5th October 2010, 16:52
1 out of 1 members found this post helpful.
STiu ca e mai vechi subiectul insa ma intereseaza si pe mine foarte mult problema "different C class IP s", asa ca poate se mai invie topicul.
Experienta mea e urmatoarea( pe .ro)
ca sa ocup toata pagina pe google ( prima pagina) la cautarile pentru anumite keyworduri, am creat 3 siteuri ( chiar mai multe initial) si cateva situri de sustinere cu backlinkuri.
Situri cu continut asemenator, text diferit, reformulat, optimizate insa pe aceeasi nisa.
Cel mai bine ( pozitia 1 google.ro) s-a cotat cel care avea keyword in nume. Celelalte 2 mult in spate (pe pagina 2, cu aceleasi eforturi)
asa a durat aproape 1 an jumatate. Am decisa apoi ca merita sa fac o investitie si am cumparat pe .Ro 3 IP -uri clase C diferite, la acelasi provider. ( si acelasi DNS au in continuare) Fermele de linkuri au fost plasate asa incat sa indice ca target un site de pe alta clasa C.
In 48 de ore (!!) dupa mutarea lor, TOATE siteurile au fost urcate pe prima pagina in google: si acum, am ocupate, dupa 2 ani positiile 1,2,4,5 Ordinea e pastrata, in fata e siteul cu keyord in nume.
De pe 3 nu pot sa dau jos BIZOO (si ma oftic !)
As fi interesat si de alte experiente. E important la buget sa stii sa optezi pentru shared unlimited, sau host pe VPS sau cu IP uri dedicate sau.. , sau ...
Si eu ma consider paranoic SEO , insa bugetul nu imi permite chiar asa clase C dupa bunul plac. Mai caut solutii.
Ultima modificare făcută de diasomie; 1st November 2010 la 10:51.