Rezultate 1 la 10 din 10

Subiect: Help needed - Reconversie situri / domenii

emm
    emm este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    56
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    56

Implicit Help needed - Reconversie situri / domenii

Detin vreo 10 domenii / situri vechi .ro, cu care nu stiu ce sa fac. As dori sa le dau o viata noua.

Ce doresc sa realizez pentru fiecare site:

- sa gasesc o nisa bine definita, si pe cat posibil sa construiesc un site de calitate, de continut - sau care sa ofere un serviciu/produs util, fie el gratuit sau premium
    - sa monetizez pe cat posibil situl, lucru care sa-mi permita sa continui sa investesc in el, si daca se poate sa genereze un venit.

Practic intentionez sa rad paginile existente, si sa reincep de la zero cu fiecare, cu continut nou, original.

Ce e cu siturile:

- sunt situri vechi, inregistrate si active de peste 5 ani (unele au aproape 10 ani)
    - au suficiente backlinks, de obicei intre cateva mii si cateva sute de mii. Webmaster tools afiseaza zeci/sute de domenii linking in pentru fiecare
    - au fost (si unele sunt inca) portaluri generale, directoare, situri de anunturi, si cateva situri de continut
    - pagerank decent pentru majoritatea (PR3-PR5)
    - traficul este in cea mai mare parte din cautari organice
    - nu au fost niciodata banate in google, sau penalizate serios
    - continutul nu a fost schimbat de multi, multi ani. Testele recente imi arata ca un continut fresh ar ajuta situl sa ia avant imediat. Totusi, nu doresc sa dezvolt siturile exact ceea ce au fost, vreau sa pun idei noi in miscare.
    - numele de domeniu este de obicei generic, poate fi practic utilizat pentru orice e legat de web (portal, director, magazin online, forum, blog, servicii web, catalog de firme, mai stiu eu ce)

Ce-mi lipseste: Idei de nisa, si mai ales idei de monetizare a siturilor. Pentru asta as avea nevoie de ajutor si as aprecia orice sugestii din partea membrilor forumului.

Siturile acestea erau destul de vizitate cu ani in urma. La vremea respectiva aveau sute/mii de vizitatori zilnic, si se aduna un venit decent din AdSense, chiar de la lansarea serviciului de catre Google (se adunau mii de dolari pe luna). In precent sunt inca vizitate, dar slabut. In plus, veniturile care se mai aduna (strict din AdSense) sunt sub orice critica (probabil 100 de euro in total). O parte din situri au continut in limba engleza in prezent, sunt hostate in US si capteaza trafic us-based moderat din google.com (desi sunt totusi domenii ro).

Motivul pentru care siturile sunt outdated in prezent: In ultimii ani am dezvoltat un alt business, mai mult offline, si nu am mai dispus de timpul necesar sa ma ocup de ele si nici sa mai studiez SEO.

Motivul pentru care vreau sa ma ocup de ele si sa le readuc la viata: Imi place munca pe web si seo (pe cat ma pricep) si am revenit in domeniu dupa o absenta de multi ani - si vreau sa construiesc o linie de business, pe cat posibil de succes, si pe domeniul online. In plus, sunt convins ca au potential, datorita link-urilor inbound si a vechimii.

Nu intentionez sa le vand (desi as putea scoate usor niste bani repede asa, mi s-au oferit sume oarecum importante cand si cand dar am refuzat, pentru ca imi place sa continui munca, si nu sa o abandonez pentru un profit imediat).

Nota: Ce as exclude din start: Directoare web (nu vreau sa mai fac asa ceva), situri adult sau trasnai de gen, situri gen 220 (nu vreau sa fac trafic prin poze sau clipuri incarcate de useri. As prefera sa generez trafic prin articole si continut custom create de catre editori specializati, si fireste prin continut postat de vizitatori.)

Sugestii privind nisele posibile si modalitati de monetizare?

Multumesc anticipat.

danP este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    19th October 2010
    Locaţie
    RO
    Vârstă
    32
    Posturi
    458
    Putere Rep
    29

Implicit

Stiu din cate se spune ca AdSense plateste foarte prost pentru Romania, asa ca eu as opta pentru oferirea de servicii sau afiliate.

emm
    Reputatie:
    56
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    56

Implicit

Citat Postat în original de lumpy Vezi Post
    Stiu din cate se spune ca AdSense plateste foarte prost pentru Romania, asa ca eu as opta pentru oferirea de servicii sau afiliate.
    Parerea mea este similara. Adsense plateste foarte prost pentru Romania, cel putin din experienta mea (poate pe anumite nise inguste sa fie diferit).

Ideea de afiliate: dupa parerea mea este relativ usor de facut. Iti alegi nisa, faci continutul, traficul vine, te inscrii ca afiliat dupa care banutii vin in cont. Exagerez un pic, fireste, orice succes implica munca in spate.

Insa daca la un moment dat nu ai chef sa lucrezi, situl functioneaza, banii tot vin, e unul din avantaje. Pui un om sa se ocupe eventual si ti-ai luat grijile de pe cap (sau cea mai mare parte). Depinde cum vrei sa functioneze business-ul tau.

Alte pareri?

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Ce parere aveti de monetizarea prin servicii premium? Gen pozitionare mai buna in site, x afisari de banner, listare la nu stiu ce categorii speciale si alte de gen.

Ma uit la unele situri mari, uneori specializate si care vand astfel de servicii. M-am uitat prin profiturile firmelor care le detin si nu m-au dat pe spate. Ori fac offshore, ori poate sustinerea serviciilor premium costa prea mult. Tare as vrea sa ma lamuresc in directia asta. Macar sa stiu daca sa mi-o scot din cap sau nu.

Florin Traian este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    31st October 2010
    Locaţie
    .EDU
    Posturi
    420
    Putere Rep
    0

Implicit

Daca am stii si numele domeniilor poate ar fi mai usor

emm
    Reputatie:
    56
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    56

Implicit

Citat Postat în original de Florin Traian Vezi Post
    Daca am stii si numele domeniilor poate ar fi mai usor
    Din anumite motive, n-as vrea sa postez domeniile, si nu vreau un review la ce este in prezent.

Oricum sunt nume generice, ceva gen 'home .ro' sau 'okidoki .ro' daca vrei. Nu au vreo semnificatie anume.

Daca erau de exemplu 'magazin-de-pantofi' evident ca nu puteam face un site despre, sa zicem, piese auto sau servicii de optimizare. Dar domeniile pe care le am nu sunt legate de ceva anume (au fost alese special in acest sens la vremea lor).

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    31st October 2010
    Locaţie
    .EDU
    Posturi
    420
    Putere Rep
    0

Implicit

Atunci parerea mea e ca ar trebui sa gasesti niste nise unde poti sa faci un fel de branding cu numele care le ai.. Fa un research in adwords sa vezi unde ai putea sa gasesti o nisa care plateste cat de cat pe Adsense si incepe sa scrii, sau cauta pe cineva sa iti scrie.. eventual daca nisa e in servici poti sa vinzi usor reclama firmelor care nu au asa bine pozitionate site-urile.

La orce ora vizitatori bine targetati pot aduce bani.

emm
    Reputatie:
    56
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    56

Implicit

La orce ora vizitatori bine targetati pot aduce bani.
    De acord.

Atunci parerea mea e ca ar trebui sa gasesti niste nise unde poti sa faci un fel de branding cu numele care le ai.. Fa un research in adwords sa vezi unde ai putea sa gasesti o nisa care plateste cat de cat pe Adsense si incepe sa scrii, sau cauta pe cineva sa iti scrie.. eventual daca nisa e in servici poti sa vinzi usor reclama firmelor care nu au asa bine pozitionate site-urile.
    Ideea unui research preliminar in Adwords e foarte buna. Ma mir ca nu m-am gandit din start la asta.

In ce priveste AdSense - prefer sa ma bazez pe alta varianta de monetizare. Nu zic ca venitul din AdSense n-ar fi bun. E bun si se adauga. Dar poate veni o zi cand, din greseala ta sau pur si simplu fara nici o explicatie, situl tau poate fi banat in AdSense, sau intreg contul. Se cunoaste politica lui Google de a fi foarte intolerant fata de publisheri. Poti pierde contul din vina ta, din vina altora sau fara vreo explicatie data. Prin urmare consider acest venit ca fiind atractiv dar extrem de nesigur.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    31st October 2010
    Locaţie
    .EDU
    Posturi
    420
    Putere Rep
    0

Implicit

Pai mai sunt multe feluri de a monetiza, de la serviciile romanesti care "concureanza cu adsense" pana la banner sales, domain rental etc
    Adsense pentru inceput e cel mai simplu drum de ales.

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    51

Implicit

Citat Postat în original de emm Vezi Post
    De acord.

In ce priveste AdSense - prefer sa ma bazez pe alta varianta de monetizare. Nu zic ca venitul din AdSense n-ar fi bun. E bun si se adauga. Dar poate veni o zi cand, din greseala ta sau pur si simplu fara nici o explicatie, situl tau poate fi banat in AdSense, sau intreg contul. Se cunoaste politica lui Google de a fi foarte intolerant fata de publisheri. Poti pierde contul din vina ta, din vina altora sau fara vreo explicatie data. Prin urmare consider acest venit ca fiind atractiv dar extrem de nesigur.
    Asta e politica drobului de sare. Adsense nu are niciun interes sa te baneze, in special, daca le esti productiv. bine, nu e neaparat un lucru rau ca nu iti bazezi un site pe Adsense, insa mi se pare nefondat motivul inovat.

Te intereseaza publishing-ul?
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

emm
    Reputatie:
    56
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    56

Implicit

Citat Postat în original de Cristi Ursut Vezi Post
    Asta e politica drobului de sare. Adsense nu are niciun interes sa te baneze, in special, daca le esti productiv. bine, nu e neaparat un lucru rau ca nu iti bazezi un site pe Adsense, insa mi se pare nefondat motivul inovat.

Te intereseaza publishing-ul?
    Pentru moment iau in calcul toate variantele.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. [Vand] cliptube.tv Bonus[ hosting, 7 domenii, 2 situri ]
    De OliviuStoian în forumul Website-uri
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 30th April 2011, 21:58
  2. vand situri si domenii
    De Shumy în forumul Website-uri
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 26th July 2009, 01:21
  3. vand situri si domenii
    De Shumy în forumul Domenii
    Răspunsuri: 7