Ce am scris eu mai devreme era mai mult o gluma.
Ca are google probleme am zis deja pe data de 4 martie si se poate vedea asta mai sus in al treilea post.

La exemplul pe care l-ai dat cu www.betanews.3x.ro este simplu de raspuns. De mai bine de o luna singurul criteriu de departajare la google a ramas anchor.
Cautati cu google allinanchor:carti iar www.betanews.3x.ro este al doilea la fel ca la cautarea cuvantului carti.
Alt exemplu: allinanchor:tonuri polifonice primul site este dasor.3x.ro care are un singur cuvant "polifonice" pe pagina iar la cautarea dupa cuvantul tonuri polifonice nu este nici o surpriza ca este pe prima pozitie (mie unu i-mi place dar denota mari nereguli la google)
Exemplele pot continua, ori cautati allinanchor:cuvant ori simplu cuvant rezultatele sunt in mare parte aceleasi indiferent de optimizarea paginii respective.
Eu am incercat urmatoarele cuvinte : subtitrari, calculatoare, optimizare si prima pagina este identica cu allinanchor:subtitrari, allinanchor:calculatoare, allinanchor:optimizare.
Cand am facut acest lucru citeam de pe datacenterul cu ip-ul 216.239.59.104 am vazut ca sunt diferente enorme intre datacentere.