As vrea sa stiu daca s-a facut o statistica in sensul folosirii de caractere unicode pe site-uri in lb. romana.
Sunt curios sa aflu care ar fi procentajul de useri care nu ar vedea corect articolele scrise in unicode.
As vrea sa stiu daca s-a facut o statistica in sensul folosirii de caractere unicode pe site-uri in lb. romana.
Sunt curios sa aflu care ar fi procentajul de useri care nu ar vedea corect articolele scrise in unicode.
Ce este Unicode?
Eu il tot recomand de foarte mult timp spre a fi folosit. Le include pe restul.Unicode asignează un număr unic pentru fiecare caracter, independent de platformă, independent de aplicaţie, independent de limbă.
Problemele de afisare sint lamurite de ei oferind si niste resurse.
Editat: A tutorial on character code issues
Ceva specific diacriticilor romanesti, Character map, iso-8859-16 (Latin10, Romanian).
O chestie destul de faina. O discutie intre Ionel Mugurel Ciobîcă si Markus G. Kuhn, Computer Laboratory, University of Cambridge, UK.
Even if people use ASCII terminal emulators, the Romanian message catalogues should most definitely be in UTF-8 today, because the correct characters will be displayed even in ASCII. Please tell them to make
themselves familiar with a recent version of GNU gettext before wasting their time with producing Romanian ASCII message catalogues.
Ceva de la Iana.
This charset is suitable for use in MIME text body parts.
ISO 8859-16 was primarily designed for single-byte encoding the Romanian language. The UTF-8 charset is the preferred and in today's MIME software more widely implemented encoding suitable for Romanian.
Momentan cam atat.
Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.
Tutorial: Character sets & encodings in XHTML, HTML and CSS W3.org si 5.1 The Document Character Set
In principiu sint multe informatii despre caracterele de encodare.
Si chiar ar fi utile niste teste pe diferite encodari. Cine are posibilitatea evident....
![]()
Multumesc mult pt lamuriri!
Toate cele bune!
Cu placere.
Eu as fi vrut niste confirmari sau negari a faptului ca encodarea conteaza sau nu. Si care e realtia dintre tag-urile de encodare si browsere.
Poate stie cineva mai multe...
![]()
Dupa cate am aflat diferentele&problemele apar la versiunile mai vechi de browsere. Deocamdata am testat Safari 2.0.3, Netscape, IE6 si Firefox 1.5. Voi reveni cu mai multe detalii pe par]Postat în original de Krumel @ Mar 8 2006, 09:30 AM) [post=11845
Cu placere.
Eu as fi vrut niste confirmari sau negari a faptului ca encodarea conteaza sau nu. Si care e realtia dintre tag-urile de encodare si browsere.
Poate stie cineva mai multe...
[/QUOTE]
Dupa cate am aflat diferentele&problemele apar la versiunile mai vechi de browsere. Deocamdata am testat Safari 2.0.3, Netscape, IE6 si Firefox 1.5. Voi reveni cu mai multe detalii pe parcurs. Studiez problema... :p
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)