Trebuie sa recunosc ca nu am crezut ce spunea Cristi referitor la rolul descrierii in calcularea serp-ului. Afirmatia lui mi s-a parut la fel de zvon/ mit urban/ atitudine condescendenta la fel ca multor altor useri de aici.
Asa ca am facut un test:
- Am inventat un cuvant cu zero rezultate in google. Cuvantul e de asa natura incat nu e misspeling, si ar putea fi folosit in lumea reala pentru a descrie un obiect nou descoperit. Asta ca sa nu declanseze vre-un filtru, ceva.
- Am adaugat cuvantul in descrierea indexului unui site de-al meu. Cuvantul este integrat int-o propozitie, nu aruncat asa in descriere. Asta pe data de 29.
- Pe 1 site-ul era indexat cu noua descriere, dar la cautari Google afisa tot 0 rezultate. Site-ul respectiv e performant, are mii de backlinkuri, e pe locul 4 pentru 200 de mil de rezultate pt un cuvant ultracompetitiv. Deci nu e de vina site-ul.
- Azi 3 Dec sunt tot 0 rezultate in Google pentru cuvantul inventat, cu toate ca site-ul se claseaza bine pentru expresii folosite in articole adaugate mai recent decat descrierea.
Deci mi se pare destul de clar ca Google nu ia in considerare descrierea la pozitionarea in serp. Imi pare rau s-o zic, dar: Cristi *cough*cough* ai avut dreptate *cough*.
Normal ca descrierea are alte roluri utile, dar nu te ajuta la pozitionare, asa ca umflarea ei cu keyworduri e inutila. Mai bine citesti un manual de advertizing si faci descrierea cat mai "catchy" ca sa prinzi cat mai multi vizitatori.
Those were fast strange times and we worked in fast strange ways.