Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 11

Subiect: Ce parere aveti despre masca HTML ?

vertedi este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    3rd January 2011
    Locaţie
    Alba Iulia
    Posturi
    482
    Putere Rep
    28

0 out of 2 members found this post helpful.

Implicit Ce parere aveti despre masca HTML ?

Ce este masca HTML ! In general se foloseste la website-urile statice. Se poate folosi la orice model de site, Joomla, WordPress, Drupal, etc. Pentru ca sunt foarte multe persoane care detin site-uri web si nu stiu exact ce ar trebui sa faca pentru a avea pagina de start bine optimizata, sau sa elimine erorile in cateva minute, ori paragrafe nedorite din codul sursa, pot face o masca HTML si problema se rezolva usor.

Ce avantaje avem:
    • Eliminare erori XHTML
    • Optimizare profesionala
    • Eliminare campuri nedorite din cod sursa
    • Incarcare rapida in browser
    • Validare HTML5
    • Modificare cromatica simpla

Pentru ca subiectul este destul de marisor, puteti citi despre masca HTML, aici:
    computerscom.ro/masca-html-secrete-seo-validare-xhtml/

Seinfeld este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    20th May 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    43
    Posturi
    863
    Putere Rep
    37

Implicit

Daca am inteles eu bine ce incerci tu sa prezinti aici, masca html asta e o mare porcarie.
    Adica iei siteul, vezi codul sursa al primei paginii, il salvezi, il modifici ca sa il optimizezi, il salvezi ca index.html si apoi fortezi vizitatorii/botii sa viziteze aceasta pagina.
    Nu ar fi mai simplu sa optimizezi direct afisarea paginilor ?
    Vă mai aduceți aminte de jocurile copilăriei ?

Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    3rd January 2011
    Locaţie
    Alba Iulia
    Posturi
    482
    Putere Rep
    28

Implicit

Sigur ca da stimabile ! Este mult mai indicat sa il optimizezi si din punctul meu de vedere nu este porcarie. Nu toti stiu cum sa faca acest lucru si este destul de greu, mai ales la CMS-uri, unde foarte multi sunt incepatori. Exact acest lucru am scos in evidenta ! Crawlerele citesc forma HTML, asa ca nu fortezi, din contra, ce prezinti tu in fisierul index,html, scutesti crawlerele sa mai alerge dupa alte cele prin site. Index.html, face un fel de rezumat din header, sidebar, module, componente, etc. In acest mod tu prezinti deja un rezumat prin intermediul index.html, creat de tine.

Mai mult, validarea la diverse teme este destul de greoaie si cate o data imposibila pentru unele persoane. In felul acesta au o pagina de start valida in cateva minute, fara stres, fara apelari la experti, etc.
    Ultima modificare făcută de vertedi; 5th January 2011 la 13:41.

Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    20th May 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    43
    Posturi
    863
    Putere Rep
    37

Implicit

Si cu ce te ajuta ca ai prima pagina valida si restul sunt praf? Nu mai bine depui putin efort sa le faci pe toate ok.

Din ce am citit la tine in articol "masca html" poate fi folosita in special pentru siteurile statice. Pai la siteurile statistice, unde ai cateva pagini, intrii si le modifici pe toate ca sa fie ok.

Daca vine vorba de cms-uri, poti sa iei fiecare componenta in parte (header, footer, etc) si sa le aranjezi.

Parerea mea: aceasta masca html de care vorbesti este inutila, ba mai mult iti poate aduce deservicii din punct de vedere seo

Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    3rd January 2011
    Locaţie
    Alba Iulia
    Posturi
    482
    Putere Rep
    28

0 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Stimate Domn ! Ai intrebat cu ce te ajuta sa ai prima pagina valida ? Afla ca este cea mai importanta din site-ul tau ! Prima pagina este legata direct de domeniul tau, restul sunt pagini secundare, dupa cate stiu eu.
    Cu argumentul "Intri si le modifici pe toate ", este usor de zis insa nu asa de usor pentru toata lumea, am specificat ca asta este o treaba usoara pentru cei care nu sunt profesionisti ca tine.

Ultima argumentatie pe care o faci este ca - "aceasta masca html de care vorbesti este inutila, ba mai mult iti poate aduce deservicii din punct de vedere seo" , nu stiu cat pricepi sau ce pricepi din SEO, nici nu spun ca nu ai dreptate insa, daca te uiti in codul sursa al fiecarei pagini afisata de browser, oricare ar fi el, vei vedea ca totul este in batranul HTML. Intrebarea mea este - ce poate aduce rau in SEO, daca este o pagina HTML ? Chiar nu vad de ce sustii aceste lucruri. O pagina Web, nu poate aduce "deservicii", daca masca respectiva are descriere, titlu si continut relevant, ce "deservicii", poate aduce ?

Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    20th May 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    43
    Posturi
    863
    Putere Rep
    37

Implicit

Tinand cont ca subiectul era: Ce parere aveti despre masca HTML ?, cu semnu intrebarii, adica intrebare, eu consider ca am raspuns la intrebare. Si mi-am spus parerea. Ca e buna, ca e rea, e pararea mea.

Si o mai zic din nou: e o inutilitate. Nu se merita sa depui efort pentru asa ceva. Pentru "masca html".

In rest, trebuie sa te lamuresti singur despre anumite notiuni de baza, atat legat de SEO cat si de HTML

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    101
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    48
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    101

Implicit

Si eu consider ca este o inutilitate, si ca poate avea efecte negative din punct de vedere SEO, apare duplicate content, pentru ca va fi diferita de pagina originala index.php sau ce extensie o avea cea originala.
    Google tine cont de tt site-ul nu doar de pagina principala, se analizeaza totul ca ansamblu, incearca sa pui bloken links sau link-uri spre pagini interne3 ce contin warez si ai sa vezi ce se intampla cu minunata ta pagina principala d.p.d.v. SEO, daca nu ma crezi.
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    3rd January 2011
    Locaţie
    Alba Iulia
    Posturi
    482
    Putere Rep
    28

Implicit

Da ! Am sa te lamuresc lovelife - in primul rand la majoritatea CMS-urilor, fisierul index.php face trimitere catre alte cele, are optiuni de require, include, etc. In cazul in care apare un fisier index.html, acesta va face trimiterea directa catre paginile secundare din site sau articolele tale. Nu poate fi vorba de duplicate content. In cazul in care intr-un anumit site, fisierul index.php face trimitere la pagini secundare si are continut (imagini, text, etc), va fi inlocuit cu fisierul index.html.
    Browserul va citi ce are indicat in configurarea apache, daca incepe cu index.html, index.php, automat browserul va citi index.html.

Eu nu am spus ca paginile secundare nu au importanta ! Am spus ca cea mai importanta este pagina de start. Am mai spus ca se poate folosi foarte bine la site-urile Joomla, WordPress, etc. unde nu toata lumea stie sa modifice ce este afisat in cod-ul sursa al paginii de start. Chestia cu duplicate content cade stimabile, nu are cum sa existe duplicate content.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    101
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    48
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    101

Implicit

Faci o mare confuzie intre ce vede google bot si un browser web
    un browser web iti va citi daca este in root si index.htm si index.html si index.php etc
    Solutia ar fi cu un rel="canonical"
    Dar de ce sa te complici asa cand poti sa optimizezi direct in CMS? Crezi ca un utilizator mai nepriceput se va pricepe sa rezolve problemele de validare (css si html) mai mult decat ar sti sa umble in cms?
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Bogdan Ungureanu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    17th September 2010
    Locaţie
    Craiova
    Vârstă
    33
    Posturi
    431
    Putere Rep
    30

Implicit

De ce aș folosi o "mască HTML" (sincer, nu am auzit până acum de termenul ăsta) când aș putea să rescriu manual URL-urile din .htaccess? Nu îmi ia mai mult de 5 minute să fac asta și e și mai simplu.

1) Modificare cromatică? Te referi la client side? Aproape toate CMS-urile separă partea grafică (sau presentation layer) de cod server side (business layer/domain, sau cum s-o numi) deci "modificarea cromatică" se face ușor din CSS sau din template.

2) Încărcare rapidă în browser? Procesarea codului php o face serverul apache/IIS/nginx, n-ai treabă cu browserul. Dacă se încarcă greu, implementezi un cache system (memcached, cache lite, etc) sau te folosești de vreun template engine care are și un modul de cache, cum are smarty.

3) Validare HTML5? Pentru ce? O bună parte din utilizatorii români folosesc încă folosesc IE6, care nu suportă HTML5, deci n-ai nevoie de HTML5.

4) "Optimizarea profesională" se face ușor dacă layerele sunt separate, la fel și eliminarea erorilor XHTML. Vezi ce am zis la 1).

5) Eliminarea câmpuri nedorite din cod sursă - aici chiar nu am înțeles ce vrei să zici.
    Ultima modificare făcută de Bogdan Ungureanu; 6th January 2011 la 10:21.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Ce parere aveti despre epromovare-web.ro
    De imation256mb în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 24th April 2009, 22:46
  2. ce parere aveti despre Internetics-ul din acest an?
    De Adrian Poputoaia în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 8th November 2008, 13:55
  3. Ce parere aveti despre asta?
    De eamc în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 7th October 2008, 19:28
  4. Ce parere aveti despre www.helpero.com
    De mo0nrider în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 17
    Ultimul Post: 12th September 2006, 03:26

Etichete pentru acest subiect

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii