) de cesiune de nu stiu ce drepturi de autor sau alte magarii de genu ... lucru care cu siguranta mai marii statului sau gandit ...

Revin cu informatii
    Vezi cum e vremea inainte sa iti faci planuri !
    Peste 4000 iconite in ORICE culoare, ORICE dimensiune si in 5 formate: iconsDB.com

Kobe_ este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    12th February 2006
    Posturi
    31
    Putere Rep
    0

Implicit

totusi concret lucreaza unul dintre voi in relatia:

persoana fizica -> pers juridica

Cred ca ei sunt cei care au sigur experienta
    Adidasi haine originale Reebok, Adidas, Ecko, G-unit, Dc Shoes: www.originals.ro

Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    5th March 2009
    Locaţie
    Brasov
    Posturi
    1.429
    Putere Rep
    37

Implicit

Revin cu informatii:

Adrian: intre o persoana fizica ( neautorizata ) si o firma poate fi un contract in care firma sa ii dea bani persoanei fizice pentru orice ( prestari servicii, cedare drepturi autor, etc ) ?
    [Contabil] Cristina: nu
    [Contabil] Cristina: pentru drept de autor, trebuie sa fie inregistrat
    [Contabil] Cristina: autor nu poate fi nea ilie
    [Contabil] Cristina: prestari servicii nu poate face oricine
    [Contabil] Cristina: trebuie autorizatie
    [Contabil] Cristina: nu e legal, mai fac unii, dar nu e ok

LE: Deci .. stiu eu ce stiu .. mi s-ar fi parut aberant .. pai asa nu isi mai face nimeni firma .. pentru ce contabil ? pentru ce tinere evidente, etc ...

Taiem contracte pe PF ( NU PFA ) si ne doare in banana .. platim 10% la stat

Deci NU e legal iar la controale va arde de nu stiti cei cu voi
    Peste 4000 iconite in ORICE culoare, ORICE dimensiune si in 5 formate: iconsDB.com

Nosfer este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    7th July 2008
    Locaţie
    Sibiu
    Vârstă
    38
    Posturi
    1.196
    Putere Rep
    36

Implicit

mai nene, ca blogger tu ai copyright pe tot ce tasteaza degetelele tale dupa idei traznite debitate de neuronul ala obosit din cap. Ca webmaster al unui site pe care publici articole e exact la fel.. nu ai nevoie de autorizatie ca sa fii blogger, nu ai nevoie de autorizatie ca sa-ti faci un site sa scrii niste chestii pe care le-ai compus singur, dar AI DREPTURI DE AUTOR PE CE PUBLICI TU si poti cesiona drepturile astea sau poti vinde publicitate sub forma de cesiune a drepturilor de autor.

Nu mai veni cu informatii aiurea pentru ca derutezi oamenii. Cat online si chestii despre copyrights stie contabila aia? ZERO! Ok, deci info pe care-o spui tu e invalida si doar induce in eroare.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    12th February 2006
    Posturi
    31
    Putere Rep
    0

Implicit

eu unul sunt de acord cu nosfer cu siguranta contabila ta pune in practica doar ce stie din experienta "offline"
    Adidasi haine originale Reebok, Adidas, Ecko, G-unit, Dc Shoes: www.originals.ro

Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    5th March 2009
    Locaţie
    Brasov
    Posturi
    1.429
    Putere Rep
    37

Implicit

Deci ... d.p.d.v. contabil nu e in regula tu ca firma sa dai bani unei persoane fizice.

ABSOLUT orice plata din firma .. tre sa aibe o factura/chitanta .. pai o persoana fizica ce factura sau chitanta iti taie tie ?

Kobe, cel mai simplu: intai intreaba contabila daca e ok ce vrei sa faci ? Dupa aia daca ea zice ca e ok ... intreab-o in ce mod iti justifici acei bani scosi din firma si platiti unei persoane fizice. De acolo .. te descurci singur !

dublutz este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    3rd October 2007
    Vârstă
    42
    Posturi
    175
    Putere Rep
    34

Implicit

Citat Postat în original de StarNET Vezi Post
    Revin cu informatii:
    LE: Deci .. stiu eu ce stiu .. mi s-ar fi parut aberant .. pai asa nu isi mai face nimeni firma .. pentru ce contabil ? pentru ce tinere evidente, etc ...
    Taiem contracte pe PF ( NU PFA ) si ne doare in banana .. platim 10% la stat
    Nu este aberant, pentru ca eu, ca persoana fizica, daca vreau sa vand o data un produs sau serviciu (teren, casa, masina, drepturi de autor etc... ) unei firme, nu am obligatia sa imi fac firma (asta mi s-ar parea aberant) pentru ca nu realizez un venit constant din asta. Si eu tot de la contabil stiu si chiar am facut lucrul asta.

Gandeste-te la cei care inchiriaza legal imobile in bucuresti. Au firma, PFA, II? sau isi declara veniturile periodic si platesc impozit?

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    12th February 2006
    Posturi
    31
    Putere Rep
    0

Implicit

- pai era simplu sa intreb contabila insa stiam ca o sa precizeze acelas lucru

- ( Deci ... d.p.d.v. contabil nu e in regula tu ca firma sa dai bani unei persoane fizice. ) aici ai dreptate

- am deschis totusi acest topic in principal pentru ca doream sa stiu cum trebuie procedat de ambele parti pentru ca in final ambele sa-si respecte angajamentele... deci problema era firma plateste inainte utiliatorul ia banii si nu mai pune bannerul..... sau utilizator pune bannerul si la sfarsit firma nu mai plateste

- totusi discutia a avansat in zone periculoase de contabilitate

Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    5th March 2009
    Locaţie
    Brasov
    Posturi
    1.429
    Putere Rep
    37

Implicit

Una sunt bunurile tangibile ( inchirieri, etc ) .. altele sunt astea intangibile ..

Ultimul meu post pe aici ( si concluzia ) ca sa nu deranjez pe nimeni:
    ce vrea Kobe sa faca .. mai fac si altii dar nu e tocmai legal ... la controale te poti trezi cu o amenda mare pe tema asta ...

haos este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    19th February 2008
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    2.239
    Putere Rep
    63

Implicit

Poti folosi modelul Escrow.com sau asemanator. Ma intreb (si va intreb) daca nu merge si varianta cu un merchant, cum e epayment, 2checkout sau altii, caz in care primesti factura de la epayment pentru banii dati.
    Citeste primul meu curs SEO - principii de baza. Vezi oferta mea de advertoriale PR5.

Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Cazuri in care trebuie sa fii persoana juridica
    De giovanni12345 în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 20
    Ultimul Post: 18th August 2009, 22:29
  2. Inregistrare domeniu Persoana juridica
    De w!ll în forumul Domenii
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 25th January 2009, 21:11
  3. Caut persoana sa adauge
    De c0s în forumul Servicii web / Jobs
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 26th March 2008, 20:30
  4. Banca persoana juridica
    De Sputz în forumul Bar, lobby...