Rezultate 1 la 8 din 8

Subiect: Modificare structură site

Afișare hibrid

alinpreda este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    29th December 2015
    Locaţie
    Targu Jiu
    Posturi
    11
    Putere Rep
    0

Implicit Modificare structură site

Bună ziua,

Insist a vă cere o părere despre penalizarea în google a site-ului.

Având site-ul X(versiunea nouă creată pe un subdomeniu), doresc să îl mut unde este site-ul Y(versiunea veche). Structura noului site, față de cel vechi, este cu totul alta. Întrebarea mea este, cum fac să nu zăpăcesc google-ul? Ce trebuie făcut în webmaste tools? Trebuie să pun redirect-uri(dar așa cum am spus, structura este cu totul alta...și să transfer un client de la o pagină pe care o căuta în google la cu totul alta, nu cred că este relevant).

Sper că ați înțeles ceea ce doresc să fac și, desigur, cu un mic sfat, să mă îndrumați înspre ceea ce trebuie făcut cât mai corect.

Mulțumesc,

Floki este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    15th March 2015
    Vârstă
    57
    Posturi
    301
    Putere Rep
    24

Implicit

Faci redirectul de pe pagina x de pe site-ul X pe pagina corespondenta y de pe site-ul Y; nu structurile conteaza, ci logica prin care faci legatura x cu y. Si asta nu se face din WMT.
    Daca nu exista nici o logica, si aici ma indoiesc, faci redirect pe paginile cu autoritate/ link-uri externe si pe celelalte le lasi 404/410.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    29th December 2015
    Locaţie
    Targu Jiu
    Posturi
    11
    Putere Rep
    0

Implicit

@Floki, mulțumesc de răspuns.

Să fac toată treaba asta chiar dacă nu am avut un rezultat bun în google pentru vechiul site?

În aproape o lună am avut 11 click-uri din partea google.

Ca să fiu mai explicit, vechiul site avea anunțuri doar de autoturisme(eu l-am preluat de la altcineva). Am venit cu o versiune mai nouă, gen OLX(cu mai multe categorii de anunțuri). Deci, structura este cu totul alta, chiar de rămân câteva pagini(despre, contact, etc..).

Mă penalizează dacă sar peste acest redirect?

Mulțumesc,

Andretti este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    25th October 2007
    Posturi
    126
    Putere Rep
    35

Implicit

Cu atat mai mult, nu ai nimic de pierdut daca traficul organic nu e consistent. Eu as avea grija ca structura categoriilor sa ramana neschimbata si asta pentru ca odata cu ele se duc la vale si anunturile.
    In ceea ce priveste penalizarea, nu cred ca vei pati nimic. Se intampla si la case mai mari ca dupa modificarea sau mutarea site-urilor sa apara probleme, de multe ori din cauza DNS-ului si inevitabil sa apara o droaie de 404.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    29th December 2015
    Locaţie
    Targu Jiu
    Posturi
    11
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de Andretti Vezi Post
    Cu atat mai mult, nu ai nimic de pierdut daca traficul organic nu e consistent. Eu as avea grija ca structura categoriilor sa ramana neschimbata si asta pentru ca odata cu ele se duc la vale si anunturile.
    In ceea ce priveste penalizarea, nu cred ca vei pati nimic. Se intampla si la case mai mari ca dupa modificarea sau mutarea site-urilor sa apara probleme, de multe ori din cauza DNS-ului si inevitabil sa apara o droaie de 404.
    Nu s-au mai postat anunțuri pe site-ul vechi de ceva timp. Nu m-am ocupat de el, deoarece veneam cu varianta nouă. Deci, și anunțurile vor dispărea(fiind foarte puține, în jur de 100)...cu toate acestea, având un trafic destul de slab, să plec de la 0(zero) nu m-ar afecta foarte tare. Mă interesează mai mult impactul vizitatorului/utilizatorului.

Vă mulțumesc pentru răspunsuri.

Se poate închide acest topic.

Mishu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    28th March 2013
    Vârstă
    57
    Posturi
    1.307
    Putere Rep
    32

Implicit

Din cate inteleg eu, site X dispare si ii ia locul site Y, pe acelasi domeniu.
    Cred ca te poti rezuma la un redirect 301 pentru toate paginile anunturilor din vechiul site catre sectiunea anunturi auto din noul site. Celelalte pagini isi pot pastra url-ul, in caz contrar tot redirect.
    Poti face si un redirect 'to home' pentru erorile 404.
    Tu zici ca nu ti se pare corect sa trimiti utilizatorii catre o pagina care nu este relevanta pentru ce cautau ei. Presupun ca nici pagina 404 n-o sa fie prea relevanta...
    Din WMT poti solicita stergerea din index a tuturor paginilor indexate. Chiar daca faci asta, crawlerul google tot le va cauta si iti va genera erori 404 pentru ele.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    29th December 2015
    Locaţie
    Targu Jiu
    Posturi
    11
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de Mishu Vezi Post
    Din cate inteleg eu, site X dispare si ii ia locul site Y, pe acelasi domeniu.
    Cred ca te poti rezuma la un redirect 301 pentru toate paginile anunturilor din vechiul site catre sectiunea anunturi auto din noul site. Celelalte pagini isi pot pastra url-ul, in caz contrar tot redirect.
    Poti face si un redirect 'to home' pentru erorile 404.
    Tu zici ca nu ti se pare corect sa trimiti utilizatorii catre o pagina care nu este relevanta pentru ce cautau ei. Presupun ca nici pagina 404 n-o sa fie prea relevanta...
    Din WMT poti solicita stergerea din index a tuturor paginilor indexate. Chiar daca faci asta, crawlerul google tot le va cauta si iti va genera erori 404 pentru ele.
    Mulțumesc de răspuns.

Întrebare: Cum solicit ștergerea paginilor indexate din WMT?

Mishu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    28th March 2013
    Vârstă
    57
    Posturi
    1.307
    Putere Rep
    32

Implicit

La index Google -> Eliminati adrese url.
    N-am mai folosit de ceva timp optiunea si observ acum ca au inlocuit termenul eliminati cu termenul ascundeti temporar. De facut cam tot aia face, elimina o pagina sau un director din index si/sau o sterge din cache, dar pagina reapare daca ramane activa pe site si accesibila pentru crawler.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Modificare structura site
    De edy12006 în forumul Subiecte pentru incepatori
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 11th February 2016, 02:35
  2. redirect + modificare totala structura site. Cum se face?
    De MiculBucatar în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 9th January 2013, 11:36
  3. Structura de link-uri in propriul site
    De MaXz în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 8th March 2012, 03:53
  4. Schimbare completa continut si structura site
    De emm în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 16th February 2011, 16:25
  5. Site vechi, structura noua
    De username în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 28th February 2009, 12:49

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •