Salut, observ ca noile articole publicate de pe propriul site se indexeaza destul de greu. Ma intereseaza sa scad cumva timpul de indexare, insa nu stiu cum. Voi ce metode folositi pentru o indexare rapida?
Salut, observ ca noile articole publicate de pe propriul site se indexeaza destul de greu. Ma intereseaza sa scad cumva timpul de indexare, insa nu stiu cum. Voi ce metode folositi pentru o indexare rapida?
verifica linkurile articolelor sa fie in sitemap.xml(daca nu ai asa ceva cauta un sitemap generator) si verifica si robots.txt respectiv accesul botilor la siteul tau.
Am sitemap generat de Yoast SEO. Cu robots nu pare sa fie nicio problema.
Folosesc WMT inca de la inceput. Problema este ca dureaza o zi/doua pana indexeaza.
Timpul de indexare al articolelor depinde de mai multi factori: vechimea si autoritatea siteului, viteza de incarcare a paginilor, frecventa postarilor.
Trimite cateva linkuri puternice catre site, publica articole cat mai des si da-le share pe Facebook, Twitter, Google+ etc, astfel se vor indexa mai rapid.
Adevarul este ca nu prea am adus link-uri spre site, google fiind foarte selectiv in ziua de azi, insa voi acorda mai multa atentia acestui aspect si voi incerca sa aduc 2-3 link-uri de calitate. Multumesc Polo.
Poti forta indexarea - WMT: Accesare cu crawlere - Preluare ca Google - alegi site-ul (daca ai mai multe), adaugi URL-ul/urile.
Din cate mi-am dat seama, frecventa cu care citeste Google un blog este data (si) de cat de frecvent si constant sunt adaugate articole pe acel blog.
Daca scrii constant zilnic, articolele vor aparea destul de repede. Daca inschimb publici articole in calupuri o data pe luna/saptamana, vei avea ceva de asteptat pana iti va citi site-ul si implicit pana iti vor aparea articolele in rezultate.
Asta fireste daca ai rezolvat celelalte probleme si daca l-ai instruit pe robot (cu sitemapul) sa iti citeasca indexul cat mai des.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)