Rezultate 1 la 8 din 8

Subiect: keyword density in url

username este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    14th May 2008
    Vârstă
    46
    Posturi
    42
    Putere Rep
    33

Implicit keyword density in url

Salut. Imi dau seama ca exista o mare probabilitate ca acest lucru sa se mai fi discutat, am si cautat pe forum in threadurile care au legatura cu domeniile, dar nu am gasit raspuns punctual la urmatoarea problema.
    Sa zicem ca am un site de gastronomie unde doresc sa optimizez dupa cuvantul cheie rosii, urmand sa public in categoria rosii mai multe retete care au ca si ingredient de baza acest aliment. De exemplu: rosii cu branza, rosii umplute etc. Cum este mai bine, dpdv SEO, sa fac permalinkurile:

varianta 1: domeniu.com/rosii/branza
    varianta 2: domeniu.com/rosii/rosii-cu-branza.

Pentru a fi mai clar, ceea ce ma intereseaza este daca este recomandabila sau contraindicata repetarea keywordului pentru care optimizez (rosii). Specific faptul ca structura site-ului imi impune folosirea categoriei rosii in url, deci nu pot pune de exemplu domeniu.com/rosii-cu-branza.

Ma intereseaza teoria generala, daca este recomandabil sa dublez keywordul sau sa fac tot posibilul sa mentin url-ul cat mai scurt.

Hobart este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    19th May 2009
    Locaţie
    Bucharest, Romania
    Posturi
    742
    Putere Rep
    37

Implicit

S-ar putea ca răspunsul să fie dat de @Diana în acest thread

- cuvinte cheie diferite pe fiecare pagina (Keywords)
    Am un magazin de licente Microsoft, un director web si multa pasiune

deadworldisee este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    6th April 2008
    Locaţie
    iasi
    Vârstă
    38
    Posturi
    1.034
    Putere Rep
    35

Implicit

Intrebarea ta nu e formulata corect pentru exemplele pe care le dai.

Pe tine te intereseaza mai intai dupa ce cuvinte cauta cineva si care din rezultate , poate oferi un potential mai mare in SERPS.

Evident ca lingvistic , majoritatea oamenilor cauta rosii cu branza si nu rozii branza.Este simplu de observat ca rosii-cu-branza castiga.

Un alt aspect important care trebuie luat in considerare este ca cuvintele cheie pe care le urmaresti sa le folosesti pentru optimizare intr-un URL , trebuie sa fie neaparat asezate de la stanga la dreapta , adica
    www.exemplu.com/rosii-cu-branza este mult mai relevant decat www.exemplu.com/rosii/rosii-cu-branza, pentru cautarea rosii cu branza.

Totodata urlurile scurte , sunt mai bine pozitionate decat cele in care sunt incluse mai multe cuvinte.

Un sfat este sa folosesti exemplu.com/rosii-cu-branza.Esti avantajat de faptul ca in serps linkul tau este mai scurt decat restul din pagina si este mai usor vizibil.

Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    14th May 2008
    Vârstă
    46
    Posturi
    42
    Putere Rep
    33

Implicit

Poate nu intrebarea a fost formulata gresit in raport cu exemplele, ci poate exemplele nu au fost cele mai fericite in raport cu intrebarea. Revin asadar cu alte exemple: vreau sa optimizez pentru obiective turistice din diverse orase, cum ar fi Berlin Brandenburg. Structura site-ului ma obliga sa merg pe impartirea obiectivelor pe orase, deci partea de baza a URL-ului va fi "domeniu.tld/berlin/. URL-ul final poate arata deci in urmatoarele moduri:
    1. domeniu.tld/berlin/berlin-brandenburg
    2. domeniu.tld/berlin/brandenburg

Este prima varianta preferabila sau este suficient sa pun in URL doar numele propriu-zis al obiectivului ca in varianta doi avand in vedere ca oricum voi avea grija ca succesiunea cuvintelor care formeaza keyword-ul (berlin brandenburg) va aparea intotdeauna in aceasta ordine in URL sub forma berlin/brandenburg?

Sper ca de aceasta data am fost clar si va multumesc pentru raspunsuri.

Edit: Sau ar mai fi si variantele 3-4:
    3. berlin.domeniu.tld/berlin-brandenburg
    4. berlin.domeniu.tld/brandenburg
    Ultima modificare făcută de username; 6th December 2009 la 14:52.

Danielu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    22nd April 2008
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Posturi
    572
    Putere Rep
    34

Implicit

Din propria experienta cred ca varianta domeniu.tld/berlin/brandenburg este cea indicata. Varianta cu subdomeniu as exclude-o, deoarece un subdomeniu este privit ca un alt site. Combinatia cu subdomeniu.domeniu este discutabila doar in cazul portalelor, dar nici acolo nu s-a ajuns la un raspuns concret.
    Retete de prajituri pentru toate gusturile -> Retete prajituri

Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    14th May 2008
    Vârstă
    46
    Posturi
    42
    Putere Rep
    33

Implicit

Citat Postat în original de Danielu Vezi Post
    Din propria experienta cred ca varianta domeniu.tld/berlin/brandenburg este cea indicata. Varianta cu subdomeniu as exclude-o, deoarece un subdomeniu este privit ca un alt site. Combinatia cu subdomeniu.domeniu este discutabila doar in cazul portalelor, dar nici acolo nu s-a ajuns la un raspuns concret.
    Apropos de chestia cu subdomeniul, supun spre analiza un alt caz. Sa zicem ca am domeniul fotbal.tld, keywordul principal pentru care optimizez este "fotbal", iar unul din keywordurile secundare este "stiri fotbal". Nu este mai bine sa merg pe varianta stiri.fotbal.tdl decat fotbal.tld/stiri?

andrei_r este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    2nd April 2009
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    42
    Posturi
    69
    Putere Rep
    32

Implicit

Din ce s-a discutat pe aici si din ce am citit pe net, nu! fotbal.tld/stiri ar fi recomandat.

mindsoul este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    17th April 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    63
    Putere Rep
    39

Implicit

exemplu.com/rosii-cu-branza este mai sus un nivel decit
    exemplu.com/rosii/rosii-cu-branza si cred ca e inseamna ceva
    <a href=\"http://www.avasilcaidaniel.com/\" target=\"_blank\"> Personal Design Showcase </a>

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 14th August 2009, 11:33
  2. Keyword Density Tool
    De bogdan985 în forumul Utile
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 3rd May 2007, 16:52
  3. keyword density
    De Mascka în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 19th July 2006, 11:57
  4. Keyword changes
    De Mascka în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 16th June 2006, 22:49
  5. Keyword Popularity and Keyword Market Rank Tool
    De florin în forumul Adwords
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 14th June 2006, 08:51

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •