Motivul browser-elor diferite pare cel mai probabil si dupa verificarile mele insa nu mi se pare logic.
Astazi am facut un test. Am cautat X in firefox si chrome (accesand direct google.ro) si am vazut ca site-ul e pe locul 7. Apoi am repetat cautarea si in IE si mi-am gasit site-ul pe pozitia 13. Tot pe 13 era si ieri cand clientul ma sunase sa-mi spuna ca e pe prima pagina (cel mai probabil pe 7, el cauta cu Chrome) iar eu il vedeam in FF pe 13.
Chiar in timp ce scriam acest post am mai facut o verificare. In IE este pe 25 (!!!), in FF pe 11 si in Chrome tot pe 11.
Am mai observat si ca apar diferente intre cautarile efectuate in acelasi browser: scrieti kw-ul, apasati cautare, vedeti lista cu rezultate, mai apasati o data cautare si o sa vedeti ca e posibil sa vedeti schimbari minore (de tipul: urcare/coborare o pozitie).
Astfel, coroborand rezultatele, desi initial pare ca e din cauza browser-elor, cred ca motivul real e variatia datacenter-elor la care Google se conecteaza pentru a returna rezultatele (de aici si diferenta de care vorbeam in paragraful precedent). Insa mi se pare ciudata diferenta dintre IE vs FF and Chrome. E prea mare.
Am incercat sa gasesc un raspuns cat de cat oficial la acest fenomen insa nu am gasit decat thread-uri ale unor user-i la fel de mirati ca mine care incercau si ei sa inteleaga.
Pentru mine este deranjanta situatia din cauza modului cum lucrez cu clientii (target-uri de timp si pozitii).

Răspunde cu citat