3rd August 2019, 20:43
1 out of 1 members found this post helpful.
MOZ nu are nimic in plus, are doar minusuri fata de restul de tooluri pe care le-ai listat tu. L-as ignora din start. Metricsurile sunt doar un punct de plecare, insa absolut, dar absolut nicio legatura cu forta unui site, ci doar cu titlu informativ.
Putem sa vorbim saptamani despre cum folosesc eu tot ce ai listat tu, dar si despre alte tools. Pot sa iti ofer cateva detalii, destul de superificiale insa.
Backlink profiles, da, iti dai seama in cateva minute ce verifici:
Majestic sau Ahrefs pentru backlinks / profile - aici ma uit dupa IPs, insa niciunul dintre tooluri nu-ti returneaza tot ce-ti returneaza Google la un manual search (iti ia ore, poate chiar zile, ca sa scoti tot despre un domeniu din Google, folosind special operators - nici asa nu ajungi sa extragi tot, dar extragi infinit mai multe din Google direct, uneori, decat prin intermediul toolurilor). Sunt life savers pentru ca-s time savers si asta nu avem, timp. Majestic f bun pe numar de IPs, Ahrefs, mult mai complex.
Pentru keyword research si position checker (mai putin accurate), KWFinder, uneori free toolul lui Patel, Ubersuggest, intotdeauna SERP-checkerul de la SERPROBOT pentru verificarea pozitiilor in SERPs - si am descoperit ca, dintre toate monitoring tools, SerpROBOT este cel mai accurate (bazat pe double-checks prin proxies pe tarile respective, in real time). Stiu de ce este f greu pentru un astfel de tool sa-ti returneze rezultate exacte la queries si este dificil de corectat, insa nu imposibil.
SERPWoo pentru monitorizare constanta, desi nu este foarte accurate - aici piata este destul de aglomerata, insa nimic bun in realtime, NIMIC bun chiar si dintre toolurile premium
traffic volume AND fluctuations cu Semrush si SimilarWeb (primul tinde sa iti afiseze vizite mai putine, ultimul mai multe) - media lor este rezultatul cel mai apropiat de adevar, de cele mai multe ori. Alteori, Alexa este foarte ok. De la Semrush mai urmaresc Sensor, o chestie super utila, pentru ca niseaza fluctuatiile in functie de nisa.
Daca lucrezi la ceva tools, mi-ar placea sa aflu mai multe detalii. Cred ca stiu foooaaarte bine ce vrea piata. Folosesc aproape tot, zi de zi.
Niciun tool nu este 100% accurate. E loc de mai bine, insa costurile unor astfel de tools sunt enorme.
Despre consultanță și conținut site-uri turistice
aici | Proiect personal
Globi.ro.