@Cristi G: un video de prezentare haios... si catchy poate deveni viral cu putina propulsare pe retelele de socializare (dar asta pe .com, nu pe .ro)
de unde stii cati oameni or sa vada videoclipul de pe youtube pentru ca mai apoi sa intre la tine pe site?
Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
Mi se spunea 1nesco
site de socializare , retea sociala , matrimoniale , dating ,etc cam astea sunt cele mai importante din punctul meu de vedere si subliez doar din punctul meu de vedere.
grele cuvintele cheie.. mai ales matrimoniale si dating... iti urez mult succes o sa te coste nitel... iti recomand sa mergi mai degraba pe niste keyword-uri long tail, dar nu prea-mi vin acum in minte exemple care s-ar putea aplica aci... vezi ce sugereaza google adwords keyword tool
Signatura lipsa
Ca idee, iti sugerez sa urmaresti pasii din scop site.
Adica raspunsul la intrebarea Ai un site ca sa ce?
In felul asta iti conturezi pasii planului de afaceri, optimizarea fiind doar o bucatica.
Sarind strict la optimizare:
Alegi o platforma cat mai flexibila dpv seo.
Stabilesti cuvintele cheie care crezi ca iti aduc trafic.
Studiu cuvinte cheie la greu.
Studiu concurenta.
Optimizare on site, conform specificatiilor google.
Optimizare offsite.
Mi se spunea 1nesco
Un site de tip retea sociala e unul dintre putinele pentru care SEO e irelevant pentru reusita de start. Nimeni nu sta sa caute pe net ceva, si sa se inscrie la tine... ca sa ce?! Si sa caute, ce?! "Retea sociala"?! WTF?! Cine sa caute asa ceva, ca sa se inscrie?! Exista Facebook deja.
Daca vrei sa cresti o retea sociala iti trebuie 2 chestii:
1 - PCR - pile, cunostinte, relatii
2 - un buget masiv de publicitate
De exemplu, daca esti PCR cu Tudor Chirila, il poti convinge sa isi faca profil pe reteaua ta si sa spuna in stanga si-n dreapta ca e membru in reteaua ta. Probabil notorietatea lui va mai atrage 2-3 celebritati, pe langa 100 de fraieri sau pitipoance. Dar va atrage. Apoi bagi bani MASIV ca sa popularizezi acest "succes" si vor incepe sa apara primii useri, care se vor inscrie si ei, daca s-a inscris T. Chirila, ca o fi cool. Abia acum devine important SEO. Motoarele de cautare vor indexa reteaua ta, si alti useri poate vor cauta online informatii despre prieteni, relatii, cunostinte si ii vor gasi inscrisi la tine in retea. Ca sa ii contacteze, isi vor face si ei cont. Si se misca bolovanul.
Concluzia: daca vrei sa cresti o retea sociala, da un telefon la Goldman Sachs, poate le-a mai ramas ceva maruntis de la Facebook...
Lucian
Super fain raspunsul Kenviro.
Aproape ca uitasem de PCR.
Acum totul tine de planul de afaceri: ori cotizezi la tv Chirila ori investesti bugetul masiv in seo si la suma respectiva ai toate sansele sa ajungi in top pe cuvinte cheie gen dating, matrimoniale...
Offtopic: nu cotiza la Inna. Tocmai am fost luat la suturi ca nu stiu cine e Inna
Mi se spunea 1nesco
Poti sa ai buget de trilioane de $... important este ce ofera site-ul tau utilizatorului. Orice concurs ai face, orice premii ai da participantilor... vor veni, vor sta cat dureaza concursul si apoi vor uita de site.
Ca sa ai succes cu un site de genul asta, trebuie sa vi cu ceva nou, ceva care sa convinga utilizatorul ca merita sa mai intre si a doua oara si a 3-a si peste 4-5 luni.. pe site. Altfel exista facebook, hi5, neogen, etc.
Daca ai deja acel "ceva" care sa retina utilizatorii, promovarea devine floare la ureche, faci un filmulet cu potential viral, il lansezi pe facebook, hi5, forumuri, messenger, etc. Faci un tool de "invite friends" desi ar trebui sa-l ai deja si indemni/motivezi userii sa-l utilizeze pentru a-si aduce prietenii pe site.
Mai departe, va trebui sa aduci frecvent ceva nou pe site in materie de functionalitate, ceva care sa mentina "wow-ul" sau chiar sa-l mareasca.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)