Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 24

Subiect: Cum e mai bine ? SEO fortat sau natural ?

Cristian Mezei este deconectat Administrator
    Reputatie:
    65
    Data înscrierii
    20th February 2005
    Locaţie
    Everywhere
    Posturi
    6.975
    Putere Rep
    65

Implicit Cum e mai bine ? SEO fortat sau natural ?

Din toata experienta mea de pana acum, si tinand cont de ultimele modificari in algoritmul Google, tind sa cred ca SEO-ul incepe sa nu mai fie cum era odata.

Fortarea (castigarea rapida de link-uri) unui website poate duce foarte usor la o intrare in sandbox sau la o penalizare temporara sau permanenta.

Am gasit castigarea de 1-2 link-uri pe saptamana, catre pagini interne doar, ca fiind cea mai buna metoda de a creste un website in trafic si Trust.

Intrebarea mea: Voi ce parere aveti ?
    Co-founder of Deepstash. Tech lover. Dinosaur. Dad. Chef.

alinalin0 este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    26th May 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    40
    Posturi
    643
    Putere Rep
    36

Implicit

Depinde de site; cand scopul este #1 pentru un cuvant cheie foarte cautat (sau o fraza), eu cred ca 70% din link-uri ar trebui sa fie catre homepage. Castigarea de link-uri in timp este cu siguranta cea mai buna metoda. Eu incep mereu cu link-uri din directoare, primele 2 luni, dupa care link-uri de pe pagini relevante, daca se poate chiar de la concurenta, in general schimburi de link-uri 3 way.
    Ultima modificare făcută de alinalin0; 12th February 2008 la 14:48.

Marius Mailat este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    16th November 2005
    Vârstă
    48
    Posturi
    1.818
    Putere Rep
    42

Implicit

Castigarea foarte rapida de linkuri a fost intotdeauna periculoasa. De luat in calcul acum in 2008 dupa parerea mea si experientele ongoing sunt:

1. chiar daca exista abundenta de linkuri e preferabil anchorul sa fie diferit
    2. daca e posibil deep linking
    3. e preferabil combinatie de reciprocal daca e cazul (deci lasati liber trackbacks din bloguri, scrieti descpre cei care scriu despre produsul tau)
    4. recunosc ca politica mea e agresiva in link-building insa extrem de variata. Prefer linkuri care vin din diferite tari, diferite tipuri de site-uri (ca tematica). Poate solutia ideeala este nu alternarea capaniilor de link building ci mai curand rularea in acelasi timp. Este un alt lucru sa apara 100 de linkuri in 30 de zile din directoare sau 100 din : forumuri, directoare, articole, pr, blog mentions, blog comments, news sites, download sites, etc (am redus un pic lista la ceea ce se aplica in cazul meu)

Pana la urma ne intereseaza traficul. Ei dupa un timp observi ca din cuvintele din long tail care le aveai ca optiune singura nu te mai incanta. Atunci e timpul de cuvinte puternice care pana la urma nu e atat de greu sa le obtii, DACA ai rabdare 6-10 luni.

Ce este insa periculos e venirea unui client care spune, organic search results de 10 ori mai bune in 2 luni.
    Directory Submitter - soft de inscriere in 4500 de directoare straine si 1025 romanesti
    Anunturi - soft de inscriere in 500 de siteuri de anunturi

Ciprian.Olaru este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    6th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    573
    Putere Rep
    0

Implicit

mie mi se pare ca mai multe linkuri "mici" (directoare obisnuite & stuff) nu penalizeaza, ba chiar au efect mai bun pt pozitionare decat un sfert ca numar de linkuri cu pr mare;

pana la urma "algoritmul" de optimizare ar trebui sa tina seama de site si de continutul lui (evident, incluzand targetul) si nu asa de mult de "tehnicalitati" din astea; ideea ar fi sa nu exagerezi in nici o directie (nici in cumpararea de linkuri, nici un repetarea keywordurilor, etc).. totul sa vina cat mai natural (evident, respectand standardele de optimizare)

Marius Mailat este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    16th November 2005
    Vârstă
    48
    Posturi
    1.818
    Putere Rep
    42

Implicit

Citat Postat în original de alinalin0 Vezi Post
    cand scopul este #1 pentru un cuvant cheie foarte cautat (sau o fraza), eu cred ca 70% din link-uri ar trebui sa fie catre homepage.
    Nu neaparat. Prima pagina nu e uneori ceea mai buna alegere. Eu ma lupt cu o lista top de 7 cuvinte cheie (toate deep linking) si cateva pe main page. Dar concentrarea mea e pe deep linking daca se poate.
    Directory Submitter - soft de inscriere in 4500 de directoare straine si 1025 romanesti
    Anunturi - soft de inscriere in 500 de siteuri de anunturi

Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    26th May 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    40
    Posturi
    643
    Putere Rep
    36

Implicit

Citat Postat în original de gabriel.stancu Vezi Post
    mie mi se pare ca mai multe linkuri "mici" (directoare obisnuite & stuff) nu penalizeaza, ba chiar au efect mai bun pt pozitionare decat un sfert ca numar de linkuri cu pr mare;
    Tocmai astea atrag penalizarea cel mai repede , poti sa variezi ancora si descrierea cat vrei tu, sandbox scrie pe tine. Sunt si link-urile din directoare bune, dar numai daca sunt stranse in timp.
    Citat Postat în original de gabriel.stancu Vezi Post
    au efect mai bun pt pozitionare decat un sfert ca numar de linkuri cu pr mare;
    Nu pr-ul conteaza, cu relevanta si trust-ul.
    Ultima modificare făcută de alinalin0; 12th February 2008 la 15:00.

Emil Chelariu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    1st March 2006
    Locaţie
    Ploiesti
    Posturi
    622
    Putere Rep
    38

Implicit

si eu am observat ca in ultima perioada, promovarea agresiva prin obtinere de linkuri nu este eficienta . Sa zicem ca vreau sa optimizez un domeniu nou, daca fac o campanie de inscriere in directoarele romanesti si in plus adaug linkuri catre el pe 5-6 site-uri pe care le mai am => acela domeniu intra intr-un fel de penalizare, adica prima pagina ramane indexata dar nu iese pt nici o cautare...nici macar pt www.domeniu-respectiv.ro . Dupa vreo 2 aproximativ 2 saptamani site-ul reapare in cautari pe o pozitie acceptabila .

Pot da si un exemplu, Declaratii INTRASTAT, consultanta fiscala si comerciala e f. nou, l-am inscris in directoare, am pus cateva linkuri catre el, dupa 2 zile era pe prima pagina pt. cuvantul urmarit . Acum de vreo saptamana observ ca e penalizat, acelasi lucru mi s-a intamplat si cu un alt domeniu , care era la fel de nou.

Acum astept sa treaca cateva zile si sper sa-si revina si o sa incerc o "optimizare" mai cu cap data viitoare.

oricum, f. bun subiectul deschis de Cristian , sa vedem ce au de spus si altii
    Ultima modificare făcută de Emil Chelariu; 12th February 2008 la 15:03.
    :)

Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    26th May 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    40
    Posturi
    643
    Putere Rep
    36

Implicit

Allergic, nu cred ca link-urile sunt de vina ci faptul ca este un domeniu nou. Toate trec prin asta.

Emil Chelariu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    1st March 2006
    Locaţie
    Ploiesti
    Posturi
    622
    Putere Rep
    38

Implicit

mie nu mi s-a intamplat la toate domenile noi asa....
    :)

Tudi este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    30th December 2007
    Locaţie
    Cluj-Napoca
    Vârstă
    40
    Posturi
    1.581
    Putere Rep
    38

Implicit

Eu cred ca se pune din ce in ce mai mult pret pe sursa de unde iti vine traficul si relevanta ei. Am si facut cateva teste care pana acuma imi dau dreptate.

Prefer sa am backlink-uri mai putine, dar mai valoroase si relevante pt keyword-urile mele. Asa dai si impresia de "SEO natural" si nu fortezi nota pentru o penalizare.

Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. sitemap.xml vs indexare naturală
    De vladimir în forumul Google
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 7th July 2009, 19:05
  2. Cum e mai bine?
    De Psyche în forumul Google
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 30th April 2007, 11:23
  3. Cum e mai bine ?
    De florin în forumul Google
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 11th April 2007, 13:34
  4. Cum e mai bine ?
    De OKT în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 25th August 2006, 09:13
  5. Cum e mai bine ?
    De florin în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 24th July 2006, 12:53

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •