Eu cred ca se exagereza cu exemplele de siteuri care castiga mult sau putin . Domeniul e ca si caroseria pentru o masina , doar o piesa dintr-un angrenaj si este judecat strict dupa ceea ce se cere unui domeniu respectiv unei caroserii ( aerodinamica , rezistenta etc ) . Ca sa fiu onest , la carte scrie ca succesul unui site similar este un factor de crestere a valorii unui domeniu , aceast aspect ajutand vanzatorul . Nu este insa cel mai important factor , iar in acest caz chiar nu suntem in cazul unor branduri .
Problema e ca a evalua un domeniu la 50 E , chiar si pe extensia org ( care nu e foarte populara in Romania ) cu 823 000 cautari /luna conform Google , 160587 cautari/saptamana conform trafic.ro , cu CPC=0.86 ron , concurenta buna , cu un numar de rezultate in Google insemnand frecventa cuvantului in vorbirea /scrierea curenta pentru cazare de 64 milioane rezultate , pe o nisa foarte buna ,keyword fara diacritice , foarte scurt ( 1 cuvant, 6 caractere ) , org-ul de la un domeniu clar top premium ( pe com sau ro ) inseamna , cu atat mai mult in care estimezi JocuriOnline.info la >750 E sau pe aceeasi extensie org Constanta.org la 500 E , ( daca nu un subiectivism foarte ridicat si nu vreau sa dezvolt acest subiect ) un algoritm de evaluare gresit. Daca am folosi metoda comparatiei , cu exceptia avantajului de a avea cautari mai multe ( ambele sunt imense ) , cam de 2 ori , in rest toate avantajele sunt de partea cazare.org.
Daca totusi evaluarea domeniului Cazare.org la 50 E (in conditiile evaluarilor Jocurionline.info la 750 E , Constanta.org 500 E ) e o gluma atunci trebuia postata in threadul nostru specializat pentru bancuri " Bancuri - Sa radem putin "