Confunzi trademark cu patent. Trademark-ul poate sa fie pe semn, logo, cuvant, cuvinte, etc. Patentul e pe o idee, practica, lucru.
Moment e un cuvant din dictionar, unibet nu e.Jocuri.extensie, de exemplu , poate fi o publicatie tiparita cu topul celor mai bune jocuri video , poate fi un magazin online pentru jocuri video, poate fi un site informativ despre dansuri etc.Diferenta este data de clase.
Tocmai pentru ca nu cuvantul e totul , se poate ca trademarkul sa nu ofere protectie chiar in situatia identitatii de cuvant , caz in care cuvantul este folosit de altcineva cu o alta semnificatie . Relevant in acest sens mi se pare cazul moment.ro judecat de Wipo , caz pe care il poti gasi pe siteul Rotld
Nu exista trademark international, nu stiu unde ai vazut TELE CONTROLEu am vazut ca pe trademark international Unibet e detinut si de TELE CONTROL KOMMUNIKATIONS- UND COMPUTERSYSTEME GESELLSCHAFT M.B.H.-trademarkul 0577440
De asemenea pe trademark european este detinut si de Global IP and Support Services LP -Trade mark No : 007545718
KOMMUNIKATIONS- UND COMPUTERSYSTEME
GESELLSCHAFT M.B.H.
Global IP and Support Services LP e o companie subsidiara al Unibet.com (International) Ltd CORPORATION.
Unibet.com (International) Ltd CORPORATION detine trademarkul in USA.
Au pierdut pt. ca exista un Trademark pe cuvantul gmail in Germania, iti garantez ca myspirit21 nu are trademark pe *unibet in Romania.Google a pierdut pentru Gmail in Germania si exemplele pot continua.
O singura corporatie are trademarkul, nu sunt mai multe.Insasi existenta mai multor trademarkuri pe acelasi cuvant dovedeste asta .
Cum am spus mai sus, trademarkul nu are nici o treaba cu patentele.Simpla asemanare sau adaugarea la cuvant a unui sufix/prefix nu dovedeste automat furtul de idee si implicit incalcarea trademarkului.
Global IP and Support Services LP sau Unibet.com (International) Ltd CORPORATION.In plus de asta , cui cedeaza domeniul ( inteleg ca inca neutilizat) ? Unibetului ,KOMMUNIKATIONS-ului ,GlobalIP-ului ?

Răspunde cu citat