@ diasomie, nu stiu daca ai auzit sau daca esti cunoscator in domeniu, insa ti-as recomanda ca idee sa arunci o privire pe sedo.com. Vei intelege mai bine cum sta treaba cu domeniile web si chiar cu brokerajul de domenii web. Este o adevarata piata la nivel international. In Romania este inca in dezvoltare, as putea spune ca este inca la inceputuri. Deja se pot da exemple de domenii web care au adus destui banuti pentru vanzatori. Imi vin in minte: locuridemunca.com, jocuri.net. Iar la colegii de pe forum care activeaza zi de zi, cred ca chiar Cristi are destule exemple de domenii profitabile pe care le-a vandut. Daca nu ma insel chiar rca.com.ro a adus un profit destul de semnificativ. De altfel, si eu vand zeci de domenii anual, este adevarat, sunt domenii web bune, majoritatea (> 90%) exact match pe extensii premium.

Practic, nu trebuie sa uiti ca in optimizarea viitorului proiect, absolut totul este important, inclusiv numele domeniului. Din acest motiv multi dintre cei care investesc in online stiu ca trebuie sa plece la drum cu un business care sa aiba sonoritate si care sa exprime cat mai bine ceea ce fac ei. Uite, de exemplu, de ce nu si-a ales agentia de turism X un alt nume si a ales fix Kusadasi, iar numele de domeniu Kusadasi.RO. Iti dau eu raspunsul corect: pentru ca sunt unul din marii tour-operatori din Turcia pe zona Kusadasi, zona foarte frecventata si dorita de turistii romani. Un nume usor de retinut, cu exact match numele localitatii, pe extensie premium .ro. Optimizarea s-a facut intocmai: "kusadasi", "sejur kusadasi" + alte combinatii extrem de valoroase pentru o astfel de agentie de turism, cred ca vorbesc de la sine de ce investitorii au ales acest nume pentru agentia lor de turism (implicit SRL-ul din spate) si de ce au dezvoltat si optimizat un website pe kusadasi.ro

Sper ca aceste explicatii sa fie utile si pertinente, cam acestea este adevarul, iar in Romania sunt ceva persoane experimentate in brokeraj de domenii web, care detin sa zic asa "cote parte" din domeniile web de valoare. Sunt cam pana in 10 - 15, dar acestia detin domenii comerciale care valoreaza deja mult (in conditiile actuale de criza economica), dar cu siguranta pe viitor, remuneratia pentru ele va fi mult mai mare.

Citat Postat în original de diasomie Vezi Post
Ma uimiti..cu atatea domenii.
Aveti putere si timp sa construiti pe ele? Sau e pt comert cu ele? Cand vine scadenta la ele peste 1 an dati iar cu banu cash?