Rezultate 1 la 7 din 7

Subiect: Google Localizeaza Si Varianta Www

kevinro este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    28th June 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    49
    Posturi
    369
    Putere Rep
    36

Implicit

Salut,

Se pare ca Google localizeaza si cautarile pe care un utilizator le face prin intermediul variantei locale a motorului sau (pana acum erau localizate numai rezultatele pentru "cauta pagini in limba..." sau "cauta pagini din...", dar la cautarile "cauta in www" erau livrate in mare aceleasi rezultate ca pe google.com).

Observatia a facut-o un tip de pe SEOchat forums, care a folosit Google-ul finlandez. Am facut si eu cateva cautari cu Google.ro > "www" si are dreptate. La "cauta in www", exceptand termenii hipercompetitivi, se returneaza un amestec de pagini din www si din Romania. La termenii hipercompetitivi apar de asemenea site-uri romanesti, dar abia incepand cu pozitiile 40-50.

De asemenea, cateva site-uri (care statusera intepenite multa vreme in top 20) mi-au cazut in ultimele 3 zile, punctual, pe cate un cuvant cheie, 30-40 de pozitii in "cauta in romana" sau "pagini din romania". Caderea nu e tragica, erau mai mult cuvinte de palmares, care nu converteau nimic, dar e ciudata. Cuvintele cheie pierdute se caracterizeaza prin faptul ca:

- sunt neologisme (nu sunt particulare limbii romane)
    - erau vizate special de anchor-textele diverselor campanii de backlinkuri
    - o oarecare parte a backlinkurilor cu acel anchor-text nu e din Romania.

In rest nu s-a intamplat nimic, traficul pe site-uri nu s-a modificat (pe unul chiar a crescut). Prima mea concluzie ar fi : campaniile de backlinkuri care vizeaza termeni-neologisme trebuie facute exclusiv local, altfel risti sa il damblagesti pe domnul Google, care nu mai intelege bine ce public tinta ai. Cu termeni neaos romanesti (de ex., "jocuri") probabil ca nu e nici o problema.
    Lucian

too_night este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    28th November 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    704
    Putere Rep
    0

Implicit

La "cauta in www", exceptand termenii hipercompetitivi, se returneaza un amestec de pagini din www si din Romania. La termenii hipercompetitivi apar de asemenea site-uri romanesti, dar abia incepand cu pozitiile 40-50.
    Nu cred ca e general valabil; ex: iso 9001 (competitiv,neologism,etc) : pe la jumatatea paginii se vad vreo 2 romani, asta dupa iso.org si inca ceva.
    Ba, mai mult, primul din pagina 2 este Romstal (acel Romstal), relevant fiind pt. Google cica...

kevinro este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    28th June 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    49
    Posturi
    369
    Putere Rep
    36

Implicit

Citat Postat în original de too_night @ Jan 11 2006, 06:00 PM) [post=8939
    Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
    Nu cred ca e general valabil; ex: iso 9001 (competitiv,neologism,etc) : pe la jumatatea paginii se vad vreo 2 romani, asta dupa iso.org si inca ceva.
    Ba, mai mult, primul din pagina 2 este Romstal (acel Romstal), relevant fiind pt. Google cica...
    Da, asa e, de ex. la "web hosting" (243.000.000) vad ca apare deja un rezultat romanesc in primele 10. Interesant e ca nu-i vorba de nr. 1 pe "pagini in romana" (webhosting.rol.ro)

Ideea ati prins-o]
    [/QUOTE]

Da, asa e, de ex. la "web hosting" (243.000.000) vad ca apare deja un rezultat romanesc in primele 10. Interesant e ca nu-i vorba de nr. 1 pe "pagini in romana" (webhosting.rol.ro)

Ideea ati prins-o, Google ne da iar de gandit.
    Lucian

Ben Boingeanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    43
    Data înscrierii
    12th July 2004
    Locaţie
    Suceava
    Posturi
    1.722
    Putere Rep
    43

Implicit

Nu inteleg ideea totusi. Eu daca caut pe WWW, el de ce mai baga si rezultate locale? Ca daca vreau local, e usor sa schimb pagini scrise în limba x, pagini din x.

Nu-mi pare o idee buna.
    Boingeanu Ben

Razvan Pop este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    9th July 2004
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    1.376
    Putere Rep
    40

Implicit

Te ia dupa IP.
    Cu stima,
    Razvan Pop

too_night este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    28th November 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    704
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de ben &#064; Jan 11 2006, 06&#58;28 PM) [post=8956
    Nu inteleg ideea totusi. Eu daca caut pe WWW, el de ce mai baga si rezultate locale?
    Pai WWW inseamna orice alt]
    Nu inteleg ideea totusi. Eu daca caut pe WWW, el de ce mai baga si rezultate locale? [/QUOTE]
    Pai WWW inseamna orice altceva in afara de Romania?

Ben Boingeanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    43
    Data înscrierii
    12th July 2004
    Locaţie
    Suceava
    Posturi
    1.722
    Putere Rep
    43

Implicit

Citat Postat în original de too_night &#064; Jan 11 2006, 06&#58;48 PM) [post=8958
    Nu - inseamna cele mai relevante site-uri din lume pt un anumit keyword. Oricum, cred ca decizia luata de ei (google) e gandita si ca au un motiv specific pt care o aplica. Cel mai probabil un ajutor acordat utilizatorului de rand care nu prea stie sa apeleze la cau]
    [/QUOTE]

Nu - inseamna cele mai relevante site-uri din lume pt un anumit keyword. Oricum, cred ca decizia luata de ei (google) e gandita si ca au un motiv specific pt care o aplica. Cel mai probabil un ajutor acordat utilizatorului de rand care nu prea stie sa apeleze la cautari specifice/personalizate.
    Boingeanu Ben

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Ce mai buna varianta de plata online?
    De zerrilos2002 în forumul Servicii bancare
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 5th March 2009, 03:52
  2. care este varianta corecta?
    De eamc în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 1st October 2008, 21:48

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •