Multumesc mult pentru sfaturi, o sa le pun in aplicare.
Multumesc mult pentru sfaturi, o sa le pun in aplicare.
dap s-a facut un update de SERP in Google, unii cad altii cresc, am urcat 35 de pagini pentru un keyword foarte competitiv cu un site de pr 0 pe prima pagina
- Raspuns: incearca sa schimbi ceva pe la taguri (title, keywords, etc) schimbari minore (1-2 cuvinte in plus) si poate revii.
@maria, pe ce domeniu este situl?
am citit pe webmasterworld ca foarte multe domenii .info au fost penalizate de Google fara un motiv aparent.
DWF - Servicii complete de optimizare seo. Vezi oportunitatile de cariera in cadrul DWF.
In afara subiectului: Personal, cred ca are dreptate evolution: doar robotii cer "GET robots.txt"; nu patesti nimic daca intrebi si daca-ti dai cu parerea in anumite cazuri, dat fiind ca stam pe un forum, nu intr-o autoservire.
Ca sa-ti raspund pe-aceeasi nota, eu merg dupa un proverb interesant: "cand nu merge treaba, poti da lejer vina pe tara" (ex: "tipic românesc" --> "granitele s-au deschis, drum bun!"; "asa e-n România", "asa e la noi" etc.) Nu vad ce sens are sa-ti bati joc de o tara si de o identitate in momentul in care ai pretentia ca stai pe web-ul universal.
Nu, serios: daca nu-ti place ideea de "tipic românesc", de ce scrii in română?
In fine.
==========================
Iti poti muta vizitatorii de la imagini la text, adica daca ai un vizitator care vine dinspre Google Images, pe pagina cu imaginea cautata de el, pune si un text in care sa ai link-uri spre articolele de blog care au doar text in ele.
Caz concret: caut poze cu "sandale" pe Google Images, gasesc o imagine de pe site-ul tau, intru pe site si acolo gasesc imaginea respectiva si un text cu link catre alte articole text-only.
La articolele vechi sau la cele doar cu imagini in ele (adica: articole in care contributia webmaster-ului e nula, daca imaginile sunt luate de pe alte site-uri), pune 5-10 articole inrudite ca subiect, in genul:
<h2_sau_h3>Articole despre [cuvant-cheie_01 / titlul_articolului_din_aceasta_pagina]:</h2_sau_h3>
<ol><li>Cuvant-cheie_similar_cu_cuvant-cheie_01</li>
...</ol>
La cuvintele-cheie la care ai cazut in Google, poti face:
- articole doar cu imagini
- articole doar cu text, cu link spre articolele cu imagini
- articole cu text si imagini (articole de sine statatoare)
Pe dexonline.ro si pe google keyword suggestion tool vezi sinonime pentru cuvintele-cheie la care ai scazut, iar la google traffic estimator vezi daca-s platite bine sau nu respectivele cuvintele-cheie.
Alta modalitate e sa ai doua patrate: intr-unul e imaginea, in celalalt e doar reclama text-only (si sub cele doua patrate ai text unic destul pentru a genera continut pentru reclama text-only).
Trebuie sa ai incredere intr-un grup de oameni care pot sa-ti dea sfaturi pertinente atunci cand vii cu un exemplu concret -- pe forumul Seopedia sunt astfel de oameni. Da-ne un exemplu de site similar cu al tau sau adresa unuia dintre blogurile tale ca sa ne dam si noi seama cum anume se poate "rezolva problema".
1. Este o perioada cand scad vizitele la orice website. Verifica si tu manual 10 site-uri alese aleator din Trafic.ro si vei vedea ca am dreptate.
2. Din pacate nu ai o comparatie (site-urile sunt prea noi) cu aceeasi perioada a anului trecut.
Co-founder of Deepstash. Tech lover. Dinosaur. Dad. Chef.
am observat la site-ul meu o crestere in SERp, dar de saptamana trecuta, nu tin cont pozitia la anumite keyworduri saptamanal pentru ca de obicei se schimba destul de des...
Per ansamblu am avut o crestere in vizitatori pe zi de 200-400.
Ce mi se pare ciudat, cel putin l-a siteul meu in comparatie cu altele, altii cand au primit un PR mai mare in urmatoarele 3-4 zile au crescut si in SERp, la site-ul meu, desii am primi PR mai mare pozitia in urmatoarele zile este la fel, in schimb cresc in SERp des...(posibil sa fie asa pt ca am concurenta mare)
na ca am picat si eu azi, ieri eram pe 3 in top ten pe un cuvant foarte competitiv azi sunt pe pagina 4. Am cazut enshpe pozitii in 8 ore nefacand absolut nimic. oare sa faca nenea gogu` ceva ?
Imi cer scuze ca nu am mai postat pe acest forum pana acum si ca v-am cerut ajutorul asa din prima, fara sa ajut pe altcineva inainte.
Nu ma simt in stare din cauza lipsei mele de experienta sa ajut pe cineva din domeniul acesta.
On topic:
Stiu ca google are o problema cu acelasi continut si eu aveam in robots.txt lasat sa imi indexeze categoriile. Am modificat acum 2 zile si am pus sa nu le mai indexeze. In total doar pe un site aveam in jur de 1000 de linkuri diferite care imi incarcau aceleasi posturi (linkul era diferit dar continutul era luat din posturile puse, deci acelasi continut)
Aceasi problema este si cu tagurile care erau afisate pe site. Le-am scos. Sper sa fi fost asta problema.
Astept acum sa vad ce se intampla.
In caz ca intereseaza pe cineva asa arata robots.txt la unul din site-uri:
User-agent: *
Disallow: /cgi-bin/
Disallow: /z/
Disallow: /stats/
Disallow: /dh_
Disallow: /wp-content/
Disallow: /wp-admin/
Disallow: /wp-includes/
Disallow: /wp-
Disallow: /feed/
Disallow: /trackback/
Disallow: */trackback/
Disallow: /cgi-bin/
Disallow: /*?*
User-agent: Googlebot
Disallow: /wp-content/
Disallow: /wp-admin/
Disallow: /tag/
Disallow: /category/
Disallow: /page/
Disallow: /feed/
Disallow: /*?
Disallow: /*.php$
Disallow: /*.js$
Disallow: /*.inc$
Disallow: /*.css$
Disallow: */feed/
Disallow: */trackback/*
User-agent: Mediapartners-Google*
Disallow:
User-agent: ia_archiver
Disallow: /
User-agent: duggmirror
Disallow: /
User-agent: Googlebot-Image
Allow: /*
Pt meetzah: site-urile sunt pe .com
Ultima modificare făcută de maria; 4th June 2008 la 16:53.
salut ,
eu cred ca in afara de mica nebuneala de care sufera google momentan pana se reaseaza situatia (la mine e intr-un total tango , caci dance nu se mai paote numi)...trebuie sa tinem cont si de faptul ca lumea se gandeste deja la concedii si vacante si nu mai "patruleaza" prin spatiul virtual asa mult, daca im amintesc bine si anul trecut numarul de vizite a scazut considerabil desi pozitia mea in google nu mi se modificase
depinde ce target are site-ul tau
site-urile de jocuri de exemplu cresc in trafic pe timpul vacantelor
in timp ce de exemplu cele ca referat.ro scad
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)