Salut,
Am nevoie de pareri/sugestii pt urmatorul caz:
- se da un site existent deja, destul de bine indexat de google.
- site-ul respectiv va lansa, pe un subdomeniu, un magazin online
- din motive independente de mine, respectivul magazin va aparea intr-un iframe in siteul mama (da, stiu, e grobian...asta e)
Ce se vinde in magazin e in stransa legatura cu contentul ce exista pe siteul mama.
Acuma, io am gandit optimizarea magazinului cam asa:
- in momentul lansarii, cand un user va accesa subdomeniul respectiv, magazinul i se va incarca in acel iframe din siteul mama (deci url-ul pe care-l vede userul va fi tot timpul acelasi).
- optimizez ca si cum nu ma intereseaza de chestia cu iframe-ul, deci vad site-ul separat de cel mama si fara iframe, de altfel asa vor vedea si google/alte motoare siteul.
- magazinul va fi inscris separat de siteul mama in directoare/motoare de cautare si va avea propriul sitemap.
Intrebarea mea vine acum. Cand userul ce vine de exemplu din google, acceseaza un link catre magazin, e ok sa pun un redirect in htaccess catre magazinul incarcat in iframe?
Intreb daca e ok dpdv google, adica nu-l va considera ca permanent redirect (desi nu va fi 301), duplicate content sau asa ceva.
Practic, eu vreau ca google sa vada siteul mama si magazinul ca doua chestii separate, insa userul vreau sa le vada ca fiind in stransa legatura.
Ce parere aveti de "tehnica" asta?![]()