1. E bine sa le inscrii in cat mai multe la inceput, dar sa o faci cu cap. Cu cap inseamna sa le inscrii pe o durata lunga de timp, nu toate 500 de azi pe maine, sa le inscrii cu ancore, descrieri si URL-uri diferite (deci URL-uri de pagini, nu toate pe homepage). Cum anume definesti "doar directoarele bune?" Daca tintesti doar PR-ul, inscrii in directoarele cu PR cel mai mare.
2. Da, un link solid de pe un site cu trust mare. Dar nu as plati 299$ pe an, sau cat e un link pe Yahoo Dir, pentru un site in romana.
3. Nu chiar inteleg intrebarea dar daca te referi la faptul ca uneori cateva linkuri sunt mai importante decat keyword density si meta tag-uri pe pagina, ai dreptate. Mai ales pe .ro, la unele subiecte unde nu este competitie serioasa, poti din cateva linkuri cu ancora buna sa cresti simtitor. Pentru ca nu am decat un site pe romana (blogul meu), o sa iti dau un exemplu concludent: blogul e nou, de o luna si putin, inca nu are trust, fluctueaza in rezultate si nu am SERP-uri extraordinare. Am scris un articol despre un "Audit SEO" si la cautarea respectiva eram pe pozitia 20-25. Am primit un link cu ancora "audit SEO" de pe blogul lui Krumel si am crescut pana pe pozitia a 3-a.
4. E cam greu de dat procente, dar o sa ma hazardez si o sa zic asa: 60% dintr-o campanie de optimizare e research-ul asupra keywordurilor, a competitiei si a posibilelor siteuri de unde ai putea avea un avantaj real daca obtii linkuri. 30% e obtinerea corecta de linkuri in timp. 10% e optimizarea on-page. Optimizarea on-page se poate face in cateva ore, dar research-ul si linkurile dureaza mult mai mult, de aici si procentajul.

Răspunde cu citat