Vezi Rezultate Sondaj: Un singur domeniu sau domenii multiple ?

Alegători
57. Nu puteţi vota în acest sondaj
  • Un singur domeniu

23 40,35%
  • Domenii multiple

34 59,65%
Pagina 8 din 9 PrimulPrimul ... 6789 UltimulUltimul
Rezultate 71 la 80 din 82

Subiect: Un singur domeniu mare sau x domenii nisate ?

Afișare hibrid

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    72
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    72

Implicit

geovandeg ar prinde bine niste detalii, exemple, mostre ...altfel ce spui e cam inutil, zvonistica.
    Apropo, recent s-a facut o modificare de algoritmi? Cat de recent?
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

radu4us este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    5th February 2009
    Locaţie
    Vârstă
    44
    Posturi
    223
    Putere Rep
    33

Implicit

Si eu m-as baza pe site-ul principal unde as crea pagini pentru fiecare statiune gen: cazarepedia.ro/cazare-slanic-moldova/ si as promova pagina respectiva cu ajutorul satelitului cazareslanicmoldova.com care ar fi un blog de cazare care sa sustina pagina statiunii de pe site-ul mama.

In momentul in care se adauga o pensiune pe site-ul mama se scrie un articol despre acea pensiune pe blogul cazareslanicmoldova.com. Articolul ar putea fi despre proprietarii pensiunii si cat sunt de primitori...sau un weekend pe care X l-a petrecut la pensiunea respectiva si pot fi inserate link-uri catre pagina pensiunii de pe site-ul mama. De asemenea se pot scrie si articole mai generale despre arhitectura hotelurilor din statiune sau proiecte de dezvoltare a capacitatii de cazare in zona si se pot insera link-uri catre categoriile de pe site-ul mama........

Ideea ar fi ca satelitii sa para niste bloguri total independente de site-ul mama.....
    In felul asta site-ul principal ar avea parte si de traficul propriu cat si de traficul generat de sateliti....

Ar fi mult de munca dar cred ca s-ar merita....

StarNET este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    5th March 2009
    Locaţie
    Brasov
    Posturi
    1.429
    Putere Rep
    37

Implicit

am stat si m-am gandit si la optiunea aceasta DAR ... daca as face cum ai zis tu radu ... pana la urma singurul beneficiu ar fi cateva link-uri catre site-ul mama ... pe cand asa am avantajul domeniului care e enorm plus link-uri din directoare/etc ... care la fel conteaza mult ... deci iese din discutie solutia ta.

Numele domeniului e un factor foarte important in SEO dupa parerea mea ( stiu ca e un subiect delicat si parerile sunt impartite ) si ar fi crima sa nu folosesc domeniile secundare ca si domenii nisate unde sa prezint unitatile.
    Vezi cum e vremea inainte sa iti faci planuri !
    Peste 4000 iconite in ORICE culoare, ORICE dimensiune si in 5 formate: iconsDB.com

Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    5th March 2009
    Locaţie
    Brasov
    Posturi
    1.429
    Putere Rep
    37

Implicit

100.000 de EUR se pot duce foarte usor ... fara sa faci nimic .. mai cunosc un caz la 120.000 care la fel s-a ales cu 100 vizitatori pe saptamana ...

Captaingo mi se pare un pic cam incarcat pentru RO ... si cred ca atunci cand l-au facut au tras cu ochiu mai mult la site-urile din afara si cum sunt structurate acestea, neluand in calcul piata din RO si cum prefera vizitatorii romani aranjarea informatiilor
    Peste 4000 iconite in ORICE culoare, ORICE dimensiune si in 5 formate: iconsDB.com

Bogdan Ungureanu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    17th September 2010
    Locaţie
    Craiova
    Vârstă
    35
    Posturi
    431
    Putere Rep
    33

Implicit

Am găsit threadul ăsta și m-am gândit să postez și eu o intrebare legată de acest subiect, cred că avea rost să fac un nou thread despre asta.
    De curând m-am gândit să fac un comparator de prețuri și nu știu ce variantă să aleg: subdomenii pentru fiecare categorie în parte sau un site mamă pe care să-l promovez. Un mic exemplu de mini site-uri:
    televizoare(.)cumparator(.)net
    telefoane(.)cumparator(.)net
    laptop(.)cumparator(.)net

Template-ul va fi identic iar în meniul fiecărui mini site vor fi linkuri către celălalte minisite-uri, pe site-ul mamă vor fi doar linkuri către mini site-uri. Mai exact, vreau să fac ceva în genul pricer.ro, de fapt cam la fel.

Avantajele mini site-urilor:
    Nișare, dezvoltare (aș folosi wordpress MU și plugin-ul Custom content type)
    Dezvantaje:
    Sanse mai mici de branding a site-ului mamă, dezvoltarea ar fi mai grea pentru că nu aș mai putea folosi Custom content type pentru că fiecare categorie de produse are alt tip de caracteristici.

Monetizarea minisite-urilor ar fi prin afiliere.

Ce variantă îmi recomandați, un singur site cu o grămadă de categorii sau o rețea de mini site-uri?

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Ceva sfaturi?

Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    5th March 2009
    Locaţie
    Brasov
    Posturi
    1.429
    Putere Rep
    37

Implicit

ce exemplu ai dat tu acolo sunt subdomenii ... avantaje prea mari la subdomenii fata de domenii nu sunt

Bogdan Ungureanu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    17th September 2010
    Locaţie
    Craiova
    Vârstă
    35
    Posturi
    431
    Putere Rep
    33

Implicit

Citat Postat în original de StarNET Vezi Post
    ce exemplu ai dat tu acolo sunt subdomenii ... avantaje prea mari la subdomenii fata de domenii nu sunt
    StarNET, știu că sunt subdomenii și știu despre ce s-a discutat în threadul acesta. Cum eu nu fac parte din cei x mii experți seo din RO, nu știam dacă există sau nu vreun avantaj dpdv SEO dacă folosesc subdomenii și nu categorii pe site-ul mamă. Am întrebat care ar fi fost metoda mai bună: să merg nișat pe subdomenii ca pricer.ro, sau să aleg să promovez un singur domeniu cu toate categoriile de produse. Threadul e similar și m-am gândit să nu mai fac alt thread cu o întrebare aproape identică.

Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    5th March 2009
    Locaţie
    Brasov
    Posturi
    1.429
    Putere Rep
    37

Implicit

intre subdomenii si un singur domeniu mama .. eu clar as alege varianta 2

Netul este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    49
    Data înscrierii
    5th January 2006
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    1.068
    Putere Rep
    49

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Chiar daca sunt obiiecte diferite (tv, laptopuri....), vorbim de aceeasi nisa, de acelasi subiect (comparator preturi), deci clar subdirectoare si nu subdomenii. Subdomeniile sunt recomandate cand sunt subiecte si nise total diferite, de exemplu in cazul portalurilor (stiri, anunturi, meteo etc...)

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    65
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    65

Implicit

E recomandat sa ai un singur site, pentru ca subdomeniile sunt tratate ca siteuri diferite si va trebui sa te ocupi de link building pentru fiecare in parte. Daca o sa folosesti un singur domeniu, un link catre orice pagina va ajuta tot siteul.

Pagina 8 din 9 PrimulPrimul ... 6789 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. vand domeniu .ro un singur cuvant!
    De Lupanu în forumul Domenii
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 5th November 2010, 21:42
  2. Forumuri Nisate
    De Shumy în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 18th February 2009, 23:48
  3. Adsense - o singură reclamă
    De kesepian în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 6th November 2008, 17:20
  4. Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 25th September 2008, 10:06
  5. Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 12th November 2007, 12:03

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •