Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 15

Subiect: Schimbare de algoritm Google privind siteurile care fac scraping

Nic
    Nic este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    14th May 2007
    Posturi
    987
    Putere Rep
    51

5 out of 5 members found this post helpful.

Implicit Schimbare de algoritm Google privind siteurile care fac scraping

Matt Cutts spune ca saptamana asta google a implementat o schimbare de algoritm cu scopul de a ranka mai slab siteurile care fac scraping si care nu au continut original.

"Earlier this week Google launched an algorithmic change that will tend to rank scraper sites or sites with less original content lower. The net effect is that searchers are more likely to see the sites that wrote the original content. An example would be that stackoverflow.com will tend to rank higher than sites that just reuse stackoverflow.com's content. Note that the algorithmic change isn't specific to stackoverflow.com though.
    I know a few people here on HN had mentioned specific queries like [pass json body to spring mvc] or [aws s3 emr pig], and those look better to me now. I know that the people here all have their favorite programming-related query, so I wanted to ask if anyone notices a search where a site like efreedom ranks higher than SO now? Most of the searches I tried looked like they were returning SO at the appropriate times/slots now."

Sursa aici

"This was a pretty targeted launch: slightly over 2% of queries change in some way, but less than half a percent of search results change enough that someone might really notice. The net effect is that searchers are more likely to see the sites that wrote the original content rather than a site that scraped or copied the original site’s content."

De pe blogul lui Matt aici

Interesant ca s-au miscat repede, cand auzisem stirile ca au de gand sa ia masuri, credeam ca sunt mai multe vorbe goale. Sa vedem daca fac ceva si cu adsense.

Ati observat ceva schimbari pe google.ro ? sau si pe .com?
    Ultima modificare făcută de Nic; 29th January 2011 la 05:22.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    101
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    48
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    101

Implicit

Era si timpul. Eu am vazut o schimbare, am iesit un fata la un cuvant cheie in care diverse directoare de articole erau in fata mea, pe care il urmaresc dar nu stiu sigur daca este de la algoritm sau de la optimizarea mea
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Eradu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    20th August 2010
    Posturi
    619
    Putere Rep
    35

0 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

2 procente e destul de putin, sper macar sa nu mai vad articole copiate de pe siteul meu rankand in fata mea.

Krm
    Krm este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    12th October 2009
    Locaţie
    Targoviste / Bucuresti
    Posturi
    802
    Putere Rep
    31

Implicit

s-a schimbat algoritmul, dar e ciudat ca tot pe cei mari ii avantajeaza. wikipedia iar a trecut pe primul loc pentru multe cautari care ma interesau.
    Toate drumurile duc la Targoviste

suMMer este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    27th January 2008
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    239
    Putere Rep
    33

Implicit

sper sa nu se ia in considerare doar pe .com si sa se aplice si pentru .ro

RoManiac este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    48
    Data înscrierii
    31st March 2008
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.045
    Putere Rep
    48

Implicit

Se vad deja masuri luate in acest sens. Unele situri care ieri aveau unele poztii deja au fost aruncate catre coada clasamentelor pe cam toate cuvintele cheie.
    Nu au fost excluse din SERP dar sant mult mai in spate.
    In intervalul vineri - duminica Google a dat un refresh si au aparut diferente mari pe international. Ca acum o fi din cauza acestui algoritm ... nu imi pot da seama
    Ultima modificare făcută de RoManiac; 30th January 2011 la 05:47.

andrei_d este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    31st January 2011
    Vârstă
    43
    Posturi
    15
    Putere Rep
    0

Implicit

Lipsa continutului original afecteaza in ansamblu site-ul sau doar paginile fara continut original ( ori fara continut ) ? Pentru ca pot sa am pe un site n pagini cu continut original si relevant si m pagini cu continut duplicat ori nerelevant ( cuvinte cheie lipsa etc) ? Cum declasifica google-ul acest site ? Doar paginile cu continut duplicat nu le baga in cautari ( ori le baga pe pozitia 1000 - adica ca si cum nu ar fi) sau afecteaza si paginile cu continut original pe ideea ca or fi ele "originale" , dar apartin de un site cu destule pagini cu "probleme" ?

nekyian este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    31st January 2011
    Posturi
    14
    Putere Rep
    0

Implicit

Lolz. E de bun simt schimbarea aceasta. Cred ca cel mai fericit o sa fie Zoso, el se tot plangea de site-urile care indexeaza continutul altora si rankeaza inaintea originalului. Adevarul e ca trebuie sa fie foarte frustrant sa iti vezi articolul tau original cum primeste din google doar 30% sau mai putin din trafic. Dar totodata este cu dus-intors fiindca agregatoarele iti ofera expunere si fiind declasate ce interes ar mai avea sa iti publice continutul.
    Gandindu-ma la intrebarea lui andrei_d cred ca ar fi normal sa nu fie in nici un fel declasificat site-ul ci doar sa pagina in sine, sa nu poata aparea inaintea originalului. Dar ar trebui sa poata totusi sa apara inaintea altor surse cu mai putina autoritate pe acelasi subiect.

Cristina Andrei este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    11th April 2008
    Locaţie
    Bucharest
    Vârstă
    44
    Posturi
    337
    Putere Rep
    37

Implicit

O analiza despre schimbarea de algoritm si aici: Latest Google Algorithm Change

Mi se pare normal sa se puna accent pe continutul original. Sa vedem daca si pe .ro are efect.

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    62
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    62

Implicit

Eu am observat multe schimbari de cand cu update-ul si pentru mine toate au fost pozitive.

Pana acum am vazut ca e foarte important cat de relevant e domeniul in sine pentru un keyword. Tocmai de asta eram pe #10 - 15 pentru anumite keyworduri, desi concurenta avea duplicate content. Acum am crescut pe #1 - 7 si nu mai exista nimeni cu duplicate sau fara content pe primele pagini. Eu sunt foarte multumit de update-ul asta.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Black Hat SEO: splogs+desert scraping
    De saladfingers în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 5th October 2010, 22:36
  2. Schimbare url Google SEO
    De Skinnerul în forumul Google
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 7th October 2009, 15:24
  3. Google Caffeine - schimbare arhitectura Google
    De Nichita în forumul Google
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 1st September 2009, 14:38
  4. Categoriseste Google siteurile ca un director ?
    De evolution în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 10th April 2009, 12:30
  5. Google Cumpara Un Nou Algoritm De Cautare
    De Ben Boingeanu în forumul Stiri despre motoarele de cautare, SEO si Marketing
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 15th April 2006, 22:04

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •