De ce aș folosi o "mască HTML" (sincer, nu am auzit până acum de termenul ăsta) când aș putea să rescriu manual URL-urile din .htaccess? Nu îmi ia mai mult de 5 minute să fac asta și e și mai simplu.
1) Modificare cromatică? Te referi la client side? Aproape toate CMS-urile separă partea grafică (sau presentation layer) de cod server side (business layer/domain, sau cum s-o numi) deci "modificarea cromatică" se face ușor din CSS sau din template.
2) Încărcare rapidă în browser? Procesarea codului php o face serverul apache/IIS/nginx, n-ai treabă cu browserul. Dacă se încarcă greu, implementezi un cache system (memcached, cache lite, etc) sau te folosești de vreun template engine care are și un modul de cache, cum are smarty.
3) Validare HTML5? Pentru ce? O bună parte din utilizatorii români folosesc încă folosesc IE6, care nu suportă HTML5, deci n-ai nevoie de HTML5.
4) "Optimizarea profesională" se face ușor dacă layerele sunt separate, la fel și eliminarea erorilor XHTML. Vezi ce am zis la 1).
5) Eliminarea câmpuri nedorite din cod sursă - aici chiar nu am înțeles ce vrei să zici.

Răspunde cu citat