Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 16

Subiect: Intrebari legate de SEO

hogash este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    12th September 2007
    Vârstă
    40
    Posturi
    28
    Putere Rep
    33

Implicit Intrebari legate de SEO

Salut,
    Tocmai am citit o carte despre SEO dar unele chestii nu le-am inteles. O sa enumerez puctual intrebarile mele, sper sa ma lamureasca cineva.
    1) Daca teoretic e bine sa inscrii site-ul numai in directoare bune, de ce sunt programe care au 500 de direcoare romanesti, straine etc., cu inscriere semi-automata etc. Pana la urma cum este corect.. sa inscrii numai in 20 de directoare bune, sau e ok si in 200, numai ca aceste directoare sa fie structurate corect si sa aibe relevanta cu continutul siteului?

2) Are vreun efect benefic inscrierea unei pagini romanesti in dir. de genul Alexa, Dmoz, Yahoo! Dir., Joe Ant, Jayde, Zeal etc

3) Am intalnit persoane care pur si simplu imi luau site-ul meu deja existent, care nu era bine pus la punct in sensul ca unele taguri din el nu erau corecte, densitatea cuvintelor cheie nu era corecta (ori prea putine, ori prea multe), si parca pur si simplu imi inscrie site-ul in cateva directoare, imi baga meta-urile si hop am sarit direct in prima pagina in numai cateva saptamani, fara sa umble la continutul site-ului meu (din body).

4) Este adevarat ca 70% din campania de optimizare depinde de inscrierea in directoare si puterea linkurilor?

Multumesc si sper sa ma lamureasca cineva,

Marius

Tudi este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    30th December 2007
    Locaţie
    Cluj-Napoca
    Vârstă
    39
    Posturi
    1.581
    Putere Rep
    36

Implicit

1. E bine sa le inscrii in cat mai multe la inceput, dar sa o faci cu cap. Cu cap inseamna sa le inscrii pe o durata lunga de timp, nu toate 500 de azi pe maine, sa le inscrii cu ancore, descrieri si URL-uri diferite (deci URL-uri de pagini, nu toate pe homepage). Cum anume definesti "doar directoarele bune?" Daca tintesti doar PR-ul, inscrii in directoarele cu PR cel mai mare.

2. Da, un link solid de pe un site cu trust mare. Dar nu as plati 299$ pe an, sau cat e un link pe Yahoo Dir, pentru un site in romana.

3. Nu chiar inteleg intrebarea dar daca te referi la faptul ca uneori cateva linkuri sunt mai importante decat keyword density si meta tag-uri pe pagina, ai dreptate. Mai ales pe .ro, la unele subiecte unde nu este competitie serioasa, poti din cateva linkuri cu ancora buna sa cresti simtitor. Pentru ca nu am decat un site pe romana (blogul meu), o sa iti dau un exemplu concludent: blogul e nou, de o luna si putin, inca nu are trust, fluctueaza in rezultate si nu am SERP-uri extraordinare. Am scris un articol despre un "Audit SEO" si la cautarea respectiva eram pe pozitia 20-25. Am primit un link cu ancora "audit SEO" de pe blogul lui Krumel si am crescut pana pe pozitia a 3-a.

4. E cam greu de dat procente, dar o sa ma hazardez si o sa zic asa: 60% dintr-o campanie de optimizare e research-ul asupra keywordurilor, a competitiei si a posibilelor siteuri de unde ai putea avea un avantaj real daca obtii linkuri. 30% e obtinerea corecta de linkuri in timp. 10% e optimizarea on-page. Optimizarea on-page se poate face in cateva ore, dar research-ul si linkurile dureaza mult mai mult, de aici si procentajul.
    Ultima modificare făcută de Tudi; 13th October 2008 la 12:17.

Broscoi este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    17th July 2008
    Locaţie
    Braila
    Posturi
    1.295
    Putere Rep
    38

Implicit

Ref 3.
    Da , un site care nu este desavarsit onpage din punct de vedere SEO , poate sa ajunga pe pozitii bune in motoarele de cautare printr-o campanie offpage de obtinere de linkuri cat mai multe si cat mai valoroase .Daca se fac si unele corectii la metataguri cu atat mai bine .Deci e posibil sa nu umbli la continut ( densitate cuvinte cheie , proeminenta , proximitate etc) si sa obtii rezultate bune in SERP , dar asta depinde si de concurenta pe care o ai pe keyword-urile respective .E posibil sa fie o concurenta slaba si atunci ai toate sansele sa ajungi in fata .Probleme pot apare insa in timp ...

Nosfer este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    7th July 2008
    Locaţie
    Sibiu
    Vârstă
    37
    Posturi
    1.196
    Putere Rep
    34

Implicit

eu sunt de parere ca inscrierea in directoare nu influenteaza nici cu 5% pozitia in SERPs. backlinks do-follow de la site-uri related, in blogroll, in footer, in articole... acolo sa fie.

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    62
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    62

Implicit

Din experienta mea, directoarele ajuta doar pe pietele mai putin dezvoltate, cum ar fi Romania. Dar nu se pot compara cu linkuri din siteuri cu trust mare, relevante ca si continut. In Romania inca pare sa mai conteze foarte mult ancora, dar pe .com i-a scazut foarte mult valoarea.

dcosmin83 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    28th October 2007
    Locaţie
    Romania
    Vârstă
    41
    Posturi
    383
    Putere Rep
    32

Implicit

importanta mare au link-urile din articole relevante site-ului tau

Broscoi este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    17th July 2008
    Locaţie
    Braila
    Posturi
    1.295
    Putere Rep
    38

Implicit

Inscrierea in directoare influenteaza mai ales in perioada de inceput a siteului . Dupa aceea iti trebuie linkuri solide .

Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    30th December 2007
    Locaţie
    Cluj-Napoca
    Vârstă
    39
    Posturi
    1.581
    Putere Rep
    36

Implicit

Asta vroiam sa zic si eu, e un mod bun sa dai un "jump start" la site. Cel putin pe .ro, la siteurile pe care am optimizat, s-a simtit efectul. Pe .com foloseam ca blegul softuri automate si ori imi stagnau siteurile ori imi primeam penalizare

mamulea este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    19th December 2007
    Locaţie
    Pitesti, Romania
    Vârstă
    45
    Posturi
    235
    Putere Rep
    32

Implicit

Citat Postat în original de hogash Vezi Post
    2) Are vreun efect benefic inscrierea unei pagini romanesti in dir. de genul Alexa, Dmoz, Yahoo! Dir., Joe Ant, Jayde, Zeal etc
    Marius
    In completare, va intreb daca aparitia pe wikipedia (en, ro, etc) are vreun efect.

Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    30th December 2007
    Locaţie
    Cluj-Napoca
    Vârstă
    39
    Posturi
    1.581
    Putere Rep
    36

Implicit

Linkurile wikipedia sunt de ceva vreme nofollow. Deci in afara traficului care il primesti de acolo (mic oricum) in cazul rar in care iti va fi pastrat linkul, nu prea merita sa iti bati capul cu wikipedia.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. 2 intrebari legate de PHP si htaccess
    De Cristi G în forumul Server side
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 5th February 2010, 12:14
  2. Intrebari legate de indexare google
    De dudu_tux în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 18th March 2008, 12:54
  3. 4 Probleme Legate De Google
    De BeFree în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 10th January 2008, 17:59
  4. Intrebari legate de alegerea unui domeniu
    De Ringwraith în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 1st August 2007, 19:38
  5. Două întrebări legate de AdSense.
    De SmZ în forumul Adsense
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 28th May 2007, 17:52

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.