Din punctul meu de vedere, nu dam destula importanta directoarelor web. In trecut, cand inscriai un site in directoarele web, erai aproape la jumatatea drumului cu linkbuilding-ul, acum abea daca se observa adaugarea in aceste directoare. Problema care o vad eu este ca nu dam destul de multa atentie acestor directoare.

Toate directoarele web sunt bune?

Nu. Eu aleg directoarele cu un minim de pagerank de 3. Nu este obligatoriu sa fie dofollow toate pentru ca din cate stim cu totii, cu cat mai diversificat cu atat mai bine. Sunt destule surse aici pe forum cu liste de directoare si romanesti si straine.

De ce nu mai functioneaza?

Problema cea mai mare este descrierea. Majoritatea celor care ofera acest serviciu de inscriere in directoare, iti ofera un maxim de 10 descrieri diferite, iar in cazul asta este normal ca o descriere sa apara pe mai multe siteuri, ceea ce le scade importanta. Parerea mea este ca trebuie sa faci pentru fiecare director in parte cate o descriere unica si eventual un titlu unic. Stiu, dureaza si este costisitor, dar rezultatul s-ar putea sa te uimeasca. Imeagineaza-ti ca pui in 10 directoare de articole, acelasi articol, ce efect o sa ai? Probabil ca iti adue mai mult rau decat bine acel articol.

Timpul de inscriere.

Daca le tratezi corespunzator, aceste inscrieri ar trebui sa aiba loc undeva la maxim o inscriere la 2 zile. Crezi ca dureaza prea mult? crede-ma, merita pentru ca pe langa acele directoare tu mai practici si alte metode de linkbuilding, si ca sa nu aglomerezi cu linkuri si sa para totul natural, fa-o pe termen lung.

Sper ca va ajuta sfaturile si parerile mele legate de inscrierea in directoarele web si bineinteles ca va astept cu pareri si completari.