Am observat ca apar tot mai multi oameni pe forum care vand likeuri pe facebook. Am vrut sa cumpar de la unul 1000 de fani si am realizat ca pe messenger cere suma de 200 de lei, in timp ce pe Seopedia are acelasi numar de fani la doar 100 de lei. Tipul stia ca sunt membru al comunitatii insa a refuzat sa mentioneze de oferta mai ieftina. Tocmai pentru a evita si voi astfel de jecmaneli va propun un tutorial care sa va invete cum sa strangeti likeuri numeroase, rapide, si sigure fara investitii majore.
Serviciul de care eu m-am folosit se numeste Facebook Ads. Am apasat butonul "Create new add" si am inceput.
1. Design your ad
La "Destination" puneti evident pagina pe care doriti sa o promovati. La "Type:" recomand selectarea Facebook Ads (la mine a dat cel mai bun randament), la "Story type:" am selectat "New ad message:" si am customizat cum am stiut eu mai bine (recomand un text cat mai scurt, mai atragator si mai bine structurat (vezi aici servicii profesionale de content writing)) si am trecut la punctul urmator.
2. Targeting
Pe mine ma interesau numai utilizatori romani, deci la "Country" am pus evident Romania. Nu ma intereseaza locatia exacta, dar cei care doresc useri dintr-un anumit oras, pot selecta "By city" in loc de "Everywhere". "Interests" recomand sa fie lasat gol, in special datorita faptului ca exista un miliard de pagini cu numar diferit de likeuri fiecare dar care sa faca referire la acelasi lucru, la "Connections" recomand selectarea "Only people who are not fans of". Restul informatiilor pot fi lasate by default.
3. Campaigns, Pricing and Scheduling
Eu am inceput cu un buget de $10. Fiti foarte atenti sa selectati "Lifetime budget" si nu "Per day". Altfel, va treziti cu datorii de trilioane de dolari pe la facebook. Schedule am selectat "Run my campaign continuously starting "today" in timp ce la "Pricing" am selectat "Pay for Clicks (CPC)".
Am oferit un maximum bid de $0.03 si am apasat butonul "Place order".
Rezultate:
Asta se intampla fix duminica trecuta. Astazi, dupa o saptamana rezultatele sunt urmatoarele: Intr-o singura saptamana campania mea a atins un total de 66.656 conturi active. Dintre acei 66.656 oameni doar 386 au dat click. Din acei 386 de oameni 360 au dat si like. Cu toate astea, din acei $10 investiti am cheltuit doar $9.88.
Conform cursvalutar.ro $9.88 inseamna 33.14 lei. Asta inseamna ca pentru 360 de likeuri eu am platit 33.14 lei. un calcul simplu ne arata ca eu am cheltuit cate 0.092 lei per fiecare fan cu mentiunea ca acestia au fost targetati dupa locatie, varsta si sex.
Concluzii:
Daca 360 de fani pe mine m-au costat 33 de lei un calcul simplu arata ca la fiecare 1 leu investit, pot obtine cate 10 fani. La un buget de 100 de lei, obtii mai bine de 1000 de fani! Diferenta este ca ii targetezi dupa bunul plac. Diferenta este ca esti 100% sigur ca oamenii dau like pentru ca vor, si nu din alte motive. Diferenta este ca esti 100% ca utilizatorii sunt reali si ca folosesc facebook frecvent. Pretul aparent este acelasi, dar userii sunt fix pe placul tau.
Daca v-am ajutat, daca v-a placut ce am scris sau daca considerati ca efortul meu merita rasplatit, un + la reputatie sa stiti ca nu strica! Multumesc!