1 out of 1 members found this post helpful.
Treaba asta cu siteurile de afiliere tinde sa devina delicata.
Personal cred ca Google nu ar avea cine stie cu tipul asta de siteuri daca nu ar fi o gramada de businessuri ce cresc utilizand aceasta modalitate de promovare. In consecinta scade probabil si bugetul Adwords.
Am avut un site de afiliere romanesc . Initial am documentat vreo cateva mii de produse doar la titluri si specificatii tehnice. Descrierea era in baza de date dar era identica cu a magazinului si o tineam in pending. Totul a fost oarecum ok. Traficul nu era mare si depindeam daca picam direct pe cautare precum documentasem specificatiile produselor si titlul. Apoi m-am hotarat sa adaug descrierile asa cum erau la magazinul respectiv ( continut ce de altfel se regasea si la alte magazine ) . Instant a venit si penalizarea ( probabil duplicat content ) .In concluzie chiar daca am documentat separat specificatiile tehnice cat si titlurile paginilor inclusiv ale produselor ( titlurile paginilor nu concideau cu titlul de produs ) mi-am luat penalizare.
Am scos descrierile si am facut reconsiderare in GWT. In cateva zile penalizarea a disparut fara acel continut duplicat din descrierea produsului. Afiliere se mai poate face inca ( mai greu dar se poate ) dar si amaraciunea aia de continut pe care o ai sa fie totusi unic.
Automatizarea devine din ce in ce mai grea asa ca de acum incolo fiecare dupa pricepere si posibilitati. In nici un caz nu mai este posibil sa performezi luand doar un feed si sa-l trantesti pleasca pe un site. Trebuie ceva mai multa pricepere.
Ultima modificare făcută de RoManiac; 21st May 2012 la 16:05.