Da .. l-am citit si eu acum (din nou)..
Il stiam... Cred ca am avut eu probleme cu internetul, sau ei cu site-ul.. Ca index-ul si alte pagini imi mergeau de la ei.
Permanent redirect-ul 301 este singurul tip de redirect acceptat de motoarele de cautare. Un redirect 301, spune motoarelor ca pagina X a fost mutata permanent de la adresa Y la adresa Z.Nu agreeaza redirect-urile HTTP (301, 302) sau cele Javascript (gen document.location) ?
Si din ce cauza?
Redirectul 302 (temporar) nu este acceptat, fiindca este de obcei doar un mod de a face PR hijack (de a fura PR-ul paginii catre care faci redirect).
Multi owneri folosesc redirectorui 302 pentru a numara click-urile pe link. Click-urile se pot numara la nivel de log de server insa, folosind si un link normal.
Cat despre javascript, nu este vorba ca nu este agreat, si doar ca nu este INDEXAT. Ca sa fie indexat, si ca un link javascript (document.location de ex) sau orice alt tip de javascript sa fie indexat, ar trebui ca motorul de cautare (De ex. Google) sa stie sa parseze si sa inteleaga javascript right ? Well inca nu suntem la nivelul asta.
Oricum, orice fel de javascript, nu este indexat. Doar ca se simte prezenta lui (motoarele stiu ca este folosit). Nu se aplica nici un fel de penalizare pentru folosirea javascript.
Insasi tehnologia AJAX (de ex.) este creata si folosita cu ajutorul javascript-ului si a limbajului XML.
Orice subdomeniu este tratat de catre motoarele de cautare (mai putin de catre Alexa), ca un website independent.Daca ai un 2 site-uri gen subdom1.domeniu.com si subdom2.domeniu.com si faci link de pe subdom1 spre subdom2 si invers. Link-urile astea sunt luate in seama de Google?
Ma gandeam ca daca cineva detine domeniu.com poate sa creeze cate subdomenii vrea. Nu ar fi corect.
Deci practic cazul tau este ca si cum ai spune : domeniul1.com are link catre domeniu2.com si invers.
Si da, link-urile vor fi luate in considerare, insa nu asa de mult ca si cum ar fi one-way (adica doar X sa dea link catre Y, sau invers )si nu reciproce.
Cea mai buna varianta este :
Sa consideram 3 domenii : X Y si Z.
X -> Y
Y -> Z
Z -> X
Acest tip de linking se numeste 3 way, si in modul de mai sus, nu faci nici un link reciproc.
PS: Nu m-am uitat daca Razvan sau altii ti-au dat explicatii similare. Eu doar mi-am spus parerea.![]()