In ultimele zile am cautat pe net si am testat mai multe websiteuri ce ofera servicii de gazduire fisiere (cloud storage).
ATENTIE! Nu ma refer la servicii de gazduire websiteuri (webhost). Doresc doar sa gazduiesc fisiere destul de mari (de exemplu fisiere video, arhive etc...) pe care sa le ofer pe anuite siteuri (sub forma de download sau de direct streaming).
Ce am testat pana acum?
Free Cloud Storage - MediaFire
Avantaje:
- pret bun (cu 9$ primesc spatiu nelimitat si 100GB trafic pe pun)
- viteza buna de upload / download
- posibilitate de accesare directa a fisierului (direct linking)
- posibilitate de streaming direct
Dezavantaj major: nu ofera protectie la hotlinking (adica nu pot sa setez ca doar siteul sau siteurile mele sa acceseze acele fisiere). Daca nu era acest dezavantaj, alegeam mediafire, fara sa mai caut altceva.
Fileburst - File Hosting, Content Delivery Network, File Downloads, Shareware Hosting, Download Service
Avantaje:
- viteza de uplaod / download foarte buna
- posibilitate de protectie la hotlink
- posibilitate de streaming direct
- direct linking catre fisiere (fara a folosi o pagina intermediara de download).
Dezavantaj: pret cam mare, mai ales daca am nr foarte mare de fisiere de dimensiuni mari. Ofera in taxa lunara (de 5$) doar 1GB spatiu si 10GB trafic. Pentur ce depaseste, se taxeaza 10$ pt fiecare 1GB de spatiu si 0,49$ pt fiecare 1GB de trafic consumat.
Daca mai stiti si alte siteuri ce ofera astfel de servicii va rog sa imi recomandati.
Ce caut:
- sa ofere neaparat protectie la hotlink
- sa ofere posibilitatea de direct linking catre fisier (sa se downloadeze direct, fara vreo pagina intermediara de download)
- sa ofere streaming direct
- daca ofera si acces prin FTP pt a uploada fisierele, ar fi bine, insa nu obligatoriu (ca majoritatea au managere proprii de fisiere destul de bune)
Va rog sa imi sugerati doar siteuri serioase, in care sa am incredere ca fisierele vor fi acolo pe termen lung. Va rog NU imki sugerati siteuri necunoscute sau ce ofera gazduire web (caut strict gazduire fisiere). De asemenea, fara siteuri ce au avut probleme legale (de ex. rapidshare).
Multumesc.

Răspunde cu citat