La unele cautari din serps apar in dreptul rezultatelor thumbnails-uri. Am inteles ca se numeste: snippets.
Ce stiti despre asta?
La unele cautari din serps apar in dreptul rezultatelor thumbnails-uri. Am inteles ca se numeste: snippets.
Ce stiti despre asta?
Am gasit informatiile dorite, pe moment!
Multumesc frumos!
Sa ai grija cum le folosesti... pot atrage penalizari daca abuzezi de ele.
Eu am implementat la un site Rich snippets - Review ratings, sunt acele stelute folosite pentru a vota un articol, rezultatul este ca iti afiseaza stelutele in SERP. Ca efect, teoretic creste CTR-ul, inca nu a trecut destul timp sa pot testa si vedea efectele. Exista si un tool sa testezi daca s-a facut corect implementarea aici.
Ce penalizari sa atraga? Google daca vede ca nu le implementezi corect si faci abuz (sunt multe exemple cu hreview aggregate, sunt bagate "cu forta" in cod fara a avea posibilitatea sa dai rating pe undeva prin site) este foarte posibil ca orice altceva ai implementa in site sa nu ti le mai arate niciodata in SERP's. De penalizari pe asa ceva nu am auzit niciodata.
@edy vezi ca sunt mai multe formate : schema.org (microdata) astea sunt recomandate de google, RDF'a, microformate (microformats.org) si Good Relations, http://www.heppnetz.de/projects/goodrelations/ (pentru ecommerce) http://www.ebusiness-unibw.org/tools/grsnippetgen/ generator de cod pentru a le implementa mai usor. Pot sa iti dau linkuri catre toate, dar ar fi bine sa le cauti si tu singur.
Cateva Resurse:
Rich snippets (microdata, microformats, and RDFa) - Webmaster Tools Help (din click in click o sa gasesti mai multe informatii)
Webmaster Tools - Rich Snippets Testing Tool tool de la Google de testare
Articole:
A Visual Guide to Rich Snippets | SEOmoz
Are Rich Snippets the New Generation of Spam? - YouMoz | SEOmoz
How Do I Get Google's Bulleted Snippets? | SEOmoz
The Lowdown on Structured Data and Schema.org - Your Questions Answered! | SEOmoz
Schema.org - Why You're Behind if You're Not Using It... | SEOmoz
How To Use Rich Snippets, Structured Markup For High Powered SEO
Danny Sullivan vs Matt Cutts la SMX 2012
DS: asks question about rich snippet spam
MC: Used to be that people wondered why it was so hard to get rich snippets, now it’s the other way around. We’re looking at ways to handle the abuse … missed the exact quote, but he said something about maybe removing ability for a domain to have rich snippets if there’s abuse.
Ce iti recomand sa folosesti este hReview (rating), hCard (pentru adresa fizica, ajuta la local seo), hProduct pentru produse la ecommerce.
SEOarch.ro - Strategii si Tehnici de Optimizare. SEO nu inseamna SPAM.
Scrie clar si in ghid ca daca abuzezi de ele (iti pui 20.000 de voturi de 5 stele) poti primi penalizari in SERP, acum daca nu te-ai lovit tu de problema nu inseamna ca nu se intampla nimic. Eu personal folosesc de mult rich snippets, pe un site (pe care probabil mi-l raporta concurenta) am observat scaderi in SERP pe articole care au rezistat mult timp pe primele pozitii, dupa ce am scos rich snippets si-au revenit respectivele articole.
Eu i-am recomandat unui client hreview si le-a implementat prost. venea concurenta si dadea note multe si mici. google s-a prins si nu mi le-a mai aratat in serps. penalizari asupra pozitiilor nu au fost. asta a fost acum 4 luni.
SEOarch.ro - Strategii si Tehnici de Optimizare. SEO nu inseamna SPAM.
Momentan am renuntat la idee. Lupt mai intai sa ajung in primele pozitii, desi vad ca google nu prea ma place. Am ajuns cu 3 proiecte secundare in pozitii mai bune decat cu cel principal. Cred ca undeva am gresit si trebuie sa schimb cumva schema de promovare.
Într-o zi, riscând, poți să rămâi fericit pentru toată viața !
Contează ce produci nu cine pretinzi a fi.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)