Pagina 1 din 4 123 ... UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 39

Subiect: Cum ar trebuie sa fie structura link-urilor unui site in 2013?

Afișare hibrid

ender este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    29th May 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    41
    Posturi
    61
    Putere Rep
    0

Implicit Cum ar trebuie sa fie structura link-urilor unui site in 2013?

Salutare,

Intreb asta, deoarece modific un site (magazin online) din 2010, si dupa multe discutii cu programatorul, mi-am dat seama ca nici eu nici el nu avem o idee clara, despre cum ar trebui sa arate varianta finala de link-uri.

Pe site-ul vechi link-ul de produs este de forma:
    nume domeniu/produse(acest cuvant se repeta la fiecare link de produs)/numele categoriei din care face parte/un id/numele produsului.

Deoarece cred ca aceasta varianta nu mai este eficienta in zilele noastre, am ales urmatoarea varianta noua: nume domeniu/nume produs.

Totusi o problema este ca in felul acesta modificam toate likurile din site si nu stiu daca nu o sa fie o scadere prea mare a traficului organic, cu tot cu redirect 301.
    A incercat cineva de curand asta? Un mic feedback ar fi de mare ajutor.

O a doua problema cu care ma confrunt este ca daca vreau sa modific denumirile unor produse (asi vrea sa schimb in jur de 20% din total) se modifica automat si link-urile acelor produse, si o sa am dintr-o data foarte multe 404. Aici ce solutie/solutii asi avea, ca totusi, pana la urma mai trebuie sa schimbi si din denumirile produselor.

Multumesc

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Eu pentru magazin am ales urmatoarea varianta domeniu.ro/id-produs-nume-produs.html si un script de redirectare si pus tag canonical daca modific titlu produs sau slug

Daca alegi varianta domeniu.ro/nume-produs poti sa definesti un slug si asta nu va fi afectat daca tu modifici titlul produsului, si o vei face asta destul de des pentru ca vei incarca sa gasesti o formula optima

Totusi o problema este ca in felul acesta modificam toate likurile din site si nu stiu daca nu o sa fie o scadere prea mare a traficului organic, cu tot cu redirect 301.
    A incercat cineva de curand asta? Un mic feedback ar fi de mare ajutor.
    Daca faci redirect ok nu o sa pierzi mare lucru, dar trebuie sa faci acum cat timp este site-ul mic toate aceste schimbari, ulterior va fi mai dureros
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    29th May 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    41
    Posturi
    61
    Putere Rep
    0

Implicit

Merci lovelife, in cateva randuri m-ai lamurit, si mi-ai dat solutii, nu stiu inca ce inseamna chiar tot ce ai spus, mai exact de slug nu am mai auzit, dar faptul ca stiu ca se poate rezolva e suficient.

Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

In wp poti vedea mai bine ca sa intelegi, vezi ca iti ofera posibilitatea sa dai o structura diferita url

rdusnr este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    19th October 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    8
    Putere Rep
    0

Implicit

Salut, recomand urmatoarea structura de link-uri : domeniu/categorie/produs . Pentru produsele redenumite foloseste 301 redirect.

Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Citat Postat în original de rdusnr Vezi Post
    Salut, recomand urmatoarea structura de link-uri : domeniu/categorie/produs . Pentru produsele redenumite foloseste 301 redirect.
    O explicatie logica pentru care introduci categoria in url?

2dor este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    10th September 2012
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    40
    Posturi
    583
    Putere Rep
    36

Implicit

Si eu folosesc structura domeniu/categorie/nume-produs. Mi se pare mai user friendly si are si un oarecare avantaj seo fata de domeniu/nume produs. Am sanse mai mari sa fiu gasit daca se cauta long tail si cu numele categoriei.
    We buy things we don't need to impress people we don't like.
    Vand advertoriale pe site-uri cu autoritate mare

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    29th May 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    41
    Posturi
    61
    Putere Rep
    0

Implicit

Eu am ales pana la urma structura domeniu/nume-produs. Acum cred ca depinde si de la caz la caz, eu de exemplu am numele produselor si suficient de lungi (sunt destule formate din 3-4-5 cuvinte si mult mai putine dintr-un singur cuvant) si cu destule informatii in ele pentru o parte din cautarile longtail. In afara de asta din ce am analizat eu pe domeniul meu de activitate, majoritatea cautarile sa fac pe nume de produse si nu pe categoriile lor.

2dor este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    10th September 2012
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    40
    Posturi
    583
    Putere Rep
    36

Implicit

Da, dar gandeste-te ca ai un site de genul www. hartie-igienica.ro/ categoria(hartie-parfumata)/hartie-igienica-cu-parfum-de-tei.ro. Daca se cauta pe google cauta "hartie igienica cu parfum ieftina si buna", tu deja ai un avantaj pentru ca ai cuvantul hartie de 3 ori, hartie-igienica de 2 ori si tot asa. Normal depinde de la caz la caz, dar eu consider ca ai un avantaj folosind si categoria.

Citat Postat în original de ender Vezi Post
    Eu am ales pana la urma structura domeniu/nume-produs. Acum cred ca depinde si de la caz la caz, eu de exemplu am numele produselor si suficient de lungi (sunt destule formate din 3-4-5 cuvinte si mult mai putine dintr-un singur cuvant) si cu destule informatii in ele pentru o parte din cautarile longtail. In afara de asta din ce am analizat eu pe domeniul meu de activitate, majoritatea cautarile sa fac pe nume de produse si nu pe categoriile lor.
    We buy things we don't need to impress people we don't like.
    Vand advertoriale pe site-uri cu autoritate mare

Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Citat Postat în original de 2dor Vezi Post
    Da, dar gandeste-te ca ai un site de genul www. hartie-igienica.ro/ categoria(hartie-parfumata)/hartie-igienica-cu-parfum-de-tei.ro. Daca se cauta pe google cauta "hartie igienica cu parfum ieftina si buna", tu deja ai un avantaj pentru ca ai cuvantul hartie de 3 ori, hartie-igienica de 2 ori si tot asa. Normal depinde de la caz la caz, dar eu consider ca ai un avantaj folosind si categoria.
    DAr la produsle unde nu ai diluezi inutil url, iar google site ca ce este mai important este la inceput
    In plus ai si alte unele precum meniu, breadcrumbs in care poti afisa numele categoriei

Pagina 1 din 4 123 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Ce trebuie sa fac sa imi dau seama ce link-uri trebuie sterse
    De Ionut D în forumul Subiecte pentru incepatori
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 24th May 2013, 15:11
  2. Structura de link-uri in propriul site
    De MaXz în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 8th March 2012, 03:53
  3. Structura link
    De alias74 în forumul SEO
    Răspunsuri: 16
    Ultimul Post: 11th February 2012, 01:48
  4. Structura unui site de filme (review, știri, etc)
    De Bogdan Ungureanu în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 11th January 2011, 23:00
  5. Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 1st December 2008, 09:52

Etichete pentru acest subiect

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •